ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cinci cele mai verzi ţări din lumeCinci cele mai verzi ţări din lume


În timpul verii, oamenii de ştiinţă de la Yale au făcut un clasament anual al ţărilor celor mai ecologice. Aici sunt primele cinci. Patru ţări sunt din Europa.

 

Norvegia. Locul 5   

 

Cinci cele mai verzi ţări din lume

 

Pe locul 5 Norvegia  - 81.1 puncte din o sută. Până în 2030, Novergia  planifică să reducă emisiile industriale de dioxid de carbon la zero. Guvernul cumpără echipamentul  adecvat  şi alocă mijloace în tehnologii curate. În plus, autorităţile  încurajează  proprietarii mijloacelor de transport ecologice  cu beneficii fiscale  şi construieşte noi linii de cale ferată.


Suedia. Locul 4  

 

Cinci cele mai verzi ţări din lume

Cinci cele mai verzi ţări din lume


Pe locul 4 Suedia  - 86.0 puncte din o sută. Deja până în 2020, Suedia, planifică să transfere încălzirea, iluminatul si apa caldă din toate casele la surse alternative de energie. De asemenea, în ţară sunt utilizate, în mod activ, biocombustibili.


Costa Rica. Locul 3

 

Cinci cele mai verzi ţări din lume

Cinci cele mai verzi ţări din lume


Unică  ţără non-europeană, în top - 86.4 puncte din o sută. Până în 2021, Costa Rica intenţionează să devină o ţară cu zero emisii industriale de CO2. Guvernul lucrează asupra conservării pădurilor şi noilor tipuri de surse alternative de energie. Apropo, acolo e cald. Şi ţara are nevoie  de mult mai puţină energie, decât ţările scandinave şi Rusia.


Elveţia. Locul 2  

 

Cinci cele mai verzi ţări din lume

Cinci cele mai verzi ţări din lume

 
Pe  locul 2  Elveţia  - 89.1 puncte din o sută. În 2008,  ţara se afla în fruntea listei. Elveţia metodic lucrează din greu ca să rămână o ţară pură: reduce treptat emisiile, creează noi parcuri naţionale. Companiile şi persoanele fizice introduc tehnologii ecologice. Multe case sunt încălzite cu energie geotermală.


Islanda.  Primul loc  

 

Cinci cele mai verzi ţări din lume

Cinci cele mai verzi ţări din lume


Lider - Islanda, cu 93.5 puncte. Datorită surselor geotermale, care încălzesc această  ţără nordică mică. Guvernul,  în mod activ, încurajează dezvoltarea şi utilizarea tehnologiilor ecologice. Anterior, Islanda la 70% depindea  de livrări maritime de cărbune. Acum - doar la 18%  şi până în 2050  planifică să reducă consumul de cărbune şi de petrol la zero.

 

 

Sursa

Joi, 25 noiembrie 2010
Vizualizări: 2372

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
93
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
138
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
184