ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cînd deținerea propriului automobil devine nerentabilă

Serghei Boldt din Moscova a scăpat un an în urmă de propriul automobil în favoarea serviciilor online de utilizare comună a automobilelor și transportului în comun. În calculele sale el a demonstrat că în oraș acest lucru este mult mai ecologic și mai rentabil decît să deții propriul automobil.

„Pentru necesități proprii și lucrul în oraș, e mai comod și mai ieftin să te de plasezi cu transportul în comun și cu taxiul decît să întreții propriul automobil” Serghei Boldt.

4 avantaje ale trecerii la utilizarea transportului în comun și a taxiului:

• Se eliberează timpul pentru service-uri tehnice, parcări, spălătorii și alte instituții.

• În timpul deplasării capul e liber (poți citi poșta, cărți, stresul e minim).

• Economia considerabilă a bugetului în geografia deplasării

• Iarna, timp de 5 minute la scară vine un automobil cald și gata de călătorie.

Drept taxi, Serghei beneficia de serviciile serviciului online Uber, care acum înlătură activ serviciile staționare din toată lumea.

El a calculat costul taxiului pe parcursul unui an față de exploatarea propriului automobil, cu toate alimentările, serviciilor tehnice și asigurărilor. Și-a închipuit vizual în ce condiții e mai avantajos.

Totul se reduce la faptul că cu cît sunt mai mici distanțele (10 km) și mai compact orașul cu atît e mai convenabil să utilizați taxiul sau transportul în comun.

În aceste calcule nu sunt indicate componentele ecologice, însă este absolut clar că transportul în comun va polua mai puțin atmosfera pe cap de locuitor, decît un automobil, care transportă doar o singură persoană.

 

Sursa: rodovid.me

Marţi, 05 aprilie 2016
Vizualizări: 933

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
62
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
152
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
59
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
101