ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cea mai mare copac a câştigat Stratosphere GiantAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Departe de cel mai înalt copac lume, dar din aceeaşi Redwood, campionat forma Sequoia sempervirens în Franţa (foto de la pinetum.org).

Cea mai mare, copaci morţi de mult. În plus, acestea nu există. Şi 150 de metri Eucalyptus regnans australian, măsurată de un pădurar, în 1872, şi alte eucalipt din Australia, în 1885 a ajuns pe 143 de metri, au fost campioni doar pe hârtie. Cu toate acestea, concurenţa pentru înălţime între copaci care trăiesc acum în continuare. Şi, recent, intensificarea concurenţei.


Haideti sa ne uitam pentru începerea Cartea Guinness. Cea mai mare copac viu (mai inalte de viaţă Tree) în el din iulie 2004, numărul Stratosphere Giant (stratosferă Giant). Aceasta este o Redwood California (Sequoia sempervirens), în creştere 112,7 metri, care în luna august 2000 a găsit o naturalist Chris Atkins (Chris Atkins) în Redwood National Park (Redwood National Park), că, în California.

În această vară, Atkins, împreună cu alte amatori naturalist Michael Taylor (Michael Taylor), biolog la Universitatea Humboldt (Humboldt, Universitatea de Stat), Steve Sayllettom (Steve Sillett) şi Robert Van Pelt Ecologist (Robert Van Pelt) a revenit la mahon parc. Cvartetul de acord pentru a măsura şi titularii de înregistrare, probabil, pentru a găsi redwoods mai mare.
Sequoia

Asta e, cum ar fi, şi există un gigant din stratosfera. Omul se vedea? (Foto de Thomas B. Dunklin).


Trebuie remarcat că majoritatea copac roşu în Redwood înregistrate, astfel încât cercetătorii au mers la postul pe care este ataşat la parc în legătură cu extinderea frontierelor sale relativ recent - mai puţin de 30 de ani în urmă.


Aici grupului şi a găsit 135 copaci roşii, a cărui înălţime mai mare de 106 de metri. Dar lucrul cel mai important - a devenit clar că Giant stratosferă nu este un campion. Şi el are nu unul, ci trei rivale!

Sequoia

Unul dintre participanţii la ultima expediţie, Robert Van Pelt a scris deja două cărţi despre uriaşi pădure ", care, în special, însoţite de o astfel de desene proprii. Aceste imagini sunt bazate pe rezultatele măsurătorilor cu laser, astfel încât scara observate (ilustraţie din forestgiants.com site-ul).


Cele mai multe Sequoia cel mai inalt-poartă acum numele de Hyperion (Hyperion) - 115 de metri în ea 24 de centimetri! Un alt copac Helios (Helios), ca titular nou record doar un pic - inaltimea lui 114.69 metru. Şi numai pe metru cu un capac "sa mutat din spatele podiumului de la Giant stratosferă sequoia Icar (Icar), a cărui înălţime este de 113.14 metri.

Sequoia

Fotografii Hyperion nu fie publicate. Da, şi este dificil, trebuie să se retragă, în cazul în care campionul bine inconjurat de alti copaci. In aceasta figura, Hyperion este prezentat în comparaţie cu turnul Vapor la San Francisco. albastru semne mari pe copac reprezinta fiecare 100 de metri. Şi din nou, există oameni în partea de jos pentru scara (ilustraţie Ioan Blanchard).

Pentru a măsura echipa Atkins folosit un laser pentru un trepied. Şi în curând urmează să fie repetat cu adaos de o altă metodă numită "drop bandă": cineva trebuie să se urca într-un copac şi a arunca în jos banda, a cărui lungime definite înălţime.


Numai prin măsurători repetate pot să verifice şi să înregistreze statutul Hyperion elimina Stratosphere Giant în Cartea Recordurilor.


Dar punctul nu este rapidă. Măsurătorile pot fi efectuate numai la sfârşitul lunii septembrie. Noi nu putem, deoarece parcul protejează care trăiesc în Redwood Sequoia Long-Fawn (Brachyrhamphus marmoratus). Rezultatele testelor trebuie apoi BudeNu trimiteţi un cec la departamentul de Guinness în Regatul Unit, care, de asemenea, nevoie de mai multe săptămâni.


În general, două sau trei luni cu privire la proiectarea va merge. Dar, de standardele de sine Campionilor - aceasta este un nonsens, deoarece pentru a deveni un zgârie-nori, a fost nevoie de mai mult de 1500 de ani! Mai precis - de la 1600. Este atât de mult a trăit în Redwood un alt gigant (Dyerville Giant), care se încadrează înainte de martie 1991 de la o înălţime de 113.4 metri.


Apropo, un loc unde există un Helios Hyperion şi Icar, de asemenea, de interes. Aceasta a fost gândit că foarte mare copaci roşii ca solurile aşa-numitele aluvionar, care se caracterizează prin fertilitate înaltă şi saturaţia de apă. Dar copacii recent descoperite cresc pe pante.


"Chiar daca aceste redwoods sunt amplasate pe pante abrupte, acestea cresc în habitatul cele mai frumoase pentru copaci roşii de pe planetă -, spune Chris Atkins - Ei primesc soare suficient., Un lanţ muntos le protejează de vânt, lângă o abundenta de apă, şi În plus, există o ceaţă prin care uşoare locale microclimat umed şi moderat.


În acelaşi timp, locaţia exactă a copacilor, cercetatorii apel refuza categoric - şi-au amintit că superlativ, care se aplică anumitor copaci, uneori, duce la probleme. Au fost ocazii cand datorita aflux excesiv de curios deteriorate redwoods foarte mici rădăcină de sistem, si copacul a murit.


Cu toate acestea, accesul la Hyperion e foarte, foarte dificil. "Mod de a înregistra copaci - acest lucru nu este o excursie de placere", - a declarat Atkins, comparând expeditia propriu de a urca muntele Everest.


Cercetatorii au descarcat de echipamente grele a trebuit să Wade literalmente prin vegetatie densa, dar, de asemenea, de a urca pe pante abrupte astfel.

Sequoia

Redwood National Park, în general - un oraş pitoresc (foto de la npca.org).


Dar asta nu e tot. Directorul Parcului Redwood Rick Nolan (Rick Nolan) a spus că pentru a găsi copaci înalţi, vizitatorii vor fi aproape imposibil: "Este important să se înţeleagă că, dacă ai venit aici în căutare de copaci foarte mari, nu le va găsi - acestea sunt absorbite de restul pădurii."


Cu toate acestea, în cazul în care trăiţi "zgârie-nori" va atrage atenţia în parc ca un întreg, întregul sistem de Redwood, nimeni nu s-au opus.


Da, campioni copaci sunt încă în creştere, cu aproximativ 25 centimetri pe an, deşi se crede că în curând vor înceta să crească.


"Materialul este furnizat de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru ) ".

Joi, 03 iulie 2008
Vizualizări: 4108

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
115
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
47
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
77
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
122