Casele verzi
A trăit cândva într-o vizuină subterană un hobbit. Nu într-un adăpost urât, murdar şi umed, în care din toate părţile ies cozile viermilor şi miroasă neplăcut a mucegai, şi nu într-o gaură de nisip uscată, unde nu ai pe ce sta jos şi nimic de-a le gurii. Nu, a fost o vizuină a unui hobbit, ceea ce înseamnă bine amenajată.
Astfel se începe epopeea faimoasă lui Tolkien.
De la momentul creării, ideea de a construi o astfel de vizuină nu o singură dată i-a venit arhitecţilor şi designerilor. În lume există deja astfel de construcţii.
Aceste case din imagini sunt numite „Binishells”. Proiectul, iniţial conceput de celebrul arhitect Dante Bini în 1960, a fost recent reînnoit cu ajutorul fiului său, Nicolo Bini.
Aceasta este o abordare complet nouă în domeniul construcţiilor. Folosind o serie de tehnologii avansate, sunt create structuri care permit utilizarea până la 80% mai puţin din materiale de construcţii şi la 75% se reduce programul de construcţii, în plus, această producţie este ecologică, deoarece emisiile de poluanţi şi deşeuri sunt reduse cu 80%.
„Binishells” pot fi realizate într-o varietate infinită de forme şi au un aspect foarte impresionant. Ele pot fi folosite pentru orice: de la case de lux, şcoli, clădiri comerciale până la adăposturi şi construcţii provizorii.
Aceste vizuini de hobbit pot părea a fi fragile din cauza uşurinţei lor, dar, de fapt, construcţia lor este foarte durabilă şi capabilă să reziste la uragane, inundaţii, cutremure şi incendii.
Sursa: green-dom.info