ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce trebuie să ştim despre TeflonCe trebuie să ştim despre Teflon


 
Dacă aveţi deja o tigaie-minune, în care este atât de uşor de prăjit, şi care se curăţă atât de uşor, atunci mai aveţi şi un pretext pentru îngrijorare.

Potrivit rezultatelor testărilor, teflonul, dacă este încălzit peste temperatura de 360 grade Celsius, emană acid perfluorooctan - un agent cancerigen periculos.Informaţii de la Wikipedia:

"Cea mai bună aplicare a acidului  este producerea teflonului, Nafionului, si altor materiale rezistente la foc şi la umiditate (inclusiv cele utilizate pentru fabricarea îmbrăcămintei).

Mulţi ecologişti consideră PFOA /PFOS  o combinaţie foarte periculoasă şi indeamnă  la interzicerea utilizării şi producerii sale, însă giganţii industriei (de exemplu, DuPont), folosind-o în procesul de fabricaţie, neagă totul.

A foat efectuată evaluarea toxicităţii de acid. Testele de 90 de zile pe şobolani, hrăniţi cu o doză de 2 mg / kg / zi, au dus la numeroasele încălcări ale funcţiilor corporale, pierderea în greutate, convulsii şi moarte.

Au fost dovedite proprietăţi cancerigene. Acestea au fost confirmate de statisticile, efectuate în decurs de 37 de ani, privind decesele lucrătorilor la uzina companiei 3M în Alabama. Conform acestor statistici, probabilitatea  cancerului vezicii urinare a crescut de 13 ori".

Potrivit Environmental working group, acid perfluorooctanic contribuie la moartea canarilor, iar la omeni provoacă simptomele, asemănătoare gripei.

Conform institut de cercetare UCLA, această substanţă cancerigenă dăunătoare, de asemenea, contribuie la infertilitate.

O consolare pentru proprietarii vaselor de teflon este faptul că temperatura de încălzire de 360 de grade este atinsă, nu atât de des. Cu toate acestea, mai bine să nu riscăm, şi să renunţăm la timp la acestea.

 

 

Sursa

Joi, 30 septembrie 2010
Vizualizări: 5734

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
274
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
448
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
325
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
443