ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cele mai mari amenzi pentru crime ecologice din lumeCele mai mari amenzi pentru crime ecologice din lume


În 2008, întreprinderile situate în Statele Unite au  fost obligate să plătească mai mult de 11,8 miliarde dolari de amenzi pentru poluarea  mediului înconjurător.

Cele mai cunoscute cazuri  ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului Înconjurător din SUA(EPA), în 2008 au fost, în special, un acord privind reducerea emisiilor cu compania energetică American Electric Power şi impunerea unei amenzi de 15 milioane  dolari; impunerea unei amenzi de 3 milioane companiei din Taiwan Jenn Feng şi trei corporaţiuni americane - pentru importul a 200 de mii de ferăstraie cu lanţ care nu corespund standardelor ecologice federale, impunerea amenzii în valoarea totală de 4,3 milioane dolari pentru patru din zece cele mai mari companii de construcţii - Centex Homes, KB Home, Pulte Homes şi  Richmond American Homes - pentru încălcarea legii privind îmbunătăţirea calităţii apei.

În plus, o amendă de 20 milioane dolari  a fost impusă celei mai mari companii de cărbune din SUA  Massey Energy Company pentru deversarea  substanţelor poluante în râurile locale.

Compania British Petroleum Exploration (Alaska), a fost amendată cu 16 milioane dolari pentru două cazuri de scurgere de combustibil.

În februarie 2009, compania British Petroleum (BP) a acceptat să plătească aproape 180 milioane  dolari în cadrul mecanismului de "tranzacţie" cu guvernul SUA pentru a rezolva cazul de poluare a mediului înconjurător. Potrivit agenţiei Associated Press, BP va cheltui 161 milioane dolari pentru dezvoltarea unui sistem de control după  poluarea mediului înconjurător, 12 milioane dolari de penalităţi şi alte 6 milioane dolari pentru un proiect privind reducerea nivelului de poluare în zona rafinăriei din Texas City.

În februarie 2010, în valoare de 3,089 de tenge (20,9 milioane dolari), pentru deteriorarea ecologiei a fost amendat consorţiu Karachaganak  Petroleum Operating B.V (KPO). KPO este operatorul unor din cele mai mari zăcăminte de petrol şi gaze naturale din lume Karachaganak în Regiunea Vest Kazahstan din Kazahstan.

Potrivit Procuraturii Generale din Kazahstan, în 2008, consorţiu a depăşit emisii maxime admisibile, realizând  "poluarea intenţionată a mediului înconjurător".

Din consorţiu KPO fac parte compania italiana Eni (32,5%), compania britanică  BG (32,5%),  compania americană Chevron (20%) şi Lukoil din Rusia (15%).

 

 

Sursa cu link pe rian.ru

Sâmbătă, 12 februarie 2011
Vizualizări: 2856

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
180
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
132
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
239
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
93