ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce cred americanii despre vilele rusești

Imaginați-vă că locuiți într-o țară, unde aveți tot dreptul de a-și prelucra pământul și că acesta este protejat împotriva agresiunii din partea statului, că este disponibil și servește ca un stimulent pentru dezvoltarea independenței personale, dar și unei națiuni puternice și sănătoase.

Iar acum imaginați-vă că în această țară aproape toți vecinii Dvs. cultivă propriile terenuri, care fac parte din ”sate ecologice” descentralizate, de sine stătătoare și independente, și că pe terenurile aceste se produc alimente mult mai multe decât e suficient pentru a hrăni populația țării.

Ați putea crede că acesta este o descriere utopică a Americii de ani îndepărtate, dar țara despre care merge vorba este Rusia contemporană.

S-a dovedit că agricultura modernă în Rusia reprezintă milioane de ferme mici familiale, care, fără utilizarea îngrășămintelor chimice produc cea mai mare parte a produselor consumate în țară.

Oare rușii au mai multă libertate în alegerea produselor alimentare, decât americanii?

Ineficient din punct de vedere ecologic și dependent de substanțe chimice, sistemul de agricultură din SUA se diferă mult de sistemul de agricultură în Rusia, care, în principiu, nu este un sistem tehnic, și este creat de oameni și pentru oameni.

Politica de stat în Rusia încurajează producția independentă a produselor agricole, crescute în gospodăriile de familie, în loc de a satisface nevoile egoiste ale companiilor chimice și biotehnologice, așa cum se face în Statele Unite și anume datorită acestui fapt, majoritatea rușilor au posibilitatea și dorința de a-și cultiva produsele pe propriile terenuri, aflate în proprietate privată, acestea mai sunt cunoscute sub numele de "dacha".

În conformitate cu legea "cu Privire la gospodăriile auxiliare personale", adoptată în anul 2003, fiecare cetățean al Rusiei are dreptul de a obține gratuit un lot de teren în mărime de la 2,2 până la 6,8 hectare în proprietate privată. Acest teren poate fi folosit pentru horticultură, legumicultură sau pur și simplu ca un loc de relaxare, iar statul nu impozitează acest pământ. Astăzi deja putem observa rezultatele extraordinare a acestei activități, când majoritatea familiilor își cresc aproape toate produsele de care au nevoie.

"De fapt, activitatea fermierilor în Rusia este o dovadă a faptului că fermierii pot hrăni întreaga lume. Prin urmare, nu este nevoie de nici un fel de OMG-uri, ferme industriale sau orice alte trucuri tehnologice pentru a satisface nevoile populației în produsele alimentare" — a declarat Leonid Sharashkin, editorul versiunii engleze a seriei de cărți ”Cedrii Sunători", care explică din punct de vedere istoric procesele care stau la baza reuniunii a omului cu pământul și cu natura.

Majoritatea produselor alimentare în Rusia sunt cultivate pe terenuri private

Încă din 1999, 35 de milioane de oameni aveau terenuri mici prin toată Rusia, 71 la sută din populația Rusiei produce aproximativ 50 la sută din produse lactate din țară, 60 la sută din fructe de pădure și fructe, 77 la sută din legume și 92 la sută de cartofi. Conform acestui model orice cetățean rus de rând avea posibilitatea de a cultiva produse alimentare și de a satisface nevoile familiei și a comunității sale.

"Țineți cont de faptul că durata perioadei de vegetație în Rusia este doar 110 zile. În SUA, de exemplu, agricultorii își pot desfășura activitatea pe o perioadă mai îndelungată. Cu toate acestea, astăzi în SUA suprafața terenurilor ocupate de gazon e de două ori mai mare decât a terenurilor cu livezi și grădini de legume în Rusia, și aceste terenuri nu produc nimic, în afară de profituri de miliarde businessului de amenajare a gazonurilor".

Autorul: Jonathan Benson

Sursa: komuza.info

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 02 septembrie 2015 15:00
Vizualizări: 2206

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
163
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
132
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
124
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
322