Cinci plante preţioase mici, care pot fi incluse în dieta nutritivă
Cinci plante preţioase mici, care pot fi incluse în dieta nutritivă
În natură, există câteva plante în care sunt concentrate multe vitamine şi minerale şi care prin valoarea sa, depăşesc chiar şi varza, şi broccoli. Deşi aceste plante microscopice aparţin legumelor cu frunze întunecate, ele au un nivel mult mai ridicat de substanţe nutritive, decât alte alimente. Printre aceste plante se numără algele albastru-verde, chlorella, spirulina, germenile de grâu şi de orz. Încă pe timpurile începutului dezvoltării lumii noastre, ele au fost sursa de viaţă pentru planeta noastră, ele, de asemenea, continuă să ne hrănească şi acum. Toate acestea sunt bine cunoscute oamenilor de ştiinţă şi sunt relativ inofensive pentru consumul uman.
Aceste plante mici pot fi de diferite forme şi culori. Fiecare din aceste plante este o sursă excelentă de două fito substanţe chimice importante - clorofilă şi licopen. Aceste substanţe nutritive puternice sprijină abilitatea organismului nostru de a se detoxica de metale grele, pesticide şi alte toxine. Ele de asemenea, contribuie la creşterea imunităţii noastre. Micro-plante conţin un amestec concentrat de fito chimicale, vitamine, minerale, bioflavonoide, proteine, aminoacizi, acizi graşi esenţiali. Acestea includ, de asemenea, enzime, coenzime şi fibre. Chiar dacă veţi utiliza un număr mic de aceste plante, aceasta ar fi echivalent cu un volum mult mai mare de alimente obişnuite. Utilizarea acestor microorganisme este atât de utilă încît medicii îi numesc "transfuzii de sânge naturali".
*Mai departe autorul american spune că nu este necesar să le cultivăm sau să întreprindem călătorii în pădure şi pajişti după plante vii. Mafia noastră farmaceutică grijulie oferă consumatorilor pastile şi pulberi excelente în baza acestor plante. Noi nu putem accepta acest lucru. Mâncaţi numai alimente vii, iar pastilele lăsaţi-le pentru bandiţii farmaceutici.
Sursa: ecofriendly.ru