ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ciupercile pot merge!Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Amazing Facts

Viktor Pavlov, Doctor în ştiinţe biologice, în comun cu noi cele mai uimitoare fapte despre viata de ciuperci, paraziţi şi călători ciuperci.

- Care este cel mai uimitor de ciuperci de pe planetă şi în ce ţări ciudat el "trăieşte"?

- Cele mai uimitoare ciuperci de pe planeta are un nume exotic de "paraziţi", şi plăcerea de a trăi în banda de mijloc, aproape sub picioarele noastre. Aceasta ciuperca este capabil să meargă! El se mişcă încet prin pădure melcul, dar câteva zile pot urca la ciot putred şi pune pe ea. Plasmodium nu imediat observat, se pare ca nu la meduze, nu ca o bucata de jeleu. Aceasta este o ciupercă urduroşi organism tipare mâzgă translucide. Acesta constă într-un protoplasmei celulare reticulat cu mai multe nuclee. O plimbare prin pădure, el a fost balansul dintr-o parte în alta, fier, ca bun dintr-un basm rusesc.

- Fermitate dacă diferite reprezentări ale oamenilor obişnuiţi despre ciuperci de la cercetare?

- Desigur. De exemplu, orice capac sau Boletus Boletus portocaliu, care creşte în pădure - este doar o mică parte a unui miceliu aeriene gigant, care trăieşte în subteran, şi rase de pe suprafaţa de mii de copiii săi. Ciuperci - cea mai mare creatura de pe planeta. Unele miceliul subterane, care trăiesc în America de Nord, ocupă o suprafaţă de sute de hectare şi au o greutate, de zece ori greutatea superior nu este ceva care de balene, ci un întreg efectivul de balene. Una dintre aceste ciuperci cresc în statul american Oregon. Lui icre este aproape 900 de hectare şi are o greutate de sute de tone. Se intinde de-a lungul rădăcini ale altor plante, treptat, îi omoară. Este cunoscut faptul că multe ciuperci este foarte agresiv şi provoacă moartea a altor creaturi de multe - si oameni, în special.

- Spune-mi mai multe despre acest lucru.

- În Italia, Franţa, Croaţia şi Rusia este în creştere chiar una dintre cele mai scumpe din lume de ciuperci - trufe.

Întreaga viaţă a acestei ciuperci este subteran. El este total dependentă de copaci, ale căror rădăcini - sursa mijloacelor sale de existenţă şi de securitate a vieţii. Trufe, dar nu poate fi numit leneş. Web direcţii de miceliu învelite în rădăcini de copac şi îl ajută să producă mai mult de umiditate. Trufe, de asemenea, sa apara "şeful" a bolilor microbiene.

- Pentru oricine altcineva, dar oamenii sunt ciuperci periculos?

- Există ciuperci, care literalmente pradă pe creaturi vii. Agaric stridii elibereaza o substanta care paralizează rotunde viermi mici. Apoi, o ciupercă, ca un păianjen, infasoara-le şi digest. Exista ciuperci care prinde insecte mici şi alte creaturi diferite. vânători de ciuperci-au luat lipicios construi-up, cu reţele de inele multe, şi alte născociri pentru prinderea animalelor. Pentru prima dată despre această poveste, în 1888 om de ştiinţă german Wilhelm Tsopf. El a descoperit că aceste inele sunt folosite pentru a capta nematodul viermi clasa.

- Şi cum ciuperci afecta plantele si animalele?

- Ciuperci pot exista în cadrul copaci şi animale, în ţesuturile şi pătrunzătoare intercelulare, iar celulele ei înşişi. Aceste ciuperci emit enzime speciale care distrug peretii celulelor sale "master" şi apoi doar-l omoare.

Exista ciuperci care se hrănesc cu omizi. Acestea emit sporii care se lipesc de corp de o insectă. Gama de atac fungice ori ajunge la un metru. Sporii germineaza lent în corpul victimei, omorând-o. De cadavru de omizi dintr-o ciupercă nou. Apropo, şi în organismul nostru trăieşte, de asemenea, o mulţime de ciuperci, dintre care multe sunt capabile să producă boli foarte neplacute.

- Ciuperci - o creaturi subteran?

- Nu, ciuperci trăiesc peste tot. Ciuperca este cea mai diversă şi misterioasă de creaturi de pe planetă. Studiat deja aproximativ 100 de mii de specii de ciuperci. Acestmoduri de existenţa lor este incredibil de diversă.

Multe ciuperci zboară prin aer, de ce alimente încins. Exista ciuperci care trăiesc în straturile superioare ale atmosferei, la o altitudine de peste 30 de kilometri. Exista ciuperci care traiesc in interiorul de mamifere, cum ar fi intestinul. În general, ciupercile au un grad incredibil de supravieţuire, există fungi care poate rezista la toate tipurile de expunere şi chiar de presiune de până la 8000 atmosfere. Cazurile de dezvoltare a ciupercilor de pe suprafaţa de acid sulfuric.

- Şi cum ciuperci reproduce?

- Modul de obicei - litigii. Dar ciuperci se pot înmulţi şi clonare. În cazul în care miceliul este ucis într-o seceta, aceasta se desparte de fragmente mici unicelulare, care sunt acoperite de o crustă groasă. Acest clamidospori. Fiecare clamidospori poate exista de ani de zile în cele mai dure condiţii. Dar, cu umiditate, acesta creste rapid într-un miceliu complet. Aceasta ciuperca este, de fapt nemuritor.

Interviu pregătit Yasya Balapanova
chaskor.ru

Luni, 22 decembrie 2008
Vizualizări: 5113

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
113
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
208
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
357
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
201