ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cinci alimente pentru îmbunătăţirea memorieiCinci alimente pentru îmbunătăţirea memoriei

 

Încă din timpuri străvechi, oamenii, în special, oamenii de ştiinţă, erau obligaţi să memoreze tot mai multe fapte.

Cunoştinţe în creştere necesitau tot mai mari capacităţi pentru memorizare. În prezent, situaţia nu s-a schimbat prea mult, cu toate acestea, faptele, pe care trebuie să le memorăm, devin din ce în ce mai numeroase. Trebuie să ne amintim numere de telefon, parole, pin-coduri, date, feţe, nume, informaţii ştiinţifice. Cunoştinţe umane devin tot mai ample. Nu este surprinzător faptul, că mulţi dintre noi se gândesc la îmbunătăţirea memoriei. Una din modalităţile de a îmbunătăţi memoria este folosirea produselor cunoscute din antichitate.

Următoarele cinci produse nu şi-au pierdut respectul atât din partea savanţilor, cât  şi printre bătrânii respectaţi.


Ierburi

Una dintre cele mai populare plante pentru a îmbunătăţi memoria este rozmarin şi ştiinţa modernă cunoaşte această cauză. Rozmarinul este bogat în antioxidanţi, acid carnosic, care creşte ţesutul vascular cerebral. Studiile arată că chiar şi mirosul de rozmarin poate îmbunătăţi performanţa memoriei lucrătorilor de birou. Alte plante, care pot ajuta la îmbunătăţirea memoriei, sunt următoarele: ginkgo, ginseng şi gotu kola. Nimeni nu ştie exact modul în care funcţionează, dar este cunoscut că ele stimulează neurotransmiţătorii creierului.


Ceai

Încă cu cinci mii de ani în urmă împăratul chinez Shen Nung a descoperit că o combinaţie de frunze sălbatice opărite capătă proprietăţi tonice. El a numit această băutură "cha", cunoscută la noi sub numele de ceai. Beneficiile băuturii din ceai rezidă în proprietăţi antioxidante şi în cafeină. Potrivit cercetării efectuate de către Universitatea din Limburg, Ţările de Jos, consumul de ceai îmbunătăţeşte funcţiile cognitive superioare, în special, memoria. Antioxidanţii din ceai, numite polifenoli, de multe ori îmbunătăţesc funcţiile cognitive şi memoria. Ceaiul conţine, de asemenea, amino-acizi calmanţi, în special, teanina, care ajută la reducerea "nervozităţii" şi menţine mintea relaxată şi concentrată. Ceaiul conţine, cel mai mare număr de polifenoli, decât alte alimente, fructe şi legume.


Fructe şi legume


Omul nu poate trăi numai cu ierburi şi ceaiul, avem nevoie de hrană. Ar trebui să acordaţi atenţie culorii produselor. De care culoare doriţi: negru, roşu, albastru sau verde? Merele conţin quercetin, care ne protejează de pierderi de memorie. Afine şi sfecla sunt alte produse, care conţin antioxidanţi numiţi antociani, cu o funcţie similară. Din combinaţia de roşu şi albastru, obţinem vinete violete, care conţin nasunin, care protejează lipide în ţesuturile creierului. Legume de culoare verde închisă, cum ar fi broccoli, spanac, varza de Bruxelles şi salata verde sunt bogate în acid folic, capabil, potrivit rezultatului unui studiu, nu numai să prevină pierderea memoriei, dar şi a întoarce înapoi procesul de căpătare a memoriei.


Peşte şi nuci

Sunteţi familiari cu sushi? Peşte şi nuci conţin acizi graşi omega-3, ideale pentru creier. Produse de mare, cum ar fi macroul, anghilă şi tonul sunt, de asemenea, bogate în phosphatidylserine. Nu aveţi nevoie să memoraţi aceste denumiri de compuşi chimici, pur şi simplu, memorizaţi că aceste uleiuri conţin nutrienţi, pe care organismul nu produce, dar are nevoie pentru funcţionarea eficientă a organismului. Prin urmare, este important să mâncaţi cât mai mult posibil de produse utile. Despre beneficiile nucilor putem vorbi mult, nucile sunt alimente minunate cu un conţinut ridicat de proteine, vitamine şi grăsimi esenţiale pentru organismul nostru.


Mierea

Mierea este un produs delicios dulce, care a fost utilizat practic de toate culturile din istorie. Acest produs dulce făcut de albine din nectarul de flori, se utilizează în industria alimentară de mii de ani. De asemenea, utilizarea lui s-a răspândit în medicină şi chiar în religie. În baza cercetărilor efectuate de Universitatea din Waikato, Noua Zeelandă, mierea poate fi numită aurul lichid pentru creier. Mierea poate reduce anxietatea şi îmbunătăţi memoria. Deci, adăugaţi acest produs în desertul dvs.


În general, se pare că memoria dvs. depinde nu numai de antrenarea creierului, dar şi de alimente, pe care le mâncaţi. Şi acest lucru este un alt motiv să ne gândim la importanţa alimentaţiei sănătoase.

 

 

Sursa: vkurse.ua (trad.: Ecology.md)

Duminică, 21 august 2011
Vizualizări: 2886

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
817
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
225
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
339
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
287