ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cele mai sănătoase 10 băuturi pentru organism

Pentru a scăpa de sete, pentru a te răcori şi pentru a bea ceva bun, urmează sfaturile de mai jos, prezentate de specialiştii nemţi.

1. Cacao - este bună pentru piele

Dacă bei cacao regulat cu siguranţă vei avea pielea pe cît de hidratată trebuie, pentru a nu se usca. Este necesară o cană de 200 ml pe zi, cu lapte degresat şi cît mai puţin zahăr sau chiar deloc.

2. Suc de portocale - previne ateroscleroza

După mesele copioase, un pahar de suc de portocale proaspăt storse împiedică formarea radicalilor liberi care distrug vasele de sînge şi favorizează atacul de cord. Cantitatea sănătoasă: un pahar mare de suc proaspăt stors după fiecare masă.

3. Sucul de rodie - stimulează fluxul de sînge

Conţinutul ridicat de polifenoli din rodie stimulează circulaţia sîngelui în vasele fine, cum ar fi inima. Cantitate sănătoasă: un pahar mare pe zi.

4. Lapte - protejează împotriva hipertensiunii arteriale

Persoanele care beau lapte degresat regulat au un risc mai mic de hipertensiune arterială. Cantitatea sănătoasă: pînă la două pahare mari pe zi.

5. Suc de Cătină - întăreşte nervii

Conţine vitamina C, aceasta întărind sistemul imunitar, acid folic, magneziu, fier şi mangan, blocînd efectele nocive ale hormonilor de stres. Cantitate: de două ori pe zi, cîte două linguriţe de suc de cătină dizolvate într-un pahar mic de apă.

6. Chefir - rezolvă probleme digestive

Sprijină funcţia intestinelor, previne constipaţia. Cantitatea sănătoasă: zilnic pînă la 1/2 litri.

7. Suc de roşii - protejează împotriva radiaţiilor solare

Licopenul, fitonutrientul care dă roşiilor culoarea, reduce efectul nociv al razelor ultra violete penetrante. Cantitatea sănătoasă: trei pahare mici pe zi, vara chiar patru.

8. Sucul de merişor (coacăze roşii de pădure) - previne infecţiile tractului urinar

Sucul de merişor te scapă de infecţiile cu stafilococul auriu. Cantitatea sănătoasă: un pahar mic în fiecare zi, sub forma de suc, cu puţin zahăr.

 

Sursa: moldovenii.md

Duminică, 12 iulie 2015
Vizualizări: 1440

Citiţi de asemenea

Programul de tranziție a civilizației umane de la epoca industrială la cea digitală, care a început la începutul anului ...
49
Am decis să petrecem aceste zile de vară într-un loc frumos, în rezervația naturală Țîpova, printre stînci și cascade....
44
Restabilirea masivă a pădurilor lumii va curăța atmosfera Pămîntului de zecile de ani de emisii de dioxid de carbon (C...
41
În cadrul Acordului de asociere cu UE, Moldova urma să înceapă etapa pregătitoare de trecere la standardele europene de ...
46