Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2010/02/facts_ecology.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Cine a proteja verde «
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cine a proteja verde «Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Ecologistii din Rusia o cantitate enormă. interesele cui le proteja? "Cum a cărui? - Ecologist Surpriza .- Noi protejăm natura, şi nu interesele cineva acolo." "Da, stim ca aceste verde! Cine le va plati pe care şi va lucra" - susţin sceptic. Poate că răspunsul la întrebarea de interes ar fi mai uşor pentru a vedea ce sunt ecologişti de la a lua bani.

De stat
Prima categorie este mediu - structurilor de stat implicate în conservarea, sau, natura în general. Aceasta este o Ministerul Resurselor Naturale, şi în special membre ale acesteia Serviciului Federal de Supraveghere a Resurselor Naturale (Şef adjunct al Serviciului Mitvol, probabil, cel mai bine cunoscut pentru campion publică a statului pentru protecţia naturii).

Asta se concentreze asupra mediului statului nostru ilustrează valoarea bugetului pentru că aceeaşi protecţie. În bugetul 2005, pentru acest scop au fost alocate 4.625 miliarde de ruble (aproximativ 165 milioane dolari), reprezentând aproximativ 0,15% din bugetul de cheltuieli. Bani, desigur, nu, prea scurt, multe astfel de proiecte (cum ar fi ariile de protecţie specială naturale, care este, în rezervaţii naturale, sanctuare sălbatice şi parcuri naţionale) sunt facute in granturi guvernamentale şi organizaţii caritabile străine.

Cu toate acestea, nu se poate subestima resurselor administrative a ministerului, cu o opţiune de mediu de revizuire de stat pentru a opri la scară de afaceri proiect de mare foarte şi cereţi să-l modifice, dacă se descoperă că el constituie un pericol pentru mediu (astfel de exemple în istorie de la conducta de petrol).

Transnaţionale
-Non-guvernamentale de mediu cunoscute cele mai bune organizaţii din Rusia sunt filiale ale unor instituţii internaţionale de mediu doi - Fondul Mondial pentru Natura (WWF) şi Greenpeace. Aceste nume sunt adesea cunoscute chiar şi pentru cei care sunt puţin preocupat de problemele de ecologie. Si chiar si cei care nu au auzit despre WWF, poate aminti celebrul logo-ul lor - panda. Nu este nici o exagerare sa spunem ca Greenpeace şi WWF printre verde este de aproximativ aceeaşi ca Coca-Cola şi Pepsi, printre bauturi racoritoare. În ceea ce priveşte recunoaşterea mărcii, ca un nivel minim.

Pentru Greenpeace, WWF şi cuvântul "global" satisface nu numai numărul de ţări în care aceste organizaţii operează, dar, de asemenea, spectrul activităţilor lor. Atât structura ca o lume, şi toţi Rusia de muncă scară pe mai multe fronturi, la o dată (şi, după unii, chiar şi coordona acţiunile cu fiecare alte activităţi). Acestea se referă la probleme legate de schimbările climatice, inginerie genetică, poluarea, industria nucleară de eliminare a deşeurilor se luptă să păstreze pădurile şi specii rare de organisme vii şi aşa mai departe şi aşa mai departe şi aşa mai departe ...

Cei doi lideri "verzi" de circulaţie, cu toate acestea, există diferenţe notabile.

Greenpeace oficial spune ca nu va accepta donaţii din partea partidelor politice, guverne si corporatii - numai mijloacele de persoane fizice şi subvenţii de la fundaţii de caritate (desigur, fără relaţii discreditarea cu guvernele şi pentru întreprinderi).

WWF mai generos se aplică reprezentanţilor de afaceri, luând în "clubul corporative" companii care au exprimat o astfel de dorinta - desigur, cu implicaţii financiare. Da, şi de la WWF guvern bani refuză.

Ambele organizaţii declară principiul transparenţei financiare.

Un raport privind activităţile de WWF în 2004, ylozhennomu făcute publice pe site-ul său, veniturile din activităţile curente ale WWF Network (de bază a fondului) se ridica la aproximativ 469 milioane dolari, in timp ce cheltuielile - circa 419 milioane dolari, aproape jumătate au primit bani - 200 milioane dolari - donaţii de persoane particulare. Aceste persoane, la nivel mondial există aproximativ 5 milioane de oameni. Donaţii de corporatii s-au ridicat la aproximativ 30 milioane dolari din partea guvernelor şi agenţiilor internaţionale, ajutorul financiar a primit aproximativ 100 milioane dolari la aproximativ 20 milioane dolari au reprezentat elementul venituri "de autor".

Printre corporaţiile, ajutându-WWF pentru a salva natura, există ruşi (şi birourile din Rusia de companii internaţionale). Astfel, cu fiecare flacon achiziţionate de Amur-bere, produse de "Ivan Breweries Taranov, cinci de cenţi va fi dedusă pentru a salva tigru Amur. Şi, fiecare scurs o sticla de coniac Meukow contribuie la salvarea unui alt animal rar - de leopard din Orientul Îndepărtat. Condiţii de viaţă în Rusia, populaţia zimbri contribuie la consumul de băuturi companiei, "Bună." Pe scurt, natura de asistenţă pentru orice gust!

Potrivit raportului anual, Greenpeace, astfel cum este prevăzut accesul liber la site-ul Web, veniturile provenite din activităţile curente ale Greenpeace Worldwide (partea principală a organizaţiei), a fost în anul trecut, de aproape trei ori mai mic decât WWF, - aproximativ 165 milioane dolari, dar aproape toate din bani primite ca menţionat deja, de la persoane fizice şi de la fundaţii de caritate (doar un pic peste un milion de licenţiere a fost câştigat în logo-ul şi vânzare de bunuri cu simboluri ale organizaţiei). Numărul de suporteri din lume, Greenpeace estimeaza aproximativ 3 milioane de

Grantoiskateli
În plus faţă de WWF şi Greenpeace, alte organizatii de mediu, cu un număr mare de membri individuali pe teritoriul Rusia nu este respectat. Dar există un număr copleşitor de organizaţii în sine. De exemplu, International socio-ecologice a Uniunii Europene (ISEU) se prezintă ca fiind "doar organizaţii internaţionale economice, care a fost născut în URSS". Numărul de suporterii lui ISEU estimată la 10 mii de oameni. Acoperirea geografică - cea mai mare parte din fosta Uniune Sovietică, Marea Britanie, Israel, Spania, Norvegia, Statele Unite ale Americii. Socio-ecologice ale Uniunii Europene - nu este o organizaţie, şi anume unirea celor trei sute cincizeci () Mici!, Mici şi foarte mici organizaţii.

Reţineţi că în Uniunea socio-ecologice nu include toate disponibile în cadrul organizaţiilor publice de mediu din Rusia. De fapt, Rusia nu este în sute şi mii de oameni. Mulţi dintre ei, desigur, există aproape exclusiv pe suport de hârtie sau cluburi sunt originale. În plus, se întâmplă des ca o creştere a sărăciei "verde" organizaţie de circulaţie, cu birouri regionale, este luată în considerare de câte ori acesta are birouri. Listele uneori ajunge şi organizaţii, de orientare de mediu care nu este evident (a se vedea de referinţă).

Am exclus din analiza cercuri de interes "că banii, în general, nu sunt necesare - doar entuziasm. Pentru finanţare de lucru mai mult sau mai puţin grave necesare în continuare, şi cotizaţiile de membru sunt puţin probabil să fie de ajuns. Vino la ajutorul de subvenţii. Punct de vedere istoric, că a primit subvenţii şi cea mai mare parte provin din strainatate - de la agenţiile guvernamentale, fundaţii de caritate.

Unul dintre principalii donatori care pot fi considerate ca Agenţia pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), se distribuie de obicei fonduri prin Institutul pentru Comunitati Durabile (ISC) În conformitate cu 2003 în diverse proiecte de mediu din Rusia a investit agenţia de 7.85 milioane dolari

Printre Grantmakers alte bine-cunoscute şi grave - Ambasada Ţărilor de Jos, cu programul său de granturi mici, John D. şi Catherine T. MacArthur Foundation (SUA), Fundaţia pentru înţelegere (SUA), Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare. Lista este lungă.

tify; "> Grant este întotdeauna dat un anumit proiect, mărimea subvenţiei poate varia de la câteva mii de dolari (de obicei, pentru cercetători individuali sau grupuri de călătorie de cercetători sau de oameni de ştiinţă implicat într-un eveniment internaţional) la cateva zeci., rar sute de mii de dolari. Astfel, în 2003 MacArthur Foundation a acordat un grant de 310 mii dolari Conservarea Biodiversităţii În anii 1999-2000 Centrul rus Bird Conservarea Uniunii. efectuat o salvare păsări de pradă în Rusia Centrală de 17000 dolari, USAID a alocat prin ISC.

Uneori, un destinatar primeşte subvenţii de la donatori mai multe simultan. Acesta este modul în care Centrul pentru Programe de Mediu din Rusia (TSEPR), care poate fi definită ca o organizaţie de mediu, care reuneşte reprezentanţi ai ştiinţei academice. TSEPR colaborează strâns cu ambele camere ale Adunării Federale a Rusiei, Ministerul Mediului, RF a Consiliului de Securitate, primeşte sprijin financiar din partea Academiei Ruse de Ştiinţe, Fundaţia rus pentru cercetare de bază, Federală Fondului pentru Mediu, guvernul Moscova, Agenţia pentru Conservarea Naturii Statele Unite, Fundaţia MacArthur, Charles Stewart Mott Foundation, Fundaţia pentru înţelegere.

Este clar că donatorii nu va da bani pentru nimeni, mai ales atunci când selectaţi din mii de artişti. Prin urmare, o mica organizatie care doreşte să atragă atenţia şi resursele necesare şi reia numele. Acesta este un istoric pozitiv al proiectelor deja finalizate şi presa populară în numele.

Astfel, filiala rusa a organizatiei publicului norvegian "Bellona" a fost bine cunoscut publicului prin intermediul PR-campanie efectuate de FSB-ul, care a arestat pensionar militar Alexander Nikitin, acuzându-l de spionaj şi divulgarea de secrete de stat pentru scris pentru "Bellona" raport "Flota de Nord - riscul potenţial contaminare radioactivă în regiune. "

Green Cross International este mai uşor să atragă donaţii, având ca preşedinte, Mihail Gorbaciov, precum şi membri ai Consiliului de Onoare al organizatiei - fostul prim-ministru al Israelului, Shimon Peres, fost prim-ministru al Spaniei Mario Soares, oceanograful Jean-Michel Cousteau, iordanian Printesa Basma bin Talal , văduva marelui muzician Yoko Ono.

Hoţ de buzunare
A doua categorie ar trebui să includă acele organizaţii de mediu care sunt stabilite de către autorităţile publice sau de afaceri structuri, se pare, cu un singur scop: pentru a convinge publicul că creatorii lor - apărătorii principal al mediului.

De exemplu, în lista de fondatorii non-guvernamentale de mediu Facilitatea Vernadsky apar Gazprom (preşedinte al Fundaţiei Ananenkov AG este, de asemenea, preşedinte adjunct al consiliului societatii), OAO LUKOIL, şi ulei de mult mai multe şi companiilor de gaze. Constienti de aceasta amuzat raportat că anul trecut fondul acordat un premiu naţionale de mediu "LUKOIL-Kaliningradmorneft (filiala LUKoil 100 la sută) şi alte şase proiecte LUKOIL a spus diplome - pentru contribuţiile la securitatea mediului şi dezvoltare durabilă Rusia.

O organizaţie similară - Toate ruso-publice Mişcarea "Forumul de Mediu" în 2000, dovedeşte cât de bun pentru putere nucleară de mediu în toate manifestările sale. De activitate al organizaţiei, începând cu adoptarea de tratament pentru a preşedintelui, intitulată "La inadmisibilitate referendumurilor naţionale cu privire la problemele de importanţă strategică tehnice. Prin fax, trimis "Forumul de Mediu", ca adresa organizaţiei de la această adresă a Ministerului Industriei Atomice. Preşedinte al Comitetului Executiv al mişcare Vitaly Lebedenko simultan gestionate de o altă organizaţie - Uniunea Terreitory şi industria nucleară, şi Consiliul de coordonare al mişcării Academicianul Robert Nigmatulin până de curând a fost asociată cu legăturile de familie Minatom: fratele său, Bulat a fost ministru adjunct al Energiei Atomice Evgheni Adamov. Sam Robert Nigmatulin simultan cu miscarea de mediu condus de Duma de Stat ultima Convocarea Comitetului pentru Ecologie.

Sursa - radosvet.net

Miercuri, 03 februarie 2010
Vizualizări: 2584

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
49
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
216
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
43
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
136