ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cât de adevărat ecologice de locuinţe în criza economică?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ecohouse
ekodevelopmenta Probleme în condiţiile de astăzi, când piaţa imobiliară şi pentru economie în ansamblul său, se confruntă cu o criză par minore. Cu toate acestea, problemele de mediu în raport cu piata constructiilor si imobiliare a fost recent dat o atenţie mai mult decât oricând înainte. Măsură de problemele actuale cu intreprinderea ekodevelopmenta cum să dezvolte această direcţie în Rusia, şi dacă conceptul de "ecologie" şi "eficienţă", într-un interviu cu săptămânal "INS", a declarat Valeri Vakulenko, responsabil pentru Mediu permanent Comitetul Tehnic al CEPI, preşedinte al Comisiei pentru ekodevelopmentu Guild.

- Valery, în legătură cu problemele reale imobiliare de mediu au fost ridicate cu greu, chiar şi într-un timp prosper pentru piaţă. Cât de relevante sunt ei astazi, in conditii de criza economică?

- Ekodevelopment - un subiect care este de o importanţă vitală şi, în acest sens, în afară de orice mediu economic. Am repetat-au confruntat cu faptul că, chiar unele dintre colegul nostru de la Guild - care este de obicei bine informat, progresivă lideri de companii de succes - şi-au exprimat îndoieli cu privire la oportunitatea de acţiune în acest sens într-o criză. Dar cu toate acestea a reuşit să convingă pe sceptici că mediul - de la nivelul valorilor fundamentale, şi doar în situaţii de criză nu există timp şi posibilitatea de a reflecta asupra ei.

Dacă abordare problema mai raţional, trebuie remarcat că în timpul boom în piaţa imobiliară (înainte de criză) nimeni nu asupra ecologiei în general, nu gândire. Toate încercat să apuca şi de a folosi oportunităţile pe care au fost. Înainte de caz ekodevelopmenta nimeni nu a fost. Criza ne-a scăzut la sol, iar acum este momentul să se gândească la cum să construiască, să nu dăuneze mediului.

- Şi ce presupune exact ekodevelopment?

- Ekodevelopment - aceasta este o modalitate de stabilire şi funcţionare imobiliare şi zonele de dezvoltare, care nu provoacă daune mediului şi care sunt propice pentru viaţa umană şi condiţiile de sănătate abordare. Ekodevelopment o cuprinzătoare şi include mai multe etape.

În primul rând, site-ul de selecţie şi comportamentul de eco-audit, în care analizează teritoriul, solul, aerul, apa, etc Acest lucru este necesar fază foarte. Deseori ne-am proprietari nu înţeleg nici măcar ce sunt şi cum să folosească cele mai bune. Şi acest lucru este important pentru viitorul proiectului.

A doua fază - dezvoltarea conceptului de obiect. În această problemă trebuie să se concentreze nu numai asupra parametrilor economici (rentabilitatea proiectului, etc), dar, de asemenea, cu privire la aspectele de mediu - pentru a expedia conceptul pentru sănătatea umană şi pentru mediu. Este demn de remarcat faptul că în lume sunt acum din ce în ce încercarea de a construi ecovillage, eco-oras, ekokvartalov, etc, care, întâmplător, oferă de asemenea, unele efecte economice - oamenii se îmbolnăvesc mai puţin, cheltuiesc mai puţin pe medicamente, mai mult de lucru, etc

Etapa a treia - Eco-Design. Arhitecti care lucrează în domeniul mediului, încercaţi să introducă stil bionice, când se utilizează forme care seamănă cu forma de obiecte naturale, precum şi culorile corespunzătoare şi materiale de construcţie. De exemplu, sticla - un material ekodevelopersky bun, din moment ce este bine în soare. Apropo, este demn de remarcat faptul că, casa din busteni - nu ekodevelopersky opţiune, deoarece casa este nerentabilă - are o conductivitate termica săraci caracteristici foarte. panou sandwich grosime de 10-15 cm poate înlocui 50 cm de perete din busteni. În acest caz, a căror performanţă de "panouri sandwich sănătoşi nu sunt inferioare busteni, deoarece copac a pentru a impregna chimice diferitelea sistem. Scorul total posibil 69 puncte în şase domenii: selectarea site-ului, utilizarea eficientă a apei, consumul de energie şi de poluare a atmosferei, folosite în materiale de construcţii, respectarea legislaţiei de mediu în interiorul clădirii, design inovator şi inginerie. În fiecare secţiune sunt elemente obligatorii, a căror îndeplinire nu este imposibil să vorbesc despre certificarea. Apoi, în funcţie de clădire scorul este evaluat: Certified, argint, aur, platina.

Cladirea cele mai renumite - proprietarul de certificare LEED aurul este Hearst Tower (Turnul Hearst). Jumătate a fost construita din materiale reciclate (cu alte cuvinte, un gunoi ordinar). Turnul are o forma neobisnuita: poartă grinzi forma un model aparte, ce dă structura de similitudine cu un cristal imens. Acesta nu este un simplu capriciu de arhitect: o formă de rezistenţă a clădirii oferă suplimentare şi permite mai mult lumina soarelui să pătrundă în cameră. Toate apei de ploaie care se încadrează pe acoperiş, se încadrează într-un rezervor special, şi apoi utilizat pentru răcire sau udare fântâni şi sere în interiorul clădirii.

În Rusia de azi nu există nici o certificare de mediu, în imobiliare. Cu toate acestea, profesioniştii sunt mai înclinaţi să necesitatea punerii sale în aplicare. "Bineînţeles, este certificarea de mediu necesare, - spune Maria Litinetskaya, CEO al Blackwood. - Acum se lucrează în această direcţie. standardele adecvate de construcţie de mediu şi de dezvoltare în Rusia va fi creată până în 2012. În prezent, ţara stabilite de o organizaţie publică sub egida Consiliului Mondial asupra mediului de constructii ", a Consiliului cu privire la mediu în construcţii în Rusia". Unul dintre obiectivele stabilite de Consiliu este de a dezvolta un standard, adaptate pentru construcţii în Rusia. Pentru lucrările vor implica instituţii de cercetare, dezvoltatorii şi oficiali guvernamentali.

vpomestie.ru o precondiţie pentru hnrn.ru

Marţi, 20 octombrie 2009
Vizualizări: 4300

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
262
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
156
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
269
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
109