ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce să facem cu gunoiul?Ce să facem cu gunoiul?

 

 

Să ne punem întrebarea: ce loc în vieţile noastre ocupă gunoiul şi ce rol joacă acesta în ea? Oare este important? Şi, în general, ce este gunoiul?

Întrebări foarte ciudate, nu credeţi? Dar, din cauza faptului că acesta cu fiecare zi  se înmulţeşte în lumea noastră, încep deseori să mă gândesc la el.

Dacă ne vom gândi, vom descoperi că folosim containere care pot fi întoarse şi refolosite. Acest lucru economiseşte eficient resursele naturale. Dar, uneori, este  mai eficient şi mai ieftin mai degrabă să aruncaţi aceste containere, decât să le utilizaţi din nou. Aţi văzut, probabil, suporturi den lemn abandonate, containere, diverse cutii de carton şi sertare de lemn, etc. Da, se întâmplă că acestea au depăşit termenul de exploatare, iar în ţară nu există servicii de reciclare.

La fel se întâmplă şi la nivelul de gospodărie. Deseori tot mă întreb de ce îmi pare rău să arunc tot felul de cutii sau de lucruri mici?  Iată pentru ce şi pentru cine eu le păstrez. Înţeleg că, în afară de caracterul meu practic, aceste containere se vor descompune în părţi componente timp de secole!


Vase de unica folosinţă din materialul plastic - foarte comod si rapid!
Şi în rezultat?
Din nou, deşeuri, care nu se descompun, pentru multe secole înainte.


Farfurii, furculiţe din materialul plastic, etc. - aceeaşi poveste. La un moment dat am crezut că am fost în Uniunea Sovietică. Odată am observat că nu arunc saci şi ambalaj, ci le port în pungă ca o rezervă. Şi apoi am adăugat la ele saci de ţesătură. Ei bine, în Europa, oamenii merg la supermarket-uri cu coşuri şi pungi.

Am rămas foarte mulţumită de legea, care a fost adoptată în China. Acolo au interzis utilizarea pungilor de plastic în supermarket-uri.

De ce şi pentru ce scriu eu toate astea? Pentru că nu trebuie să ne aşteptăm ă cineva se va gândi pentru noi. Deoarece fiecare dintre noi este în măsură să facă paşii mici, dar conştienţi întru  păstrarea mediului înconjurător în curăţenie. Dar nu o curăţenie simbolică, când este curat doar sub nasul nostru propriu, ci la nivel mondial - pentru toată lumea!


Ce fel de paşi mici puteţi începe să întreprindeţi?

 

  •     Este dorit să utilizaţi mai des pungile, containerele, recipientele reutilizabile, să  prelucraţi sau să reînnoiţi lucrurile vechi.
  •     Să procuraţi mărfuri cu un ambalaj minim.
  •     Să utilizaţi raţional lucrurile, se le folosiţi până la capăt - atunci nu va trebui să vă gândiţi unde să băgaţi lucrurile vechi şi apoi să cheltuiţi bani pentru cele noi.
  •     Este necesar să educaţi copiii, folosind latura umană. Să dezvoltaţi la ei respect pentru lumea noastră şi natura.
  •     Să vă daţi seama ce şi pentru ce utilizaţi în viaţa dvs.

 

Dacă veţi face aceşti câţiva paşi, acest lucru va duce la  o mulţime de avantaje:

 

  •     Economisiţi banii. Pentru achiziţiile costisitoare, durabile. Cei pe care nu vă este  ruşine să transmiteţi copiilor şi nepoţilor.
  •     Resursele naturale sunt conservate şi se restaurează echilibrul în natură.
  •     Aerul, pământul şi apa rămân curaţi acolo unde trăim. Şi în perspectivă - pentru generaţiile viitoare.
  •     Corpul este sănătos ...
  •     Şi cel mai important lucru – conştiinţa rămâne curată!


Dacă nu mă credeţi, pentru a experimenta, puteţi încinge o joacă: Calculaţi şi scrieţi, cel puţin, câteva zile,  ce şi cât utilizaţi şi, în acelaşi timp, aruncaţi lucruri inutile. Şi apoi verificaţi carte este procentul de gunoi în viaţa dvs. cotidiană? Pot presupune deja care va fi rezultatul.

 Există o zicală foarte înţeleaptă, pe care am citit-o în carte:


"Curăţenia gândurilor începe cu cultura şi curăţenia exterioară ".


Fiţi atenţi la gunoi, şi încercaţi să faceţi lumea noastră mai curată!


Autor: Oxana Petrova

 

Sursa: samozdraw.com.ua

Miercuri, 14 septembrie 2011
Vizualizări: 2781

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
267
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
160
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
271
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
110