Cele mai folositoare fructe ale verii
Zilele însorite ne dăruiesc nu doar o dispoziție bună și o mulțime de amintiri, dar și o mulțime de fructe aromate și proaspete.
Căpșunele și zmeura
Căpșuna este bogată în vitaminele grupei B, vitamina C, antioxidant, iod și fier, fapt important în cazul anemiei.
Căpșunele sunt mai folositoare pentru sistemul cardiovascular, în cazul maladiilor renale și sistemului urinar.
Pepenele verde
Este cel mai mare și mai suculent fruct. Pepenele verde are proprietăți diuretice, ce ajută la înlăturarea edemelor. Însă fiți atenți, dacă suferiți de maladii renale.
Vișinele
Aceste fructe de vară au proprietăți anti-inflamatoare, datorită conținutului de antocianinelor. Vișinele sunt boate în vitaminele A și C, precum și în potasiu, care este folositor pentru funcționarea inimii. De asemenea, vișinele contribuie la sporirea imunității și la relaxarea psihică.
Afinele
Un al fruct al tinereții. Afinele contribuie la întărirea sistemului nervos și la îmbunătățirea memoriei. De asemenea, sunt bune pentru profilaxia bolilor de ochi, în cazul înrăutățirii vederii, deoarece afinele conțin substanțe ce ameliorează circulația sîngelui în retina ochiului.
Agrișele
Agrișele sunt bogate în vitaminele B și C. Contribuie la normalizarea schimbului de substanțe și a funcționării sistemului digestiv. Agrișele au un efect slab laxativ, diuretic și coleretic. Este folositor în cazul afecțiunilor renale, urinare și ale ficatului.
Merișoarele
Aceste pomușoare pot servi drept un scut împotriva infecțiilor și are proprietăți anti-bacteriene. Una dintre funcțiile lor este întărirea imunității. Merișoarele sunt folositoare în cazul maladiilor cavității bucale și este un remediu pentru profilaxia cariilor dentare.
Cireșele
Cireșele au o acțiune tonică. Ele sunt folositoare în cazul hipertensiunii, contribuie la întărirea pereților vaselor sangvine și la eliminarea colesterolului. De asemenea, cireșele sunt recomandate persoanelor ce suferă de boli ale pielii: acnee, psoriazis. Contribuie la menținerea elasticității și fermității pielii.
Zmeura
Este un foarte puternic antioxidant natural, ce ajută la combaterea îmbătrînirii. Zmeura conține acid folic și magneziu, necesare pentru funcționarea sistemului sanguin.
Murele
Aceste pomușoare negre au proprietăți antipiretice și anti-inflamatoare. Murele contribuie la detoxifierea organismului și eliminarea substanțelor nocive. Se recomandă persoanelor cu afecțiuni digestive, renale și urinare.
Coacăza
Conține o mulțime de vitamine. Consumul de coacăză ajută la prevenirea cancerului și diabetului, precum și are efecte benefice asupra activității creierului, mai ales la persoanele în etate. Consumul de coacăză roșie previne trombozele, prin urmare – ictusurile. Coacăza roșie este folosită drept remediu diaforetic și antipiretic. Coacăza albă este bogată în vitamina E, ce contribuie la menținerea frumuseții și tinereții.
Sursa: econet.ru