ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cîinii și pisicile domestice ajută la combaterea infecţiei la copii 


 

 

Prezenţa pisicii sau a cîinelui în casă, poate reduce în mod semnificativ numărul de apeluri la medicul pediatru. Riscul contaminării cu boli infecțioase la copii, care de mici se află în contact cu animalele de companie, se reduce considerabil. La această concluzie au ajuns cercetătorii finlandezi de la Spitalul Universitar Kuopio (Kuopion yliopistollinen sairaala).

 

Ei au analizat informațiile despre maladii la 397 de copii născuţi în Finlanda în perioada 2002 - 2005. Părinții copiilor au dus un jurnal special, în care au făcut note privind maladiile copiilor. Oamenii de ştiinţă, au comparat numărul de cazuri la copiii din familiile care au avut animale de companie.

Studiul a constatat ca copiii care din născare comunică cu cîini și pisicile, suferă de infecţii cu 11% mai puțin decît prietenii lor, care nu au animale de companie. De exemplu, copiii care locuiesc în preajma animalelor de companie au şansa de a se îmbolnăvi de infecţia urechii interne cu 44% mai puțin. Mai mult decît atît, acești copii necesită un curs de antibiotice mai scurt, pentru a trata boala.

Cercetătorii, de asemenea, au descoperit ca numărul de infecţii respiratorii depinde de cît de des copilul contactează cu animalele de companie. Probabil, murdăria și microbii pe care le aduc în casă pisicile și cîinii, stimulează sistemul imunitar al copiilor în primii ani de viață. În acest caz, cu cît mai multe contacte, cu atît mai sănătoşi sunt copiii.

În rezultatele studiului, publicat în revista Pediatrics, sunt menționate numai cîinii și pisicile, ca cele mai populare animale de companie, dar probabil că un impact pozitiv asupra copiilor, îl au toate animalele cu blană.

"Rezultatele noastre confirmă că contacte cu animale sunt deosebit de importante, în primul an de viață", - a declarat şeful departamentului de cercetare, Eija Bergroth.

Desigur, în cazul unei alergii la animale, nu se recomandă de a avea un cîine sau o pisică. Dar, toţi ceilalţi oameni, pot obține foloase de la contactele cu animalele de companie.

Recent un alt grup de cercetători, au menţionat, ca cîinii domestici salvează locuitorii mici de astm. Dar, cu pisicile e mai puțin evident: paraziții pisicilor pot aduce stăpînele pînă la sinucidere.

 

 

Sursa: cafe.aquarelle.md

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 26 august 2012 11:01
Vizualizări: 3227

Citiţi de asemenea

Timelapseul de 300 de zile al creșterii pinului ...
138
Articolul excelent al medicului psihiatru Viaceslav Gusev:Alcoolul - băutura lăsăciilorCând un prieten de afaceri îmi pr...
99
Poți să încerci această tinctură în caz de amigdalită și să o bei și în scopuri preventive...Pentru a pregăti tinctura...
162
Usturoiul este folosit pentru multe afecțiuni legate de inimă și sistemul circulator. Aceste afecțiuni includ tensiune...
100