ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ceara de albine: proprietăţile utile şi utilizareCeara de albine: proprietăţile utile şi utilizare

 

După mierea naturală acest produs este al doilea după importanţă, dar familia de albine îl produce foarte puţin - aproximativ 1 kilogram.

Ceara de albine se formează din glandele speciale ale insectei, astfel încât ceara este un produs de origine animalieră. Aceasta este principala diferenţă de polen şi de miere, care sunt făcute de albine din materie vegetală finită (nectar). Compoziţia chimică a cerii este foarte complicată şi până în prezent nestudiată definitiv.

Totodată, oamenii de ştiinţă au descoperit în ea o cantitate mare de vitamina A - în ceară se găsesc mai multe vitamine, decât în carnea de vită.


Utilizarea cerii de albine

  • Ceara poate fi folosită ca guma de mestecat pentru salubrizarea cavităţii bucale. La o temperatură normală a corpului, toate substanţele incluse în ceară, sunt digerate şi absorbite la nivelul de enzime de salivă în corpul nostru.
  • Cu toate acestea, este cunoscut faptul că ceara are un efect de sorbţie, ea atrage un număr foarte mare de toxine. Prin urmare, ceara poate fi folosită pentru curăţarea organismului sau la otrăvire.
  • Ceara se obţine din resturi de faguri de miere (fărâmături de ceară), colectate de apicultori la curăţarea stupei.
  • Ceara naturală de albine are aromă şi este aproape fără gust. Ea este utilizată pe scară largă în cosmetologie. Pe baza ei se prepară cremele terapeutice pentru piele cu probleme. Foarte des, ceara face parte a masei pentru împachetări şi măşti. Aplicată pe corp, ea lasă să treacă razele solare şi, în acelaşi timp, suge toxine din piele, întinerind-o.
  • Puteţi topi ceara într-o baie de apă până la o stare lichidă. Se răceşte uşor şi se aplică pe punctele cu probleme la maladii bronho-pulmonare, pentru încălzirea tălpilor, gambelor sau spatelui.
  • Ceara este utilizată pe scară largă pentru fabricarea unguentelor la maladii de piele: dermatită, psoriazis, eczeme, etc.

 


Feriţi-vă de ceară de albine contrafăcută

Adesea, ceara de albine, ca şi alte tipuri de produse apicole, este falsificată, înlocuită cu parafină sau alte amestecuri tehnice. Cum să identificăm produsul contrafăcut? Luaţi o bucată de ceară şi plasaţi-o în spirt. Ceara de albine naturală se va duce la fund, iar parafina va pluti. Mai bine să cumpăraţi ceara de la apicultorii cunoscuţi. Luaţi cunoştinţă de acest lucru şi fiţi sănătoşi.

 

 

Sursa: Ecologico (trad. Ecology.md)

Sâmbătă, 01 octombrie 2011
Vizualizări: 16180

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
282
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
211
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
361
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
353