ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cei mai importanţi lideri ai planetei au mâncat resturi alimentare

În meniul de prânz, participanţii la summit-ul din New York au găsit resturi de legume, hrană pentru animale, coji de nuci şi şi alte alimente care, în mod normal, ar fi ajuns în coşul de gunoi. Toate au fost puse în valoare de către un chef celebru în Statele Unite, care le-a transformat în adevărate delicii culinare.

Duminica trecută, chelnerii de la summit-ul ONU de la New York au servit participanţilor bucate preparate din resturi alimentare care în mod normal ar fi ajuns la groapa de gunoi sau din alimente lăsate în mod normal de supermarketuri să putrezească.

Astfel, 30 dintre cei mai puternici oameni ai planetei au consumat salate făcute din resturi de legume, burgeri vegetali preparaţi din legumele inestetice refuzate de supermarketuri, cartofi prăjiţi în crustă de porumb folosit în mod normal ca furaj şi deserturi din coji de boabe de cafea şi cacao şi coji de nuci.

Meniul a fost creat de Dan Barber, un chef american cu multiple distincţii, care a coordonat o campanie anti-obezitate pentru Michelle Obama.

Inspiraţia meniului: risipa alimentară

Prin meniul inedit, organizatorii summit-ului au încercat să atragă atenţia asupra risipei alimentare, un fenomen care afectează întreaga planetă. La nivel global, aruncăm un sfert din ceea ce producem.

Astfel, se iroseşte nu doar hrană, ci şi energia necesară producţiei, energie obţinută în principal din arderea combustibililor fosili. La nivel mondial, se estimează că industria agricolă are emisii comparabile cu cele rezultate din industria transporturilor.

 

Sursa: green-report.ro

Miercuri, 07 octombrie 2015
Vizualizări: 950

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
76
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
219
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
99
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
94