Ceasul biologic uman va fi ajutat

/ Vizionări: 2056
Tag-uri: , ,

Биологическим часам человека помогут

Oamenii de șiință americani au descoperit secretul aşa-numitului "ceas biologic intern" al omului. În prezent, oamenii de știință sînt în curs de dezvoltare a unui medicament care ar putea ajuta organismul să depășească consecinţele schimbărilor rapide a fuselor orare, care sînt foarte relevante astăzi, deoarece mulţi oameni în fiecare zi fac zboruri intercontinentale, cu greu se deprind cu o nouă oră, şi de multe ori încep să sufere de insomnie.

Motivul constă în surmenarea organismului, iar aceasta este rezultatul alternării neobişnuite a zilei şi nopții, şi ca consecinţă, conflictul dintre cele două forme de somn – somnul superficial şi cel profund. Din cauza acestui conflict şi apare o defecţiune a ceasului biologic. Cercetătorii au descoperit ca celulele creierului responsabile de somnul profund, se adaptează la schimbarea programului de somn destul de repede, dar celulele creierului responsabile pentru somnul superficial au nevoie de mai mult timp pentru a se obișnui cu noul ritm.

Anume de elaborarea medicamentului, care ar permite celulelor nervoase responsabile de somnul superficial să se adapteze cît mai curînd posibil la noile condiţii şi sînt preocupați în acest moment, oamenii de știință. Acest remediu va elimina multe dintre problemele pentru persoanele care schimbă frecvent fusele orare şi pentru toţi oamenii care suferă de insomnie.

 

Sursa: moldovenii.md