ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cele mai sănătoase 10 băuturi pentru organism

Pentru a scăpa de sete, pentru a te răcori şi pentru a bea ceva bun, urmează sfaturile de mai jos, prezentate de specialiştii nemţi.

1. Cacao - este bună pentru piele

Dacă bei cacao regulat cu siguranţă vei avea pielea pe cît de hidratată trebuie, pentru a nu se usca. Este necesară o cană de 200 ml pe zi, cu lapte degresat şi cît mai puţin zahăr sau chiar deloc.

2. Suc de portocale - previne ateroscleroza

După mesele copioase, un pahar de suc de portocale proaspăt storse împiedică formarea radicalilor liberi care distrug vasele de sînge şi favorizează atacul de cord. Cantitatea sănătoasă: un pahar mare de suc proaspăt stors după fiecare masă.

3. Sucul de rodie - stimulează fluxul de sînge

Conţinutul ridicat de polifenoli din rodie stimulează circulaţia sîngelui în vasele fine, cum ar fi inima. Cantitate sănătoasă: un pahar mare pe zi.

4. Lapte - protejează împotriva hipertensiunii arteriale

Persoanele care beau lapte degresat regulat au un risc mai mic de hipertensiune arterială. Cantitatea sănătoasă: pînă la două pahare mari pe zi.

5. Suc de Cătină - întăreşte nervii

Conţine vitamina C, aceasta întărind sistemul imunitar, acid folic, magneziu, fier şi mangan, blocînd efectele nocive ale hormonilor de stres. Cantitate: de două ori pe zi, cîte două linguriţe de suc de cătină dizolvate într-un pahar mic de apă.

6. Chefir - rezolvă probleme digestive

Sprijină funcţia intestinelor, previne constipaţia. Cantitatea sănătoasă: zilnic pînă la 1/2 litri.

7. Suc de roşii - protejează împotriva radiaţiilor solare

Licopenul, fitonutrientul care dă roşiilor culoarea, reduce efectul nociv al razelor ultra violete penetrante. Cantitatea sănătoasă: trei pahare mici pe zi, vara chiar patru.

8. Sucul de merişor (coacăze roşii de pădure) - previne infecţiile tractului urinar

Sucul de merişor te scapă de infecţiile cu stafilococul auriu. Cantitatea sănătoasă: un pahar mic în fiecare zi, sub forma de suc, cu puţin zahăr.

 

Sursa: moldovenii.md

Duminică, 12 iulie 2015
Vizualizări: 1378

Citiţi de asemenea

De pe harta planetei noastre aproape au dispărut ultimele pete albe, iar cele mai misterioase locuri s-au transformat în...
1
Organizația non-guvernamentală EcoVisio lansează prima platformă multivendor din Republica Moldova, iarmareco.md, pentru...
79
Mamei mele, după vîrsta de 50 de ani, a început uneori să-i amurțească degetele de la picioare și de la mîini. O prieten...
203
Oricît ai spăla hainele albe vechi, ele oricum vor rămâne... gri. Cu toate acestea, pastilele obișnuite de aspirină sî...
169