ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce este turismul ecologic?Ce este turismul ecologic?

 

Majoritatea ruşilor, probabil, niciodată nu au auzit despre "turismul ecologic", în timp ce, de exemplu, pentru locuitorii din Finlanda sau Australia este lucru cel mai obişnuit.

Pentru a înţelege această formă de recreare, să examinăm mai detaliat diferenţa între o excursie ordinară la natură şi turismul ecologic. Şi nu merită să credem că tururi cu jeepuri şi safari în cele mai curate locuri  este anume acest tip de recreare. Desigur, că nu este. Mai întâi de toate, ar fi greşit, cu siguranţă, să spunem că turismul ecologic -  este neapărat o excursie fără nici un vehicul, cu mijloacele proprii şi cu rucsacuri grele, la care se pot hotărî doar oamenii, dezvoltaţi fizic. Acesta poate fi, de asemenea, destul de confortabil şi convenabil, principalul să nu fie obţinut cu orice preţ, mai ales atunci când vorbim despre conservarea naturii. Aceasta, probabil, este cea mai importantă lege pentru călătorii care au ales turismul ecologic.

Ce este turismul ecologic?Apropo, când mergeţi în altă ţară sau oraş, ar fi bine să procuraţi din timp suvenire şi cadouri pentru rude şi prieteni. Şoferilor, care încă nu  s-au  lăsat de băut, aţi putea să cumpăraţi test pentru alcool (alcotest) sau mai bine un DVD cu un curs de lecţii lui Jdanov despre răul de bere şi genocidul  ruşilor, sau tipăriţi câteva articole decente de pe situl trezvost.ru.  Ca să nu te aşezi la volan după ce ai luat alcool, chiar şi în doze mici, nici nu poate fi vorba. Şi nu aveţi nevoie nici de un alcotest.

Acum, să examinăm regulile de determinare a rutelor şi pachetele de turism, care ar trebui să alegeţi sau care le pot oferi companiile  afiliate la principiul de ecologie.

În primul rând, trebuie să utilizaţi numai mijlocul de transport ecologic - biciclete, bărci fără motor, paraplane, etc. , încât să abandonaţi complet tipul de combustibil care nu este ecologic.

În al doilea rând
, toate opririle, bivuace, toalete, ruguri, gătitul, ar trebui să fie organizate pe terenuri special desemnate.

Ce este turismul ecologic?În al treilea rând, trebuie să renunţaţi la obiceiurile proaste, care sunt dăunătoare pentru mediul înconjurător şi natura, aici un ajutor temporar poate fi ţigara electronică gamucci, care nu poluează aerul. La site-ul, menţionat mai sus,  trezvost.ru  sunt publicate rezultatele studiilor recente: potrivit sondajelor  79% din peţitorii potenţiali ar dori o mireasa care nu fumează, şi numai 2% ar dori care fumează ...

În al patrulea rând, trebuie să dispuneţi, în mod corespunzător, de gunoi - nu-l aruncaţi, ci colectaţi şi apoi daţi-l, după posibilitate, la o prelucrare adecvată.

În al cincilea rând, puteţi colecta ciuperci, fructe de pădure, plante medicinale şi, în general, orice suvenire naturale numai în zonele speciale.

Desigur, aceste reguli ale turismului ecologic nu sunt menţionate în întregime, însă reţineţi, că observându-le, ajutaţi  la menţinerea lumii noastre curate.

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 15 iunie 2010 10:05
Vizualizări: 9236

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
420
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
525
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
430