ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cât de mult valoarea de adevăr sau ecologie a mărfurilorAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Costul adevărat - că expresia nu este încă cunoscută de toţi, dar trebuie să amintesc cu siguranţă şi să aplice, dacă vrem să trăim în armonie cu natura, cu excepţia cazului în care doriţi să vadă copiii şi nepoţii noştri trebuie să plătească pentru iraţional comportamentul nostru cu privire la existenţa unui deşeuri din viaţa noastră.

Un exemplu simplu: Imaginaţi-vă că aveţi nevoie pentru a cumpăra un kilogram de grâu. Aveţi două opţiuni:

"Ieftine" grâu cultivat "intensive" Astfel, undeva foarte departe;

şi cereale ecologice cultivate cu un vecin - lucrătorii rurale. Aceste boabe nu sunt poluante sau în timpul debarcării sau în timpul creşterii, recoltării, şi chiar şi în timpul procesării. Este un bob mult mai scump.

Ia cereale ieftine şi du-te cu el la un sistem de asigurări speciale, care astăzi, din păcate, încă nu există, deşi se bucură de toate şi responsabilă umanitatea conştient. În această parte a preţului de mici nu este eticheta este considerat un mai multe puncte de puţine, şi în cele din urmă, preţul final pare destul de diferite. Am o listă a acestor elemente:

Consumul real de energie în timpul de plantare, recoltare şi prelucrare - ştiţi cum nocive pentru natura unor forme moderne de energie, despre care sunt baza de carbune, gaze naturale, petrol şi Atom. Fiecare kilowaţi în valoare de câteva ori mai mult decât suntem obişnuiţi să, dacă sunt incluse în preţ şi dăunează sănătăţii şi a mediului. Este ironic şi proşti, dar este evident că sistemul modern de comerţ şi distribuţie este aranjat în aşa fel încât vânzarea fructelor şi legumelor proaspete cultivate chiar aici, mai puţin profitabile decât vânzarea de produse importate de la distanţă. Anterior, ţăranii nu au adus căruţe în fiecare dimineaţă, produse alimentare proaspete din oraş. Astăzi, sute de mii de camioane în fiecare an să milioane de mile, milioane de tone de marfă - sunt corporaţiile transnaţionale superpribyl care controlează producţia şi comerţul cu combustibili, modificate genetic inginerie, fabricarea de ingrasaminte chimice, automobile.

Şi ce vom primi cu tine? Sau nu te? ..

V-aţi gândit vreodată despre cum să crească costul de transport, dacă sunt luate în considerare daunele de la benzina, camioane, avioane? Asta ar fi sătean nostru va primi un comision decent pentru munca lor importantă.
Costurile, în cazul în care producătorii să adere la preţuri moderate, care aproape niciodată nu se întâmplă. "Ieftine" produse sunt fabricate, aproape întotdeauna, ca urmare a violenţei împotriva naturii şi exploatarea forţei de muncă. În întreaga lume, satenii - lucrătorul TRUE, ne-pâine şi producătorii câştiga pentru produsele lor este mai mic decât toţi şi, cel mai depind de subventiile de la guvern. În costul final al produselor, în picioare pe raft, inclusiv costurile de prelucrare, depozitare, ambalare, publicitate şi profiturile corporaţiilor transnaţionale.

Costul de protecţie a mediului din toxinele produse de agricultura intensivă. Cât de mult se poate estima prejudiciul făcut de natură şi de sănătate pesticide si ingrasaminte? Cât de mult nu pierderea de păduri tăiate în jos pentru păşuni, pe seama Hamburg? De fapt, ar trebui să Burger costul de mai multe ori mai mult decât este acum. În cazul în care preţurile din fast-food reflectă valoarea reală, există puţine, care ar putea manca acolo. Sami-food-fast au dispărut pur şi simplu ...

valoarea ecologică a bunurilor


Costurile asociate cu faptul că agricultura intensivă distruge un număr foarte mare de oameni au nevoie de locuri de muncă de la sate. Aproape peste tot în lume a treia ţăranii mor de foame, sărăcie le conduce la periferia marilor oraşe. Astfel, ţările pierd cetatea lor, atât de necesară pentruamosohraneniya şi independenţa. În toate ţările industrializate de pe Pamant este acelaşi lucru: corporaţiile sunt difuzate după ce profiturile pe termen scurt pe cheltuiala noastră pentru tine. Din fericire, există unele lacune: din 1990, numărul de rezidenţi care lucrează în mediul rural armonie cu natura este în continuă creştere. Permaculture, agricultura ecologică, utilizarea terenului natural, agricultura de subzistenţă - care, în principiu, acelaşi lucru, câştigă toată lumea impuls. Şi-l place!

Acum, haideţi să se adauge toate aceste costuri la preţul de porumb noastre. Numărate? La o astfel de achiziţie ar trebui să cheltui bani destul de: acum cereale produsă de corporaţii, este de mai multe ori mai mult decât indicată pe lista de preţuri în supermarket. Aceasta este adevărata valoare. Noi nu încă numit o mulţime de costuri, care sunt, de asemenea, creşterea acestuia. Aceste estimări se referă nu numai de grâu, dar de asemenea, orice alt produs.

Dacă preţurile sunt determinate pe baza valorii reale, atunci

- Un litru de benzină ar costa aproximativ de trei ori mai mult.
- Energie derivate din cărbuni şi atomul ar costa mai multe ori mai mult decât energia de apa, soare, vânt, biomasă, Tides.
- Nitrodopes ar usura portofelul mai repede decât naturale.
- Zahăr alb ar costa de 10 ori mai scump decât maro prime,.
- Calculatoare hârtie,, anvelope, aluminiu, lemn ar costa foarte, foarte scumpe. În principiu, aceste produse, iar acum sunt destul de scumpe, dar din nou, costurile suportate de către contribuabil.

Dacă credeţi că şi acţionează la nivel global, lumea va arata foarte diferit. Pentru moment, este foarte rar cere producătorului să plătească pentru daunele pe care îl produc producţie. Nimeni nu a încercat să dovedească încă o mare firmă sau un motiv de îngrijorare că multe boli şi probleme de mediu indirect legate de produsele lor. Practic, acest lucru este imposibil, deoarece obţine chiar şi pentru a găsi oameni de ştiinţă care susţin pentru bani, că acest produs este absolut inofensiv. Deci, a fost, de exemplu, cu formaldehidă, energia nucleară, materiale de protecţie pentru lemn, îndulcitor, aspartam (Aspartamul - o substanţă cancerigenă care au alimentat "Monsanto" (un producător important internaţionale ale produselor alimentare modificate genetic) a primit cea mai mare circulaţie la momentul actual este conţinută într-un. mult de 90% din produse de patiserie. codul lui - E951)

"Clienţii nu au nevoie", "nu" cererii ", prea scump" - uneori auzim astfel de cuvinte, ca răspuns la o întrebare, de ce rafturi sunt produse ecologice. Clienţii sunt nu au nevoie? Nu există nici o cerere?

Cererea este, cu siguranţă acolo. Stii lege a naturii: nimeni nu poate să fie sănătos, nu poate rezolva problema, până când este momentul, în timp ce noi lupte cu boala sau o problema. Activitate, fără bucurie, si dragoste nu duce nicăieri planeta. Stabile "de recuperare a umanităţii şi va veni atunci când ne dăm seama că EFICIENŢĂ nu poate fi decât măsurile luate în numele iubirii.


Dacă nu doriţi de viaţă pentru a rula în cercuri, atunci vei gasi succesul adevărat. Viitorul lumii noastre depinde de un singur factor - de la dumneavoastră personale, nimeni nu a forţat pe punctul de a vedea şi de la voinţa dumneavoastră, care vă va permite să existe Potrivit acestei viziuni, vă va gratuit, vă dorinţa de a face achiziţii anumite, dvs. de zi cu zi Decizia de acord cu ceva sau de a refuza. Aceasta depinde de soarta lumii, indiferent de care parte vă aparţin şi ceea ce ai credinţă. Doar seama de importanţa poziţiei personale cu privire la viitorul lumii.

valoarea ecologică a bunurilor


În cazul în care valoarea de piaţă a domnit adevărat, în cazul în care decizia noastra de a cumpara acest element sau că a fost bazată pe bunul simţ şi de cunoştinţe suficiente despre acest produs(Cine, cum, ce şi de ce a făcut), atunci ar mult timp în urmă, oriunde în lume nu ar exista probleme de mediu, nici sărăcia. Pentru că orice producător iresponsabile spre deosebire de valoarea reală şi noi - responsabil şi informat clienţii care nu ar fi pur şi simplu de cumpărare al produsului său.

Ei bine, cum îndrăzneşti cumpara un kilogram de grâu curat în ţara noastră vecine - furnizorul rurale, în loc de grâu produs lipsit de viaţă, undeva în ţări îndepărtate -, de asemenea, înşelaţi şi jefuiţi de corporaţii? Da! Felicitări: lumea noastră toată dvs. personal, la toate, deşi pas mic, mic a atras la un viitor minunat.

Cuvintele noastre v-am dat curaj? La urma urmei, câţi mai trebuie curaj să înţeleagă că oricare dintre ideea ta, fiecare cuvânt rostit de către dumneavoastră şi fiecare acţiune are consecinţe profunde profunde pe care le va veni azi, mâine sau poate în 20, 200, 2000 de ani ... sau 2 secunde.

Ideea nu este nouă, dar de fapt: destinul lumii în mâinile fiecăruia dintre noi.

UTILIZAREA Zdravomyslov să înlocuiască sarcina grea de ipoteze, opinii şi credinţă la aripa lumina cunoaşterii şi adevărului.

(Bazat pe cartea de I. Paungger şi Poppe T., "Pe luna, zi după zi")
ecofriendly.ru

Sâmbătă, 26 decembrie 2009
Vizualizări: 1889

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
175
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
130
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
237
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
92