Ce o diferenţă între suc, nectare şi băuturi din fructe?
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Ce este suc?
Sucul poate fi numit sută la sută naturale, singurul produs derivat din fructe sau legume, direct sau prin extracţia reprodus din concentrat. În plus, în suc natural nu este permisă prezenţa nici conservanţi, coloranţi, arome artificiale sau parfumurile, aromele. Utilizare ca o aromă în sucurile naturale sunt permise numai substanţe naturale provenind din fructe sau fructe de padure.
Ce este nectar?
Nectar - un produs care conţine doar 25% la 50% suc, restul - este, zahăr, miere de apă. Nectaruri sunt de obicei fabricate din aceste fructe din care este imposibil de a pregăti sucul din cauza acide sau gust dulce saturate sau o lipsa de umiditate. Aceste fructe fac parte, roşu şi coacăz negru cireşe, piersici, banane, caise, mango. Nu este un fruct, din care putem face ca sucuri si nectaruri - portocaliu, grapefruit, pere si altele.
Ar trebui să ştii că există normele de conţinut în suc de nectar, în funcţie de tipul de fructe. De exemplu, nectarul din fructul pasiunii, alb, rosu sau de coacăz negru, lamaie, banane, guava, papaya si mere dulci nu trebuie să fie mai mică de 25% suc natural. În nectarul de prune, frasin de munte, afine, şi - nu mai puţin de 30% din vişine şi mango - nu mai puţin de 35%, caise, zmeură şi căpşuni - nu mai puţin de 40% din piersici - 45% din ananas, gutui, mere ( cu excepţia dulce), pere şi fructe citrice (cu excepţia de lămâie şi tei) - nu mai mult de 50% suc de mai puţin. Prin urmare, alegerea unui nectar special, căutaţi informaţii cu privire la compoziţia sa pe ambalaj.
Având în vedere că diferenţa dintre suc şi nectar este esenţială, trebuie să fie o diferenţă în preţul lor. Dar, în practică, de multe ori diferenţa de preţ dintre cele două băuturi diferite fundamental (în cazul în care la toate) este la numai câţiva cenţi.
Ce este o băutură de fructe?
În plus faţă de sucuri si nectaruri, există băuturi care conţin suc. În ele este mai mică chiar decât suc de nectar - de la 10% la 40% (în legume băuturi). În plus faţă de zahăr şi acid citric în aceste băuturi sunt permise prezenţa de arome artificiale, coloranţi, îndulcitori, stabilizatori, celulozei şi alţi aditivi alimentari. La fabricarea băuturilor care conţin suc de legume, se pot adăuga sare, oţet, condimente, ierburi. Cum păstrează suc?
Deschideţi o cutie de suc pot fi stocate în frigider pentru 3-4 zile. Primul semn ca sucul merge prost, este aparitia miros de alcool sau de oţet.
Sucul de roşii pot fi stocate intr-un castron de metal sau din lume - a distrus vitamina C. Prin urmare, dacă sucul este turnat în sticle sau cutii luminoase, wrap-le cu hârtie sau pus într-un loc întunecos.
Irina UGRINCHUK