ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ciorile instrumente de folosire şi logicaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

De ce pe o insula din Oceanul Pacific au apărut atât de inteligent vorony - rămâne un mister pentru oamenii de ştiinţă (foto de la bbc.co.uk). Alex Taylor (Alex Taylor) si colegii sai de la Universitatea din Auckland (Universitatea din Auckland), vizionarea de vóronami Noua Caledonie (moneduloides Corvus), a descoperit ca aceste pasari pot folosi o secvenţă de acţiuni de către două instrumente diferite pentru a obţine ceva de mâncare.

Anterior, biologi constatat că vórony Noua Caledonie nu este doar posibilitatea de a utiliza instrumente (aceasta este cunoscută mult timp în urmă), dar invata sa utilizeze instrumentele unul de altul. Acum, însă, a devenit clar că ei pot folosi tip de raţionament, de obicei, observate la maimuţele mari (inclusiv oameni).

Rezultatul este o păsări inteligent nu sunt mai rău decât în cimpanzei sălbatice, care sunt (un set biologice anul trecut), utilizează truse, precum şi pentru extragerea de tratează.

Oamenii de stiinta au stabilit şapte păsări o astfel de sarcină. Nu a fost o cutie cu bucăţi de carne, care nu ar putea obţine cioc. Nu a fost o crenguţă, prea scurt să-l utilizaţi pentru a obţine carne. Şi acolo a fost o cutie de altă parte, în care, dincolo de raza de acţiune a cioc săi, va stabili un băţ lung, care ar fi fost suficient pentru a extrage din carne din prima casetă.

Ai ghicit? Pentru ca tu sunt aceiaşi oameni. , Simple ghicit păsări Surprinzator. "Gândirea creativă, care a arătat vórony - este de a folosi stick scurt pentru a obţine instrumentul lung afară de la cutie şi deja-l utilizaţi pentru a obţine carne", - a spus Taylor. Co-autorul studiului Gray Russell (Russell Gray) adaugă: "Cel mai uimitor - ceva ce majoritatea păsărilor experimentale (6 din 7) ghicit secvenţa de la primul test."

Ravens
De fapt, să ia un băţ scurt, te cu el lung şi trage cu o tijă lungă bucată de carne - păsări durează 20 de secunde (cadre de la site-ul bbc.co.uk).


Aceste şase Voronov a luat un instrument de scurt şi a încercat să-l utilizaţi pentru a obţine fără carne, dar o tijă lungă de la doua casetă. A făcut-o, dar numai patru (să-l a fost foarte dificil). Aceste păsări apoi luat cu succes carnea produsă de lungă bar lor.

În experimentul următor cu aceeaşi păsări tija lunga a fost lăsat liber, şi scurt - pus într-o cutie în loc de mult timp. Toate păsările, cu excepţia pentru o pasăre, la început (având în vedere experienţa sa, aparent) a încercat pentru a obţine o tijă scurtă, cu un băţ lung, dar corectat rapid greşeală şi doar carne preluat un instrument lung.

Autorii spun că un astfel de comportament este similar la acţiunile de maimuţe mari în experimente similare. Mai mult, crede Taylor şi colegii săi, păsările au fost în stare să rezolve o problemă de la prima încercare doar pentru că au folosit raţionament prin analogie, nu practică strategia şi un proces de eroare.

Vórony rezolvat problema folosind experienţa acumulată în urma rezolvarea problemelor similare anterioare (producţia de alimente de obicei prin intermediul unor tije), şi astfel, pe care le utilizează în schimb un instrument pentru a obţine produse alimentare, utiliza instrumente pentru a obţine un alt instrument.

Gray a spus că o astfel de dezvoltare a gândirii poate explica capacitatea New Voronov Caledonian - din toate Voronov doar le utilizează şi face chiar şi instrumente (crengi rupe lungimea dorită, făcându-le cârlige, rupturi frunze, bete sunt ghimpata), care le ajuta pentru a extrage insecte de la fisuri .

membrana.ru

Miercuri, 09 decembrie 2009
Vizualizări: 1774

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
71
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
168
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
65
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
115