ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

«Ciocolata» fapteAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

- Bea din fructul arborelui de cacao au apărut aproximativ 3000 de ani în urmă. (De altfel, în acelaşi timp, a apărut prima dată în lume de dulciuri egiptenii antici pur accidentale mixte smochine -, nuci şi miere). cacao Astăzi este cultivat în 28 de regiuni ale lumii. plantaţii majore în Africa, dar în mod deschis "ciocolata" plantă a fost în America de Sud. Acolo, europenii şi a vedea modul în care aztecii terminat chokoatl bauturi (de aici şi cuvântul "ciocolată"), care înseamnă "apă amară". Ei au băut fără adaos de zahăr şi miere de albine - cu piper si vanilie. Fructele sunt numite "kakautl", din care s-a întâmplat cuvântul "cacao".

Ciocolată - Mayan preoţi inchina lui Dumnezeu ... cacao! În plus, ei au folosit boabele de cacao, ca o monedă specială. Valoarea acestor bani "a fost extrem de mare: de exemplu, pentru 100 de fasole ar putea cumpăra un sclav. Desigur, nu fără ei "falsificatori de ciocolata. Ei au fost eliminate din fasole păstăi valoroase, au umplut manta şi o pune în circulaţie contrafăcute.

Ciocolată - Europa a existat o legenda care arborele de cacao, prima a crescut în grădina Edenului. "Divina" băutură proclamat panaceu pentru toate bolile (răceli, febră, tuberculoză). Ipoteza a fost că provoacă stimulare sexuala si longevitate în creştere. Dar ciocolată folosită în scopuri rele: băutură de cacao a avut un gust uşor amar si o aroma puternica, care poate ucide un gust de otrava.

Ciocolată - În Rusia, fabrica de ciocolata a fost deschis la Moscova la aproximativ în acelaşi timp, ca şi în alte oraşe europene - în mijlocul secolului al XIX-lea. Astazi fiecare Rusă, în medie, consuma aproximativ 3 kg de ciocolata pe an.

Calorii ciocolata medie - nu mai puţin de 500 de calorii. Cu toate acestea, a doua zi o persoană are nevoie de 1800-2000 de calorii, iar daca nu merge dincolo de faptul că, greutatea nu este semnificativ mai mulţi bani. Spaniol revista O femeie chiar a sugerat cititorilor dieta ciocolata, care a inclus 3 cesti de ciocolată şi o grosime de 100 de grame de ciocolata neagra pe zi.

Ciocolată - Boabele de cacao conţin feniletelamin - o substanţă care apare în creierul uman în timpul perioadei de dragoste. Aparent, de aceea se numeşte ciocolata senzual. oamenii de ştiinţă americani susţin că, în mâna acolo un sindrom "de fericire."

veritabilii gurmanzi, cred că atunci când ciocolata de topire îşi pierde aroma delicata subtile. Una dintre cele mai delicioase si mai rapide moduri de a găti - pus într-o halbă de 1,5 - 2 lingurite praf de cacao, zahăr după gust. Apoi adăugaţi un pic de lapte rece şi se amestecă pentru a evita nodulii. Apoi se toarnă o mulţime de apă fierbinte. Dacă beţi preparate cu dragoste, apoi ... a lua o cacao cu crema de ciocolata excelent!


Bea cacao dumneavoastră asupra sănătăţii, şi vă permit să totul va fi "ciocolata"!

Julia gradina
l-navigator.ru


Duminică, 09 august 2009
Vizualizări: 2270

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
117
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
211
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
358
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
201