Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2013/04/news_stantsia_term_energii_01.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Cea mai mare din lume centrală de conversie a energiei termice a oceanului va fi construită în China
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cea mai mare din lume centrală de conversie a energiei termice a oceanului va fi construită în China
 

 

Compania Lockheed Martin a anunțat participarea la proiectul privind construcţia staţiei pilot de conversie a energiei termice a oceanului (Ocean Thermal Energy Conversion - OTEC) pe coasta sudică a Chinei. Memorandum-ul de înțelegere între companiile Lockheed Martin și Reignwood Group a fost semnat la Beijing. În cadrul ceremoniei de semnare reprezentanții ambelor companii s-au întâlnit cu secretarul de stat american John Kerry, în timpul primei sale vizite oficiale în Republica Populară Chineză.

 

 

Centrala offshore de 10-megawatt va fi proiectată de compania Lockheed Martin şi va deveni cel mai mare de până acum proiect OTEC. Construcția centralei va fi realizată de Reignwood Group. În plus, acordul ar putea pune bazele pentru crearea mai multor centrale OTEC de 10-100 MW fiecare.

"Beneficiile în generarea energiei electrice de la OTEC sunt imense și Lockheed Martin timp de zeci de ani a rămas lider în dezvoltarea acestor tehnologii", - a declarat Dan Heller, vice-preşedinte al companiei Lockheed Martin. - "Construcția centralei marine OTEC de mai mulţi megawaţi pentru Reignwood Group este ultimul pas în punerea în aplicare a ideii privind satisfacerea nevoilor crescute de energia electrică generată dintr-o sursă sigură şi curată".

OTEC generează energie electrică pe baza efectului de gradienți de temperatură naturală, care poate fi observată în regiunile tropicale ale oceanului. Această tehnologie a fost bine studiată pentru orașele insulare și cele de pe coastă, în care costul de transportare face alte surse de energie prea scumpe. Procesele OTEC furnizează energie electrică în zonele îndepărtate folosind resursele locale, ca şi alte surse regenerabile de energie, centralele vor fi curate, stabile, cu costul zero pentru carburanţi.

Spre deosebire de alte tehnologii de energie regenerabilă, aceste centrale au, de asemenea, o sarcină de bază, ceea ce înseamnă că ele pot genera electricitate în continuu, 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Centrala OTEC construită la o scară comercială va furniza energie electrică pentru un oraș mic. De asemenea, energia poate fi utilizată pentru alte resurse vitale, cum ar fi apa potabilă și conducta de apă pentru a fi utilizate în mijloacele de transport.

În afară de o serie de alte proiecte "verzi" aplicate în diverse domenii, Reignwood Group dezvoltă în prezent două oraşe mari cu emisii reduse de carbon în China. Cu utilizarea tehnologiei OTEC de la Lockheed Martin compania intenţionează să furnizeze energie curată pentru toate proiectele sale.

"Misiunea Reignwood Group constă în investirea în proiecte și soluții, care oferă emisii reduse de carbon, precum și integrarea acestor tehnologii verzi într-un plan de promovare a practicilor de dezvoltare durabilă", spune Colin Liu, prim vice-preşedinte al Reignwood Group.- "Tehnologia OTEC de la Lockheed Martin oferă o soluție inovatoare, care ne va ajuta să atingem obiectivele noastre."

După ce prima centrală va fi construită și pusă în funcțiune, cele două companii intenționează să folosească cunoștințele obţinute pentru a îmbunătăți designul altor centrale de pe scara comercială, care vor fi construite în următorii 10 ani. Fiecare instalaţie OTEC de 100- megawatt poate produce aceeași cantitate de energie pe an, pe care le oferă 1,3 milioane de barili de petrol, reducând emisiile de carbon cu o jumătate de milion de tone și oferind regiunii o sursă durabilă de energie. La prețul de 100 de dolari pe baril, economiile de combustibil de la o centrală ar putea ajunge la 130 de milioane de dolari pe an.

Autor: Alexandr Ivascenco

 

Крупнейшая в мире станция преобразования термальной энергии океана будет построена в Китае

Крупнейшая в мире станция преобразования термальной энергии океана будет построена в Китае

Крупнейшая в мире станция преобразования термальной энергии океана будет построена в Китае

Крупнейшая в мире станция преобразования термальной энергии океана будет построена в Китае

 

 

Sursa: facepla.net

 

Новости наших партнеров

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
30
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
175
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
29
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
117