Combustibil din lumina soarelui şi CO2

/ Vizionări: 11106

Combustibil din lumina soarelui şi CO2

 

Combustibil din lumina soarelui şi CO2

Pădurea
Pădurea

Joule Unlimed a anunţat despre obţinerea patentului SUA pentru o tehnologie unică de conversie a luminii solare şi dioxidului de carbon în exces (CO2) în hidrocarburi lichide, care pot înlocui combustibil diesel convenţional.

Inovarea diferă fundamental de procesele standarde de producţie a biocombustibililor, care necesită produse intermediare costisitoare, cum ar fi zahăr, alge sau biomasa agricolă.

Joule Unlimited prima a dus până la sfârşit şi a patentat procesul  direct continuu a producerii combustibililor din  hidrocarburi, care nu necesită nici o materie primă. Astfel, Joule Unlimed a deschis calea pentru înlocuirea fără precedent, eficientă şi ieftină, a combustibililor fosili, costul cărora este estimat doar la 30 dolari pentru echivalentul unui baril. Breveta nr.7794969 intitulată "Metode şi compoziţii pentru biosinteză recombinantă a n-alcani," se referă la utilizarea  microorganismelor fotosintetice, crescute special, pentru sinteza directă a moleculelor de combustibil diesel. Microorganisme acţionează ca biocatalizatori, folosind lumina soarelui, CO2 în exces şi apa tehnică  pentru producerea continuă directă a hidrocarburilor de combustibil diesel, care, din punct de vedere chimic, diferă de biodiesel, dar sunt complet compatibile cu infrastructura existentă.

Acest lucru, cu adevărat fără precedent, în domeniul procesului industrial  de biotransformare deschide calea pentru producerea industrială pe scară largă a combustibililor din surse regenerabile, care va permite să rezolve toate problemele legate de costuri, resursele limitate şi procesele energo-intensive de creştere a biomasei, recoltarea acesteia, extragerea şi prelucrarea, care înainte au fost necesare pentru obţinerea produsului final. Volumul  energiei curate produse depăşeşte cel consumat, iar în rezultat este obţinut combustibil ultra-curat diesel fără sulf.

 

Combustibil din lumina soarelui şi CO2

Planeta este în pericol: Concentraţie record de dioxid de carbon în atmosferă
Planeta este în pericol: Concentraţie record de dioxid de carbon în atmosferă

 

Bill Sims, preşedinte şi director executiv al Joule Unlimited a declarat: "Concepţia noastră de la bun început a constat în depăşirea limitelor asociate de utilizarea tehnologiilor de biomasă, începând cu costul materiilor prime, asigurării materiale  şi  echipamentului tehnic până la  procesul ineficient şi consumator al energiei de prelucrare. În rezultat a apărut prima din lume platforma pentru transformarea directă a soarelui şi CO2 în exces în combustibil diesel care nu are nevoie de produse intermediare costisitoare, utilizarea terenurilor agricole şi apă dulce, precum şi prelucrarea succesivă".

Principala realizare a Joule Unlimited, care a făcut posibilă crearea unei platforme integrate Helioculture, sunt succesele companiei în domeniul ştiinţelor biologice. Invenţia, de asemenea, include procesele materiale, tehnologiile fotonice şi energotermice, unificate pentru a creea cel mai bun  sistem de producere eficientă a combustibililor şi substanţelor chimice.

Sistemul inovator  SolarConverter a fost dezvoltat pentru a maximiza eficienţa de conversie a energiei fotonice în combustibil. Caracteristica ei - uşurinţa în utilizare, designul modular şi dependenţa numai de disponibilitatea terenului şi excesul de CO2. Performanţa platformei complexe este mai mare, decât  al oricărui alt sistem închis. Scopul comercial al proiectului – obţinerea  15.000 de litri de combustibil disel de pe un hectar pe an.

De asemenea, compania şi-a dovedit în practică capacitatea producerii directe a etanolului 10.000 litri  ha/an, ceea ce reprezentă 40% din performanţa sa maximă.  Producţia pilot se desfăşoară în Leander, Texas.

 

Combustibil din lumina soarelui şi CO2

Eco Transport de la Jackie Chan
Eco Transport de la Jackie Chan

Reprezintă oare produse din microorganisme fotosintetice biocombustibil?

Bill Sims susţine că nu, deoarece în procesul de producţie nu este utilizată biomasa intermediară, fie că este vorba de zahăr, porumb sau algele marine. Pe de altă parte, faptul că, pentru sinteza combustibililor din lumina soarelui, CO2 şi apă sunt folosite organismele biologice, pare a indica contrariul. Dar aceasta este o formă foarte specială de biocombustibil. Proprietăţile fotosintetice ale microorganismelor nu sunt utilizate pentru a genera biomasa, ci pentru a crea  produsul  final, gata de utilizare. Joule Unlimited  l-a numit combustibil solar. Poate acesta va fi răspândit în viitor?

 

 

Sursa cu link pe www.biofueldaily.com

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137