ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce este magia socială?

Magia socială este un complex de activități rituale ale unor oameni, care prin gîndurile și acțiunile sale creează un comportament al unui cerc larg de persoane, determinînd comportamentul societății în general (în prezent, în aceste scopuri este folosită mass media). Dacă aceste obiceiuri sunt acompaniate de sentimente și starea emoțională – atunci se formează un ritual – o anumită rugăciune în acțiuni. Cum se roagă oamenii, așa și trăiesc. Cu cît mai înalt este nivelul de saturație emoțională a acestei acțiuni, cu atît mai repede se stabilește un anumit tip de acțiune.

Din păcate, astăzi în societate, deseori, funcționează nu doar o magie socială, ci o magie socială neagră. Neagră, pentru că duce în impas, spre degradare. Dacă noi nu ne vom învăța să vedem și să înțelegem că negreața o văd și o înțeleg și alții, inclusiv copiii și apropiații noștri, atunci noi voi trăi prost întotdeauna. Astăzi societatea trebuie să învețe să renunțe la obiceiurile, formate prin intermediul magiei sociale negre. Fiecare polițist sadic și fiecare funcționar corupt, indiferent de rang, trebuie să înțeleagă că acțiunile lor se vor răsfrînge inevitabil asupra loc și familiei lor. Activitatea socială neagră nu poate fi justificată de nicio organizație, de nicio declarație privind intențiile bune în numele cuiva.

Astăzi, a venit timpul ca oamenii să acționeze în locurile noosferice ale planetei. Acest timp a venit nu deoarece așa au dorit oamenii, dar pentru că are loc un proces de impulsionare a proceselor noosferice, adică, are loc activizarea și complicarea cîmpului informațional al planetei. Omul se poate include în acest proces atît individual, cît și colectiv. În acest caz are loc creștere și dezvoltarea suflerului uman.

Însă, din păcate, anume la aceasta renunță oamenii, sub influența unor grupuri mici de oameni, ce conduc structuri egregoriene de tip primitiv. Acești oameni, de regulă, se află la cîrma societății și creează forme patologice de viață în societatea de consum, bazate pe agresiune, lăcomie patologică, poftă de putere, acțiuni criminale și corupție. Acești oameni sunt bolnavi de agresiune, sete de putere, lăcomie patologică, acțiuni criminale, ignoranță și minciună, prin care, de fapt și se remarcă deseori structurile acestor organizații (deseori avînd statutul de guverne).

Anume acestea formează deprinderi sociale, creînd o activitate rituală de menținere a stării patologice în societate. Aceasta și este magia socială neagră – adică gestionarea proceselor informaționale, orientate spre degradarea tuturor sistemelor sănătoasă din societate.

Planeta, ca o entitate rațională, deocamdată, tolerează acest lucru. Totodată, se colectează informația privind cei care pot trăi altfel. Treptat se formează posibilitățile pentru manifestarea unui nou val al rațiunii – ființa umană.

 

Sursa: ruslekar.info

Luni, 04 aprilie 2016
Vizualizări: 1139

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
260
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
156
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
267
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
107