ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

COMPLEX SIMPLITATE laptele maternAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Se întâmplă ca un copil - din motive obiective sau din cauza lipsei de mame noi informaţii şi sprijin pentru profesionişti şi prieteni - nu te după naşterea naturală lor alimentare, lapte de mama. Şi de cele mai multe adresa înlocuitor pentru industria de alimente artificiale. Ocazional, laptele de animale. Şi chiar mai rare - laptele de alte femei. Care sunt consecinţele de alegeri diferite?

DEAD ALIMENTARE
Pe rafturile din farmacii si magazine - strălucitoare multe cutii, în reviste cu părinţii lor să insiste că alimentaţia artificială ca protejarea copilului, precum şi laptele matern, susţine imunităţii şi dezvoltarea creierului si, in general aproape de compoziţie ale laptelui matern. Acest lucru nu este adevărat.

Încercările de a aduce copiii de vacă sau din lapte de capră întotdeauna a condus la o mortalitate ridicată. Studiul ştiinţific al hrănirea artificială a început în jurul mijlocul secolului al XIX-lea. Apoi a fost observat că, dacă ai observat curăţenia şi cunosc principiile corecte de creştere a animalelor de lapte, mortalitatea infantilă a scăzut oarecum. Asta este ceea ce a determinat oamenii de stiinta la ideea de a crea un lapte artificial sunt mai asemănătoare în compoziţie la femele.

La începutul secolului XX, alegerea formulei de lapte şi producţia locală străine în piaţa de Imperiul Rus a fost destul de largă. Numit aceasta formula "lapte copil cu făină. Cu toate acestea, o sută de ani în urmă, aceste alimente nu a fost accesibil pentru toată lumea. Faina a fost în valoare la fel de mult ca şi conţinutul de asistent medical şi copilului la risc a fost semnificativ mai mare. Au existat, în ultimii o sută ani?

ele însele amestecuri Producătorii recunosc sincer că produsul lor nu pot concura cu laptele matern. În 2006, Conferinţa Regională de Pediatrie, unde am participat ca reprezentant al ONG-urilor, vorbind prin intermediul unuia dintre directorii medicale a cunoscut firma care produce amestecul artificiale. El a spus: "Sarcina noastră - nu pentru a crea un produs, repetând doar laptele mamei, nu este posibil, sarcina noastră - pentru a oferi copiilor nutritive de bază pentru creştere şi dezvoltare.

amestec de mai multe ori artificiale compoziţia rare decât laptele matern. Acesta conţine, de obicei, 40-45 componente, în timp ce mama lui de lapte - aproximativ 400. Recent, au avut o campanie de publicitate zgomotos: un amestec de oligozaharide adăugată. Acest anunţ face specialisti zâmbet - au fost adăugate numai 2 oligosaccharide din 140 care există în laptele matern, şi ei au fost sintetizate din materiale vegetale. Pentru datele medicale, există circa 200 de componente din laptele matern - hormoni şi factori de creştere, în funcţie de care ştiinţa nu este încă cunoscută .

Acum, amestecuri artificiale din diverse produse, inclusiv laptele de origine animală, soia şi uleiurile vegetale. noi componente derivate din plante, ciuperci, alge sau sintetic, care în nici un fel nu este un substitut adecvat pentru componentele de lapte matern.

Desigur, încercările de a îmbunătăţi în continuare se amestecă. Creaţi compoziţii noi. Teste de amestecuri artificiale efectuate în secţiile de copii ale spitalelor. Compară trei grupe: dezvoltarea normală a copiilor sănătoşi în laptele matern (grupul de control), indicatorii de copii pe un amestec cunoscute şi rezultatele copiilor in noua formula. Colecţii de astfel de studii sunt disponibile numai pentru personal medical calificat. Acesta nu este cunoscută, întrebând dacă mamele copiilor cu sticla-de acord cu astfel de teste.

Copiii care nu primesc lapte matern, sunt la risc mai mare de apleniya diverse boli - infecţii, răceli şi alergii, precum otită, colici, dysbiosis, a obezităţii şi a altor boli care pot apărea pe tot parcursul vieţii. Riscul de infecţii intestinale a crescut de 10 ori, chiar dacă amestecul este pregătită în conformitate cu toate standardele sanitare.

În lumea să apară în mod regulat comentarii formula pentru sugari de pe piaţă din cauza erorilor în reţetă (4 copii au murit şi şapte răniţi grav în noiembrie 2003, în Israel, 6 copii au murit şi mai mult de 50.000 sunt în spital în 2008 în China) sau industriale şi contaminare bacteriană. În amestecuri prezintă metale grele: plumb, aluminiu, cadmiu şi mercur, reziduuri chimice de pesticide şi îngrăşăminte. Nimeni nu poate fi sigur că amestecul contaminate nu se încadrează în Rusia. Există temeri că în amestecuri utilizând modificate genetic proteine, consecinţele a căror utilizare nu a fost încă clarificat. Se presupune ca produsele care conţin componente modificate genetic, au actualizat valoarea nutriţională, precum şi copiii pot primi mai putine calorii necesare.

De încheiere a conversaţie despre hrănirea artificială a copiilor, pot fi adaugate: orice amestec este un surogat, care nu oferă toate nevoile copilului. Mă bucur să ştiu că se amestecă scopul real - chiar a salva vieţile copiilor în care nu există nici o altă sursă de alimentare.

Sursa vieţii - lapte de mama

Spre deosebire de formula, compoziţia laptelui matern este în continuă schimbare, ca urmare a nevoilor copilului. Aceasta variază în funcţie de vârsta copilului pot fi diferite în dimineaţa şi seara. Chiar şi în timpul o hrana de lapte nu este la fel! Laptele matern este "configurat" organismului matern la nevoile unui copil special.

Foarte des auzi că alăptarea este relevantă doar în ţările sărace din Africa, şi toate recomandările OMS au fost scrise special pentru aceste regiuni. Cu toate acestea, există dovezi de prejudiciere dovedit de amestecuri artificiale ale ţărilor dezvoltate. De exemplu, un studiu de Linda F. Palmer în SUA în 1990, a constatat că moartea copiilor hraniti cu biberonul, chiar şi în condiţii bune de igienă, cu status social ridicat şi de mijloc, mai predispuse la, şi a altor boli infecţioase decât copiilor hraniti la san.

De ce? hrănirea artificială - mort. Acesta conţine non-vii globule albe si a anticorpilor sunt făcute din lapte de alte specii animale.

Vaci, capre şi umane de lapte
Istorie şi mitologie, descris multe cazuri de animale de lapte pentru sugari (vaci, capre si chiar un lup-ca). Înainte de apariţia "făină de lapte pentru copii", în absenţa sa bucurat de asistent universal, sau un ansamblu de lapte diluat animale, iar medicii simţit că a fost cauza principală a mortalităţii infantile îngrozitoare. De exemplu, în limba engleză congresul IV privind mortalitatea infantilă (Londra, 08 patru-cinci, 1913), la care au participat delegaţi din 23 de ţări, «Lela Fetra» (New York) a condus statistici SUA: "În 10 000 copii în timpul primului an de viaţă a muri 580, la 10 000 de animale au fost hrăniţi cu lapte - 4588, adică un copil este de aproximativ 9 ori mai multe şanse să supravieţuiască decât alăptaţi artificial (Ziarul Medical, 1913, № 40, pp.. 1400 - 02).

Nu vaca sau lapte de capră nu este considerată adecvată pentru copil. La om şi animale diferite sarcini naturale. Din cauza aceasta compozitie foarte diferite de lapte. Pentru a efectua un lapte de vacă sau de capră acceptabile pentru un copil, ar fi pentru a elimina conţinut ridicat de anumite componente, pentru a îmbunătăţi conţinutul altora, pentru a elimina unele cu totul şi se adaugă cele care există doar în laptele matern.

Sa comparam nutrienţi din laptele matern cu vaca şi de capră.

Toate tipurile de lapte conţin grăsimi, care oferă energia necesară organismului ca un copil, şi viţelulanimalele m, care conţin o proteină necesară pentru creşterea economică, care conţin zahăr lapte special - lactoza, care furnizează, de asemenea, corpul cu energie.

laptele conţine proteine animale mai mult decât femeile. Proteine - este un nutrient important, şi s-ar părea, decât sa mai mare, cu atât mai bine. Cu toate acestea, animalele să crească mai repede decât de oameni, asa ca ei au nevoie de lapte cu concentraţie mai ridicat de proteine. Imatur rinichi este dificil de a elimina copil crescut conţinutului produselor descreştere a proteinelor de animale de lapte. cazeină vaca principala de proteine din lapte este că contribuie la formarea de dens, greu să înghită o grămadă în stomac a copilului. În cazeinei din laptele uman este mai mică decât cea contribuie la o mai benigne de ciorchine, care este mult mai uşor de digerat.

Solubile sau proteine din zer, sunt, de asemenea, diferite. laptele femeii conţine alfa-lactalbumină şi lapte de vacă - beta-lactoglobulin. In proteine din zer de lapte uman este un anti-infecţios. În laptele de astfel de animale nu au copii şi nimic pentru a proteja împotriva viruşilor şi bacteriilor. În plus, proteine de lapte de animale şi alimente pentru copii contin echilibrul diferite de lapte matern amino-acizi, care nu poate fi ideal pentru un copil. În laptele de la un animal nu este taurina necesare pentru dezvoltarea creierului neonatale. Taurină nu este încă inclusă în fiecare amestec artificiale.

Există diferenţe semnificative în calitatea diferitelor tipuri de grăsimi din lapte. În laptele matern conţine acizi graşi esenţiali, care nu sunt în laptele de vacă sau amestecuri, ele sunt necesare pentru dezvoltarea creierului si ochii unui copil şi pentru dezvoltarea normala a vaselor de sânge. În laptele matern conţine, de asemenea, enzima lipază, care promovează asimilarea de grăsime. Această enzimă nu este prezentă în lapte sau de vacă sau de capră, sau în alimentele pentru copii. Preşedinte al copilului, care nu alimentează laptele matern conţine mai nedigerat alimente.

Pentru copii cu greutate mică la naştere sugarilor care primesc hrana artificială, care a lipsit de acizi graşi esenţiali, nivelul scăzut de dezvoltare mentală şi a vederii slabe.

De zahăr din lapte (lactoză) - este de hidraţi de carbon principal al laptelui. În laptele matern al femeilor conţine lactoză mai mult decât în alte tipuri de lapte.

Prin compararea compoziţia cantitativă de vitamine şi lapte de vacă de sex feminin, puteţi vedea că primul conţine mai multe vitamine esenţiale. În lapte de vacă, vitaminele B majore de 2-3 ori mai mult decât în sân care depăşesc nevoile copilului. Cu toate acestea, în laptele de vacă nu există nici o cantitate de vitamina A si vitamina C, precum şi în laptele de capră nu este de acid folic, care poate fi o cauza de anemie.

Fierul este esential pentru prevenirea anemiei. Diferite tipuri de lapte conţine aceeaşi cantitate mica de fier (5-70 mkg/100 ml, adică 0,5-0,7 mg / l). Dar în timp ce există diferenţe semnificative - doar aproximativ 10% din fier absorbit din lapte de vacă, ci dintr-o femeie - de fier de aproximativ 50%. lapte pentru copii care primesc de vacă, de fier pierde şi devin anemici. Bebelusii care sunt hraniti exclusiv la san primi suficient de fier, şi acestea sunt protejate de deficit de fier, cel puţin până la vârsta de 6 luni, precum şi mai multe şi mai mari.

Acum, o parte din mai multe tipuri de alimente pentru copii fier adăugat. Dar aceasta nu este bine absorbită, şi că copilul în cantitate suficientă, şi a fost protejată de anemie, necesită o cantitate considerabilă de aditivi. Excesul de fier promovează dezvoltarea bacteriilor, care creşte probabilitatea de a anumitor tipuri de infecţii boli precum meningita şi sepsis.

Laptele matern - nu doar produse alimentare pentru copil. În primii ani de viata un copil său sistem imunitar nu este încă dezvoltat şi nu poate lupta împotriva infecţiilor fel de eficient ca sistemul imunitar al copiilor cuvârstă arshego sau adulţi. Laptele matern - un lichid biologic de viaţă protejeaza copilul de infectii. Acesta conţine anti-virus si anti-factori de parazitare, leucocitelor, precum şi un număr de factori anti-infecţios şi anticorpi împotriva agenţilor infecţioşi, efectuate mama sa în trecut. Acesta este motivul pentru care copilul nu poate fi dat afară din mama, atunci când ea a fost infectat: este lapte, chiar şi în timpul bolii va fi cea mai buna protectie pentru bebelusul tau de imunoglobulină IgA, care, spre deosebire de imunoglobuline altă parte, se alocă doar în lapte.

Toate acest lucru se dovedeşte că laptele de origine animală (de vacă şi de capră, recent devenit popular) pentru compoziţia calitativă şi cantitativă nu este potrivit pentru hrănirea un copil uman. Datele privind mortalitatea de mare al copiilor care sunt hrănite cu lapte din alte specii, vorbesc de la sine.

CE daca problema LAPTE C?

Desigur, acum nu ar trebui să fie atât de acută ca în începutul secolului XX, problema a mortalităţii infantile, dar calitatea de sănătate a copiilor se deteriorează cu fiecare an ce trece. Până în prezent, medicii olandezi de fapt vedere: "În ciuda masa de fiecare mass-media de creştere în curs de dezvoltare oferit ca o înlocuire completă a laptelui matern, de fapt, măsura în care nimeni nu a ajuns încă posibilitatea de a face, folosind diverse combinatii fizice şi chimice, de vacă sau laptele de capră este destul de similar cu calitatea de sex feminin. Prin urmare, mortalitatea infantilă reducerea poate fi realizată numai obligatorie alăptarea mamei lor şi de restaurare, prin mijloace adecvate, capacitatea de mamele să alăpteze copiii lor, capacitatea, pierderea pe care o plângere este acum mai mult şi mai des "(Dr. JA van den Brink. În Monster (Olanda) / / Deutsche Med. Wochenschrift, 1904, № şase).

În cazul în care mama nu poate produce suficient lapte, ea trebuie să contacteze consultantul pe care alăptează, pediatru sau ginecolog, care a antrenat în alăptează sau un grup de sprijin pentru mamele care alăptează. Marea majoritate a femeilor pot creştere a ofertei de lapte la volumul dorit.


În cazul în care asistenţa competentă nu poate ajuta (de exemplu, mama mea a diagnosticat cu probleme grave hormonale care afectează producţia de lapte, sau lipsa unuia sau a ambilor sani), alegerea optimă vor utiliza serviciile de asistenta sau hranit copilul exprimat laptele donator matern.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a identificat priorităţile în alimentaţia copiilor, în comparaţie, în ordinea descrescătoare a valorii:

1. Alaptatul la san.
2. Alimentarea copilului dvs. exprimat laptele matern dumneavoastră.
3. Alimentele dumneavoastră laptele matern copilul donator.
4. Alimentarea copilului dvs. cu amestecuri artificiale.
5. Alimentarea copilului dvs. de animale de lapteAmintiţi-vă: dacă hrăni un copil sub şase luni-vechi cu ceva, altele decât laptele matern, riscaţi din viaţa sa şi de sănătate.

BROTHERS lactate şi surori
Institutul de asistente medicale umed a fost dezvoltat în Grecia antică şi Roma, în Evul Mediu şi în timpurile moderne în rândul aristocraţiei din ţările europene şi Rusia. Înainte de inventarea de amestecuri, a fost practic singura modalitate de a supravieţui pentru un copil.

În 70 de ani de secolului XX nu a fost mai puţin frecvente pentru a satisface cererile în materie de sănătate copil - să ia laptele matern suplimentare pe masa din bucatarie lactate. Multi barbati 30-40 de ani au fraţi şi surori favoriza. Într-una din cărţile de timp pentru creşterea copilului pediatru, scria: "Laptele matern este folosit pentru critic, gemeni prematură, sau alt copil, lipsit de laptele mamei. Pentru unii, aceasta este vitală. Acesta este motivul pentru donarea de lapte este cea mai mare gest uman. Fiecare mama care a trecut prea mult lapte, ajută salva vieţile a sute de copii cu risc "Desigur.", Lishei "lapte sunt rezultatul de pompare continuu, recomandând pediatrilor la acel moment. Apoi a venit pe piaţă o varietate de amestecuri, şi recomandările medicale au fost de a complica alăptează, şi, adesea, au dus la decesul acesteia. Aceasta a condus la faptul că donaţiile de lapte este aproape plecat.

În utilizarea de lapte donatoare sunt mai multe aspecte care privesc astăzi a părinţilor acestuia. Acest aversiunea, teama de infectare cu lapte, reacţii alergice la lapte o alta femeie şi aspectele psihologice. Nu e atât de greu pentru a se asigura sterilitatea, puritate, controlul sanitar veterinar şi o asistentă medicală dieta, dar cu mentalitate un pic diferit.

Aceasta a fost mult timp exclus într-o opinie este reflectată în religiile lumii majore - ca laptele mamei sau asistenta unui copil absoarbe informaţii ereditare, substanţă necorporale - dragostea lui Dumnezeu, dragostea pentru poporul său, trăsături ale mamei şi experienţa familiei. De exemplu, în Islam, Allah a ordonat mama lui Musa că ea a fost alăptează copilul. Mă întreb de ce, spre deosebire de alte Musa copilul a fost interzisă la feed-altcuiva lapte? Se credea că, dacă el a îngrijit lapte de un străin, el va deveni un strain pentru Ibrahimova (Avraam), genunchi (un fel de).

În tradiţia rusă preocupate de lapte donator şi hrana pe principiul de consangvinitate (de la bunica mea, surori, matusi, etc.) Pentru a lactate, a ajuns la copil ar putea aplica extremă prudenţă, până când copilul se simt depravarea.

Cu toate acestea, laptele de la o altă femeie pentru copil de mai multe ori mai adecvate decât orice formulă sau lapte de origine animală.

LAPTE BĂNCILOR
În străinătate - SUA, Canada, Israel, Italia, Finlanda - există bănci de lapte matern. De lapte a avut loc, donatorul trebuie să sufere o serie de teste. Cerinţe pentru el sunt mari: vârsta copilului mai puţin de un an, unele şedere în ţară, lipsa de obiceiurile rele, uneori - o anumită naţionalitate. Procesul de a pune lapte punct de vedere tehnic este destul de complicată. Donatorii nu sunt plătite, dar finanţează banca de lapte de examinare.
De obicei, laptele de femei cu chirie giperlaktatsiey, sau pierdut copilul, sau colectarea lor de lapte doar în cazul în.

În America, laptele donator este foarte scump - un dolar pe 10 grame, este de aproximativ 100 dolari pe zi pentru fiecare copil. Organizare a băncii, aparate, echipamente, personal de lucru - toate acestea în America este destul de scump. Băncile pasteurizam lapte şi îl vând. Volumul, operate de bănci. De exemplu, în 2005, băncile s-au prelucrat şi distribuite doar peste 22.000 de litri de lapte. Aceasta înseamnă că în fiecare zi pentru a elibera de 600 g pentru 100 de copii. Cea mai mare parte a populaţiei alege amestec, astfel încât cifra de afaceri de lapte într-o bancă mică, iar preţul laptelui este ridicat. Cu toate acestea, pentru adulţi "ecologice" produse alimentare în America şi Europa este mai scumpe decât produsele convenţionale şi înlocuitori ieftine pentru substanţe naturale.

Există, de asemenea, o donatie informale. În America există un site special în cazul în care donatorii şi familiile cu copii nevoiasi în lapte ajută să găsească unul pe altul. Părinţii sunt de obicei dispus să opresc pentru ei înşişi de start preţioase lichid direct la donator. Părinţi se alege - fie lapte pasteurizat, unele sunt rugaţi să treacă teste de sânge. Există părinţi care cumpără lapte uman pentru copiii mai mari decât copiii, pacienţii cu cancer. În acest fel, medicii recomanda de a menţine imunitatea.

lapte donatorilor în RUSIA


În Rusia, un oficial al bancii nu lapte, dar puteţi găsi un donator printr-un consultant care alăptează, de părinţi sau cluburi, sau forumuri urbane mamă. Nu este neobişnuit atunci când oamenii sunt pline de copii sunt hrănite în lapte donator, invitând mai multor donatori.

Alaptarea - o bază solidă de sănătate. laptele femeii - vândute numaiT, care permite copilului să dezvolte natural şi corect.
Dar cele mai multe familii nu alege, din păcate, chiar şi celor care alăptează şi donatorilor de lapte, iar laptele de la impersonale de mii de vaci, din trecut, de altfel, prin mii de mâini. Cu toate acestea, daca ne asistente medicale alimente pentru copii pentru animalele tinere, nu dăm un copil care este nevoie să crească un om.Oksana Mihaylechko, preşedinte al Asociaţiei Consultanţilor
de san (AKEV).Sursă

Miercuri, 07 aprilie 2010
Vizualizări: 5285

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
269
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
443
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
323
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
441