ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cea mai mare grădină verticală în America de Nord
 

 

Green Over Grey – aşa se numeşte studioul de design canadian, care este specializat în crearea pereţilor verzi pentru diferite clădiri. Operele acestui studio pot fi contemplate prin casele din Canada şi America. Recent, specialiştii companiei au decorat cu plante pereţii bibliotecii publice într-o suburbie din Vancouver.

 

Cea mai mare grădină verticală în America de Nord 

 

Acum Semiahmoo Public, situat în orăşelul White Rock, este aproape complet acoperit cu plante. Creînd această capodoperă ecologică, designerii au folosit o combinaţie de 120 de specii unice de arbuşti, ierburi, plante perene, arbori mici. Astfel, ei au creat un zid viu, care decorează aproximativ 280 de metri pătraţi. Pe pereţii clădirii bibliotecii publice sunt expuse aproximativ zece mii de elemente verzi.

 

Cea mai mare grădină verticală în America de Nord 

 

La crearea operei lor specialiştii de la Green Over Grey s-au ghidat de metoda verticală de creştere a plantelor în sălbăticie. Acolo plantele cresc vertical pe un teren stîncos, în apropierea cascadelor. Pentru peretele verde se utilizează o livrare unică de nutrienţi şi de apă, care permite de a asigura o creştere completă a tuturor plantelor. Denumirea studioului de design canadian reflectă pe deplin activităţile lui. Pereţii cîndva gri şi nearătoşi devin vii şi decorează peisajul urban. În plus, specialiştii studioului menţionează ca astfel de pereţi îmbunătăţesc transferului de căldură în clădiri, creează un ecosistem echilibrat, atrag albinele, fluturii şi colibrii.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 17 ianuarie 2012 15:29
Vizualizări: 2406

Citiţi de asemenea

Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
430
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
545
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
632