Câtă cafea trebuie să bei pentru a reduce riscul de a suferi de boli grave?

/ Vizionări: 2050
Tag-uri:

Câtă cafea trebuie să bei pentru a reduce riscul de a suferi de boli grave?

Un studiu amplu, publicat în revista medicală Circulation, susţine că persoanele care beau două-trei ceşti de cafea pe zi au şanse mai reduse de a se confrunta cu diverse boli grave.

Sera lui Lev Tolstoi (+Foto)
Sera lui Lev Tolstoi (+Foto)

Rezultatele au la bază date provenite de la trei mari studii care au analizat obiceiurile a peste 200.000 de oameni pe o perioadă de până la 30 de ani, informează CSID. Cercetătorii au descoperit că băutorii moderaţi de cafea (cei care beau mai puţin de cinci ceşti pe zi) au avut un risc mai mic de a muri de boli cardiovasculare, diabet zaharat de tip 2 sau boli neurologice.

Oamenii de ştiinţă nu pot spune cu exactitate motivele pentru care cafeaua este atât de benefică pentru sănătate. O posibilă explicaţie ar putea fi faptul că anumiţi compuşi naturali din boabele de cafea ar ajuta la reducerea rezistenţei la insulină şi diminunarea inflamaţiilor din organism, potrivit CSID.

Citeşte şi Un oraş german, primul din lume, INTERZICE paharele de cafea de unică folosinţă.

Efectele benefice ale cafelei verzi
Efectele benefice ale cafelei verzi

Citeşte şi Studiu ALARMANT privind sortimentele ''italieneşti'' de cafea comercializate de brandurile internaţionale

Studiile anterioare au constatat că substanţele din cafea pot ajuta, de asemenea, la creşterea rezistenţei mentale şi la îmbunătăţirea memoriei. Însă, pentru a profita cu adevărat de beneficiile acestei băuturi, este indicat consumul moderat de cafea, maximum 5 ceşti pe zi.

Alte studii au arătat că persoanele care consumă băuturi cu cafeină au reuşit să îşi accelereze metabolismul de la 3 la 11%. Cafeina este una dintre substanţele care ajută la arderea grăsimilor, aşa că pentru rezultate optime se poate bea o ceaşcă de cafea înainte de a merge la sală, potrivit CSID.

 

Sursa: descopera.ro