ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cincea reuniune internaţională a ecovillage existente, Arca-2010, Regiunea Kaluga, patru-şapte 02Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


La reuniune au participat reprezentanţi a 32 de aşezări de operare de la 6 ţări - Rusia, Belarus, Ucraina, Estonia, Suedia şi Finlanda. Acest lucru, a cincea reuniune, a continuat tradiţia de comunitate aşezările existente, dintre care prima a avut loc în aşezarea de la "Arca", în iarna anului 2005, iar al doilea - în iarna anului 2006, în ecovillage "nativ" regiunea Vladimir. În ultimele două întâlniri din nou în "Arca", în februarie 2008 şi 2009.

Summit-ul a fost invitat personal reprezentanţii Ecovillage, care locuieşte mai mult de 3 familii, în aşezările lor s-au domiciliul permanent. Fiecare sat a trimis unul sau doi reprezentanţi, în funcţie de numărul de rezidenţi.

Scopul principal pentru care a avut loc întâlnirea - acesta este un schimb pozitiv de experienţe de succes în abordarea şi apăsând chestiunilor urgente legate de viaţa pe pământ. Principiile de bază ale reuniunilor:

* Deschidere Informatii. După fiecare reuniune trebuie să fie publicată lista participanţilor. Toate prezentările au fost înregistrate pe casetă video, astfel încât cei care nu au participat la reuniune a fost mai târziu să se familiarizeze cu experienţele pe care oamenii partajate în cadrul reuniunii. De exemplu, pe durata a filmului cu a patra reuniune - 16 ore.
* Focus pe oamenii care locuiesc permanent pe teren. După cum a arătat practica aşezări de viaţă, multe dintre problemele care sunt foarte interesaţi în zonele urbane, înainte de a muta sunt rezolvate destul de simplu. Dimpotrivă, unele dintre întrebările părea foarte simplu, şi pe care nici măcar nu credea - sunt foarte dificil de a fi solvabili. Asemenea probleme au fost discutate la o reuniune a celor care au primit deja o negative şi, mai important, de o experienţă pozitivă în decizia lor.
Concentrându-se pe schimbul de experienţă, pe care nu politica. * Experienţa arată că, în multe localităţi de pe oameni, mai ales în primii ani, pentru a prinde un atât de ocupat acel moment pentru orice lipsă. poveşti de succes Ponderea soluţii eficiente, pentru a ajuta la o dată mai simple şi mai sensibil pentru a construi o viaţă, pentru a permite mai mult timp să-şi petreacă pe gândire şi creativitate - aceasta este o sarcină importantă a reuniunii.

La organizarea au fost luate în considerare sugestiile făcute la ultima reuniune de sinteză, precum şi participanţii au încercat un nou format. Acest timp de prezentare a aşezărilor a fost mutată în prima zi a reuniunii, şi a vorbit despre el însuşi numai acele localităţi care nu au participat în trecut, în ultimul an. Ca rezultat, un film de această întâlnire va fi o continuare şi o completare la filmul din trecut. Eliberat de două şi a treia zi au fost dedicate în discuţie aprofundată a cinci teme cele mai relevante pentru colonişti. Lista a fost formulată de 2,5 luni înainte de reuniuni pentru a discuta ultimele patru întâlniri, a fost trimis la dispoziţia potenţialilor participanţi. Oamenii discutat subiectul în soluţionarea lui, şi a ales cele mai relevante, ar putea oferi, de asemenea, subiecţii lor.

În primul loc în sondaje a fost supus relaţie între oameni în decontare. Al doilea - copii, şi al patrulea al treilea rând, spre surpriza noastre comune şi ecologizare a culturii (deşi în unele nu este surprinzător, în ultimul an nu a fost val de prietenos deciziilor de mediu, ai grija de multe, şi cultură - este în mod evident importante). Şi în ultimul rând - problema de a face bani (aparent, el este mai mult sau mai puţin decontate în cei care traiesc deja). Sondajul a fost efectuat în prealabil prin e-mail, şi doresc mai mulţi participanţi au fost invitaţi să facă prezentări despre aceste subiecte.
LaReuniunea discuţie ama din fiecare dintre întrebări a fost dat la o jumătate de zi. În primul rând, participanţii au ascultat prezentări pe această temă, apoi a intrat în discuţia mese rotunde de 8-10 persoane, care a făcut posibilă pentru a avea timp să vorbesc cu fiecare participant. La sfârşitul fiecărui grup subiect a spus rezultatele discuţiilor din cadrul acestuia, gandurile cele mai profunde exprimate, cele mai interesante exemple practice de punere în aplicare. Acest curs a reuniune permiteau o înţelegere mai profundă a problemelor, deoarece pentru o perioadă lungă de timp (rapoarte, discuţii, rapoarte de rezultatele grupurilor) - a fost despre acelaşi subiect (de fapt a fost "minipogruzhenie"). De asemenea, în cadrul discuţiilor a cunoaşte oameni de experienţă reciproc şi sunt capabili să comunice mai bine cu privire la aspectele de interes reciproc în seara.
Modificări în acest an a afectat, de asemenea, lucrările reuniunii comitetului de organizare. Ca unul dintre obiectivele de a deţine astfel de reuniuni care vizează schimbul de experienţă în diferite aşezări în comisie din acest an a inclus organizarea de 3 persoane de la "Arca" şi 4 alte persoane din alte ecovillage. Aceasta a redus sarcina pe "Arca" să câştige experienţă şi organizarea de astfel de evenimente la alte aşezări.
Important din punctul nostru de vedere al timpului: Toate şedinţele de aşezările existente sunt realizate în principal pentru drum liber.
Intalnirea a avut loc patru zile. Prima zi a fost introducerea informale, tur de decontare, Arca, 4 ore, poveşti de aşezări noi pentru ele însele şi concertul nostru cor. Pentru cei care doresc să lucreze baie. În ziua a doua şi a treia discuţii au avut loc primele patru subiecte. În sfârşit, a patra zi a reuniunii, participanţii auzit rapoarte cu privire la acest subiect a cincea şi sintetizează rezultatele reuniunii.

De dorinţa majorităţii care locuiesc permanent în ţara de colonisti, Întâlnirea a avut loc în timpul iernii (majoritatea gratuite pentru toate timpurile), dar din cauza limitărilor din ţara gazdă de cazare în timpul iernii nu am putut accepta mai mult de 50 de persoane. Deci, din păcate, a trebuit să limiteze numărul de persoane din tranzacţie, şi să invite participanţii numai din aşezări, în cazul în care a trăit mai mult de 3 familii. De asemenea, a fost dificil să contact cu persoanele care trăiesc pe pământ, dar în cele din urmă, graţie experienţei din ultimii trei reuniuni şi va pregăti o listă de localităţi existente ar putea invita mai mult de 30 de aşezări.


Progresul reuniune

În timpul întâlnirii a fost că oamenii considerabil mai stricte de a comunica. Multe observat că, în diferite sate din Ucraina în Siberia, oamenii vin la exact aceleaşi concluzii şi cuvinte diferite literalmente spun acelaşi lucru. Pe de altă parte, a fost interesant să mai clar, precis şi exprime viu aceste idei generale. Apariţia unor astfel de creativitate colectivă - un foarte bun pas înainte în comparaţie cu şedinţele anterioare.
Interesant, reuniunea a fost practic nici o dispută. La acest punct, în prezent zeci de aşezări trei s-au acumulat experienţe atât de multe interesant faptul că a fost un sentiment constant că o mulţime de interesante şi se execută numai pentru scurt timp menţionat. În plus, se concentreze pe schimbul de experienţă în general, nu trebuie să litigiu. Acest economisi foarte mult de energie pentru participanţii la gânduri mai profunde cu privire la reuniunea.
La sfârşitul primei zile de concert a fost gazda, dar la sfârşitul zilei a doua - Comentarii concert. Doilea concert a avut loc ca de obicei fără pregătire, dar în acest an, în mod neaşteptat a trecut în mod explicit la un nivel cu totul nou! Există un sentiment puternic că oamenii din aşezările se sedimentează treptat şi să înceapă cante că a fost destul de minunat!

În a treia zi seara au fost dansuri şi dansuri. Din nou oameni foarte mulţumit, cât mai multe cum se spune "aprinde". oameni urbane moderne de multe ori nu sunt gata să înceapă dansul. Şi mulţi dintre colonişti au fost gata, şi a făcut acest lucru cu energie, entuziasm şi inventivitate. Anterior, o astfel de dans activă nu a fost niciodată. Se pare că în aşezările au început să cânte nu numai, ci şi de dans! :) Si fericit!
& Nbsp;
Rezultatele reuniunii
Reuniunea nu a încercat să directe formularea de soluţii, pentru că principala sarcină - pentru a ajuta la aşezările în punerea în aplicare a ideilor lor. Cu toate acestea, în cadrul întâlnirii au fost mai multe iniţiative, printre care:

* Următoarea reuniune a reprezentanţilor aşezările existente, să se retragă din filme aceste reuniuni şi le va plasa în domeniul public, pentru difuzarea activă de experienţe de succes.
* Continuă să deţină comunităţi regionale / reprezentanţii şedinţa din aşezările existente. Experienţele cele mai de succes ale anului trecut este cercul ucraineană, care au participat reprezentanti din 20 aşezările existente (6 - pentru a curăţa domeniul, 14 - pe baza de sate şi cătune).
* Continuarea dezvoltării termeni Ecovillage site-ul, care reuneşte experienţa de succes în abordarea cu întrebări de aşezări viaţă.
Continuă * de a organiza tabara de tineret, pe baza Ecovillage, în cazul în care tinerii noştri ar putea face cunoştinţă, să înveţe, pentru a descoperi o experienţă variată şi cunoştinţele de a lucra împreună şi de a comunica.
* Continuarea dezvoltării ani stabilit ultima noastre de top de soluţionare existente, în cazul în care locuitorii pământului de către reprezentanţii aşezări va fi în măsură să furnizeze informaţii cu privire la realizări pozitive şi a oricărei activităţi care au loc pe baza Ecovillage.

Lista de participanti la reuniune

1. Bekeshevskaya sat, Stavropol
Vitaly Repka
2. Balşoi Kamen, Vologda regiune. Sokolsky sat târg Shilykovo
Kulyasova Antonina, Ivan, Maria, Lyaysan Mirzagitova
3. Buda, Ucraina Cherkassy regiune.
Tatyana Shishkina
4. Armonia, Ryazan regiune. e. Rozhok
Igor Sitnikov, Sitnikov Maya
5. Grishino, Leningrad regiune.
Kirbyatev Vlad, Marina Kolmogorov
6. Deneuve, Pskov regiune.
Ilia Lutsenko
7. Valea Dzherelo, Ucraina Kiev districtul
Irina Alexandru pavaj Ustilova
8. Valea Masters, Ucraina Chernygov regiune.
Andrew Bohun
9. Zavitne, Vladimirskaya. regiune. d.Klimovskaya
Yakimov Andrei Alex Gaponov
10. Zalesye, rep. Carelia
Alexei, Elena Romanova Romanov
11. Ark, regiunea Kaluga, Maloiaroslaveţ rn,
Lazutin Fedor, Pavel Orlov
12. Ok, Kaluga regiune. Zhukovsky rn
Veronica Tsaplina
13. Bine, Vladimir. regiune.
Kutuzov Anatoli
14. Milenko, Kaluga regiune. Dzerjinski sat districtul Milenko
Tatyana Alexandrova, Vladimir Smirnov, Igor solului
15. Nebo Ekovil, Karelia
Eugene Trubitsyn
16. Nikolskoe-Gradislav, Nijni Novgorod regiune.
Julia Poyarkov
17. Nativ, Vladimir regiune.
Alexei Ryabov
18. Nativ, Kaluga regiune. Babyninsky rn d.Mordvinovo
Constantin Sapozhnikov
19. Arcuri, Kurgan regiune.
Paul arin
20. Springs, Udmurtia
Rudolph Gogolev
21. origini Generic, Kirov regiune.
Andrew Ozhegov
22. Rosa Belarus, Minsk regiune.
Alex Gorbaciov, Eduard Kohovets
23. Sinegorye, Krasnodar
Alex Sobolev
24. Nisa, Tula regiune. Yasnogorskiy rn
Valeri Iakovlev, Terentyev Maria
25. Smaglinka, Karaciai-Cerchezia
Alexander Peel
26. Sunny Poiana, Tomsk regiune.
Andrei Alimov, Alimov Elena
27. Terem, Regiunea Tver.
Iuri Starikov, Alexei Stomerov
28. Sokolniki de Sud, Ucraina, regiunea Herson.
Dmitri Pelykh
29. În mod evident,Leningrad regiune.
Vyacheslav Kushtysev
30. Katayamyaki, Finlanda
Kytes Vaara, Taipale Tommy, Heikki Hatil
31. Suderbi, Suedia
Robert Hall
32. Gordi, Reţeaua Ecovillage estonă
Sven Aluste, Kokkota Allan
33. Zarechny Sverdlovsk regiune. (Clienţi)
Vishnyakov Chiril

Difuzarea de poveşti de succes
La fiecare şedinţă, a fost retras un film lung. Aceste filme sunt interesante în sine (a povesti foarte ilustrativ şi util), precum şi informaţii despre modul în care soluţionarea unei experienţe de succes de acolo.
În special, gata pentru a filma a patra reuniune, în care 24 de aşezări ne spune despre tine - este foarte interesant poveşti şi să înţeleagă cine te întreb şi unde să mă duc, dacă sunteţi interesat în probleme specifice. Video-uri vor fi plasate aici: http://eco-kovcheg.ru/video.html.


Sursă

Sâmbătă, 27 februarie 2010
Vizualizări: 4723

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
429
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
176
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
242
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
135