ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cele mai sănătoase 10 băuturi pentru organism

Pentru a scăpa de sete, pentru a te răcori şi pentru a bea ceva bun, urmează sfaturile de mai jos, prezentate de specialiştii nemţi.

1. Cacao - este bună pentru piele

Dacă bei cacao regulat cu siguranţă vei avea pielea pe cît de hidratată trebuie, pentru a nu se usca. Este necesară o cană de 200 ml pe zi, cu lapte degresat şi cît mai puţin zahăr sau chiar deloc.

2. Suc de portocale - previne ateroscleroza

După mesele copioase, un pahar de suc de portocale proaspăt storse împiedică formarea radicalilor liberi care distrug vasele de sînge şi favorizează atacul de cord. Cantitatea sănătoasă: un pahar mare de suc proaspăt stors după fiecare masă.

3. Sucul de rodie - stimulează fluxul de sînge

Conţinutul ridicat de polifenoli din rodie stimulează circulaţia sîngelui în vasele fine, cum ar fi inima. Cantitate sănătoasă: un pahar mare pe zi.

4. Lapte - protejează împotriva hipertensiunii arteriale

Persoanele care beau lapte degresat regulat au un risc mai mic de hipertensiune arterială. Cantitatea sănătoasă: pînă la două pahare mari pe zi.

5. Suc de Cătină - întăreşte nervii

Conţine vitamina C, aceasta întărind sistemul imunitar, acid folic, magneziu, fier şi mangan, blocînd efectele nocive ale hormonilor de stres. Cantitate: de două ori pe zi, cîte două linguriţe de suc de cătină dizolvate într-un pahar mic de apă.

6. Chefir - rezolvă probleme digestive

Sprijină funcţia intestinelor, previne constipaţia. Cantitatea sănătoasă: zilnic pînă la 1/2 litri.

7. Suc de roşii - protejează împotriva radiaţiilor solare

Licopenul, fitonutrientul care dă roşiilor culoarea, reduce efectul nociv al razelor ultra violete penetrante. Cantitatea sănătoasă: trei pahare mici pe zi, vara chiar patru.

8. Sucul de merişor (coacăze roşii de pădure) - previne infecţiile tractului urinar

Sucul de merişor te scapă de infecţiile cu stafilococul auriu. Cantitatea sănătoasă: un pahar mic în fiecare zi, sub forma de suc, cu puţin zahăr.

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 12 iulie 2015 9:38
Vizualizări: 1849

Citiţi de asemenea

Uau! Jacqueline Berrido Pisano – cea mai frumoasă bunică din lume, conform ediției engleze The Sun. Este uimitor că ac...
140
În Marea Britanie a fost publicat un raport în urma unei anchete de cinci ani privind infectarea a mii de pacienți cu HI...
139
Războiul nu poate fi câștigat cu arme. Dacă dorim să nu avem vărsare de sânge între popoare, trebuie să lucrăm pentru un...
128
Se înalță în mijlocul pădurilor mlăștinoase nesfârșite ale tundrei din nordul Iakutiei.Pe lanțul muntos se află coloane ...
243