ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce este acolo în praf!Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

De ce există doar în praf!

Analizaţi praf de acasă convenit Maryland medicale Laboratorul de Cercetare.

Luând cele cinci saci, gazda a colectat probe: o minge de praf - de sub pat, iar celălalt a fost luată cu ventilatorul treia plafonul lama de la aragaz, a patra catifelat-verde, se găseşte în conditionat de admisie a aerului zăbrele. În cele din urmă, mingea a cincea a jurnalistului culese de sub radiatorul de la un vecin, burlac chel, de asemenea, nu ţine nici câini sau pisici, care a permis de a găsi un exemplu rar de praf de casă, în mod evident, nu conţine nici un păr sau lână.

Ia probe acestora la laborator, un jurnalist le-a dat pentru analiză, şi în timp ce au fost pretratarea, cerând angajaţilor cu privire la obiectul lor de cercetare. Ea a aflat că la nivel mondial a publicat sute de carti pe tot felul de tipuri de praf.

Aceste volume sunt de lucru chiar "Praf şi Legea" - cluchaev examinare a jurisprudenţei referitoare la praf. Aceasta carte discută, în special atunci când Praful folosit pentru a expune un impostor.

Un milionar, murind, lăsat averea fiului său, pe care el nu a văzut de mulţi ani. drepturile lor la moştenire a prezentat pe cei doi bărbaţi, atât cu documentaţia credibile. Pentru a afla cine moştenitor reală dintre cele două, a găsit un medic pediatru, mulţi ani în urmă care au tratat fiul unui milionar.

El nu a putut specifica moştenitor prezent, dar după ce a văzut dosarele medicale ale copilului supravieţuitor medicul a venit cu o idee interesantă. El a trimis cei doi candidaţi la subsol pentru a cărbunelui lopata. Când s-au dus la etaj, medicul a subliniat faptul acestora, pe a cărei faţă printr-un strat de praf de cărbune au fost mici pete albe. Acesta este mostenitorul de drept, a spus medicul. În istoricul bolii a fost scris că el a suferit variolei. Deşi pockmarks mici nu au fost vizibile, medicul ştia că praful nu se lipi de ei, şi ei se vor manifesta.

Experţii estimează că în fiecare an în SUA se încheie cu 43 de milioane de tone de praf. În plus, aproximativ 31 milioane de tone - de origine naturală, iar restul de 12 milioane - urmare a activităţilor umane.

Cea mai importantă sursă de praf - sol. În al doilea rând - ocean, aruncând în aer sunt mici cristale de sare. Estimări ale masei totale de cereale praf de sare a variat 300 milioane la 10 milioane de tone. Desigur, nu aruncate cristale tine, şi a picăturilor mici de apă, care decurg din marea aspră şi distrugerea ridicandu-se la suprafaţa de bule de aer. Picăturile să se usuce, iar aerul este saturat cu săruri. Cele mai multe cristale de mare se ridică în aer, şi serveşte ca nuclee de condensare de vapori de apă. Dacă aerul nu a fost praf, nu ar exista nici nori.

A treia sursă mai importantă de praf - vulcani. Ele dau cea mai mare particulele de praf. Erupţie celebrul Krakatoa douăzeci şi şase-douăzeci şi opt 08, 1883 (a se vedea "Ştiinţă şi Viaţă" № 7 1984) Emisiile. În atmosferă mai mult de 18 de metri cubi. roci km zdrobit, iar unele dintre această greutate a zburat la o altitudine de 40-50 km. Trei luni mai târziu, praf din Indonezia, unde este vulcan, a zburat în Europa, şi chiar şi în termen de trei ani de la lumina zilei în întreaga lume a fost duller decât de obicei, şi cu rasarituri si apusuri peste frumos, purpura, ca urmare a împrăştierea luminii de către particulele de praf de mici dimensiuni.

Mai multe particule mari de praf, de exemplu, care se încadrează în atmosferă în timpul incendiilor de pădure mare, da fum albastru, risipind o lumină roşie, permiţându partea albastră a spectrului de frecvenţe. Soarele poate părea ca o răceală, şi luna este albastru.

es/05Feb07_1743_files/38.jpg "align =" left "spaţiu =" 10 ">

O sursă importantă de cenusa vulcanica este un japonez Sakurajima vulcan de pe insula Kyushu. Ultima erupţie majoră a avut în luna ianuarie a acestui an, dar vulcan fumeaza continuu, care emit anual aproximativ 14 milioane de tone de praf. Situat în apropierea oraşului Kagoshima este un oras foarte prafuite din lume, strazile sunt întotdeauna acoperite cu praf şi cenuşă.

O sursă importantă de praf pentru întreaga lume - deşertul Sahara (a se vedea "Ştiinţă şi Viaţă" № 2 1985). Ploaie cu praf de culoare roz aduse de vânt din Sahara, şi se încadrează în Anglia, şi Florida. Praful de culorile Sahara de zăpadă de pe munţii din America Centrală. Vânt ridică în fiecare an în cea mai mare deşert din lume 60 la 200 de milioane de tone de praf. Probele de toate aceste tipuri de praf de găsit în orice apartament. Există chiar un extraterestru praf, provenind în principal din comete şi meteoriţi, care creşte anual masa Pământului la 10 tone. Nu este aici, şi polen. Mai ales o mulţime de acesta a fost în aer conditionat, aspiră aer din strada. În praful de la - sub soba bucatarie găsit sub microscop cristale de acid boric, care este folosit ca un mijloc de gândaci.

Aici a fost un pic de drojdie, blană de pisică, polen şi o serie de fibre albastru şi roz - după cum sa explicat de către un specialist din ţesături naturale. În praful de sub baterie din apartament vecin găsit fibre sintetice albastru - eventual, de la lenjerie de corp. fibre dietetice diferă de la netezimea sintetice mai mică şi aplatizată formă neregulată structurale.

"Dar, în praful de sub pat găsit ceva oribil, ceva ca un rinocer microscopice tulpină-ghearele Raritate Show. Fugit toţi angajaţii de laborator După o dezbatere furtunoasă şi pentru a găsi cărţi au ajuns la concluzia că aceasta este una de cincizeci de ani din lume cunoscute. acarieni trăiesc în praf de uz casnic.

Aceste creaturi microscopice trăiesc în saltelele noastre, perne, lenjerie de pat şi mobilier tapiţat, în grupuri de praf de pe podea. Este dificil pentru a vedea cu ochiul liber. Aceste furaje acarieni de fulgi de piele de peeling off de la fiecare dintre noi în cantitate de 50 de milioane pe zi. Trai pentru a manca pielea ei nu pot, de care au nevoie doar cazut, uscat particulele sale, care a fost dovedit în experimente. Câteva sute din aceste acarieni în aer liber, cu o singură mână baloane plat pribintovali la mâna experimentator. După câteva zile, toate modelele au fost mort - o viaţă nu se potrivea pielea lor.

De la apartament la apartament proiectele căpuşe efectuate, sunt plasate pe haine, incaltaminte sau de mobila, dar pentru a merge singur în casa de lângă uşă le acelaşi lucru că o persoană de mers pe jos din SUA.

Se estimează că media pat dublu, ordinea lor de două milioane de euro. Harm nu aduc, deşi unii oameni au aceste acarieni aloca până la 20 de mazăre mici de o zi şi provoca alergii.

O firmă japoneză a început să producă aspiratorul care nu colectează numai praf, împreună cu acarieni, dar se incalzeste, de asemenea, colectate de praf, acarieni ucidere. Acest lucru, conform inventatorilor, împiedică soluţionarea inversă acarienii din apartament.

Fără un aspirator, Penny Moser a decis să nu acorde nici o atenţie pretind nu ştie despre ei ca nu au ştiut înainte de vizita de la laborator. "În acea noapte, ca întotdeauna, soţul meu, o pisică şi două milioane de acarieni confortabil adormit în patul lui."

Ceea ce unii oameni din praful de casă pot provoca reacţii alergice lungă perioadă de timp, dar numai vreo douăzeci de ani în urmă sa raportat că nu alergii cauzate de praf, şi care trăiesc în acarianul ei microscopice, 70-80% din care - cleşte mic. Pentru a combate aceste acarieni au adesea difuzat, fier, sau căldură patLINENS, perne, saltele, pături - aceste artropodelor se tem şi frig şi căldură, spun temperatura de plus 40 ° C le ucide în două zile, şi mai mult mai rapid.

Ele se tem şi de lumina solară directă, şi de radiaţiile ultraviolete, nu ucide doar acarieni, dar, de asemenea, se descompune în două ore pe care le conţin şi alergeni lor excremente (aceste alergeni pot rezista oră de fierbere în apă nu degradare). În caz de infestare severă trebuie să schimbe toate perne si saltele, de preferinţă pe o umplutură de sinteză (pana umplutura pentru unele specii de căpuşe este o sursă suplimentară de alimentare).

Deşi acarieni pat nu diferă departe de habitatul său în apartamentul puternic contaminate este de dorit să se spele podeaua soluţie de 10-20% de sare. Şi o dată pe papuci luni marinate, unde au găsit, de asemenea, ele însele şi adăpost, hrană, şi mijloace de transport într-o cameră adiacente în perechi de formol, sau otet, legarea pantofi pentru un timp într-o pungă de plastic cu câteva picături de lichid pe partea de jos. Insecticide nu sunt folosite, deoarece efectul lor este scurt şi periculoase pentru om. Desigur, toate aceste măsuri sunt necesare doar în cazul în care familia este un om care suferă de alergii provocate de acarieni. Altfel, nu vom repeta, ele sunt perfect inofensiv, şi să se ocupe cu ei nu este necesar.

Casele au clădiri moderne, unde am suferi de o mare de aer uscat, acarieni sau aproape complet absent - ei au nevoie de umiditate ridicată. Deci, de altfel, ei nu se tem de epurare umedă, dar scade numărul acestora după uscat.

Particulele de adus la bile de praf de laborator introduse pe medii de cultură diferite, şi câteva zile a crescut cultura interesant - o varietate de mucegaiuri şi bacterii.

Rezultatul cel mai interesant, având în vedere praful din ventilatorul şi de aer condiţionat, au fost găsite cangrena agent de controversate. Experţii au explicat că aceste spori sunt dispersate de vânt şi poate merge oriunde, dar va provoca gangrena luat doar într-o rană adâncă, care nu se obţine de oxigen. Aceşti germeni se pot multiplica numai în condiţii de anoxic.

O parte importantă a tuturor probelor sa dovedit a fi praf de cauciuc de la abrazive pe asfalt si beton anvelope rutiere. Ca o regulă, norii nu se ridica mai sus de etajul al patrulea, şi la nivelul podelei a şaptea a acesteia în mod eficient deja mort. Rezident medie a oraşului în fiecare zi inhaleaza aproximativ 500 miliarde de particule de praf, şi multe dintre ele sunt de cauciuc. Deşi cele mai multe dintre aceste particule imediat expiră, şi mulţi să rămână în nas, gât şi plămâni.

Corpul nostru nu este rău de protecţie de la particulele de praf. Ele se lipesc de mucus care acopera suprafata ale tractului respirator şi împreună cu acest mâzgă la usa - în laringe. Motivat de cilia lor numeroase, care a aşezat mucoasei căilor respiratorii. Aceste cilia efectua mişcare sincronă wavelike că urmărite toate particulele microscopice prins în interiorul plămânilor afară. Expectoratie expectoraţie şi le îndepărtează. Cu toate acestea, în cazul în care depăşeşte standardele de aer cu mult praf, acest sistem nu poate face faţă.

Când, în anii treizeci, din cauza arat de ruinare, preerii în Occident, furtuna de praf din SUA au atins, plămânilor mulţi rezidenţi locali au fost atât de înfundat cu pământ, care nu au putut tuse sus. Dupa tratament, care vizează faptul că extinderea în scădere spasmodic Airways, aceşti oameni sunt tuşi din buteliile bronhiile de praf acumulate de grosimea unui creion. Aerul din interiorul casei este întotdeauna mai mult praf decât pe stradă, cu excepţia cazului în care nu locuiesc într-un oraş industrial de mare.

Cel mai bun mod de a reduce apartamente de praf - proiect.

Luni, 05 februarie 2007
Vizualizări: 2791

Citiţi de asemenea

O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
89
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
17
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
45
Ginkgo biloba - îmbunătățește capacitatea creierului, îmbunătățind fluxului sangvin periferic pentru o mai bună utilizar...
853