ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Condiţii de viaţă la 800 de ani?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Descoperire revolutionara: oamenii pot trăi la 800 ani
Steve Connor

"Reformulat" ADN-ul nostru, vom fi în curând posibilitatea de a extinde durata de viaţă pentru sute de ani - dacă ne-o dorim. Steve Connor rapoarte cu privire la o descoperire revoluţionară care a cauzat o ruptură în lumea ştiinţifică

oamenii de stiinta din California au creat modificate genetic organism viu capabil de viaţă de 10 ori mai mult decât ar trebui. Aceasta este cea mai mare prelungirea duratei de viaţă, care până acum a fost realizat cercetătorii care studiază mecanismele de imbatranire.

Dacă aţi reuşi vreodată în aplicarea acestei tehnici la oameni, atunci o zi vor putea să trăiască până la 800 de ani. Dar dacă aceasta este o posibilitate realistă?
Valter Longo - una dintre cele dar influent grup mic de specialişti în acest domeniu, care cred că a trăi 800 ani, nu doar posibil, ci inevitabil. Aceasta a fost lucrarea sa de la Universitatea din California de Sud a dus la crearea de o tulpină de ciuperca drojdie care poate trăi timp de 10 săptămâni sau chiar mai mult, în timp ce ciuperca viaţa obişnuită o perioadă de maximum o săptămână.

Scoaterea că din genomul de ciuperca, două ale genei şi l-au pus la dieta caloric scăzut, Longo a fost capabil să zece ori de a extinde durata de viaţă a celulelor de drojdie cele mai frecvente folosite de brutari şi bere. Studiul va fi publicat în această săptămână în revista Public Library of Science Genetics.

Desigur, diferenţa dintre om şi drojdie este uriaşă, dar acest lucru nu a oprit Longo si colegii sai spun ca studiile lor sunt direct legate de îmbătrânirea populaţiei şi longevitatea oamenilor. "Suntem a pus bazele pentru o reprogramare a organismului la o viaţă sănătoasă. Dacă ne pot da seama cum mecanismul de longevitate, acesta se va aplica la toate celulele de orice organism viu" - spune Longo.

"Suntem foarte, foarte departe de a fi capabil de a prelungi viaţa omului până la 800 de ani - adaugă lungi 120. - Nu eu nu cred că va fi dificil de a extinde viata, menţinând în acelaşi timp de sănătate, dar la un moment dat, cred că va fi posibil să se prelungească viaţa oamenilor de vârstă 800. Nu cred că pentru orice organism există o limită superioară pentru durata de viaţă. "

Pentru majoritatea gerontologists - cercetătorilor care sunt angajate în domeniul ştiinţei de îmbătrânire - astfel de declaraţii par aproape eretice. În acest domeniu, opinia publică, că durata maximă a omului nu este mai mult de 125 de ani. Joan Cullman, cel mai vechi om de pe pământ, cu o vârstă documentate, a murit la 122 ani 164 zile.

În conformitate cu teoriile ortodoxe tema "a îmbătrâni, ea a fost printre cele câteva norocos care a reuşit să ajungă la această limită superioară pe durata vieţii umane.

Atitudinea majorităţii gerontologists, "centru" la ideea că într-o zi oamenii pot trăi de mai multe secole -, ci o mie de ani, după cum a sugerat de către un nonkomformist om de stiinta - cele mai bune exprimat Robin Holliday, un britanic gerontologist de conducere, în noua sa carte, "Aging : paradoxul vieţii. " "Cum putem face astfel de declaraţii? - Holliday întreabă -.: Prima condiţie - să ignore corp enorm de publicatii de cercetare a procesului de imbatranire. În al doilea rând - pentru a ignora corp enorm de informaţii obţinute prin studierea bolilor umane provocate de legate de schimbările de vârstă, cu alte cuvinte, să ignore o mulţime de manuale bune pe patologia bazată pe drepturi. al treilea rând, noi presupunem că tehnologia viitorului bazate pe celule stem şi alte metode va fi înlocuită şi (sau) repararea organelor vulnerabile ale corpului de îmbătrânire. Astfel, "bionic nou", omul va evita.

Ca şi alte mulţi experţi în domeniul ştiinţei de imbatranire, Holliday cu scepticism adânc acceptă ideea că procesul de imbatranire poate fi mai deştept decât într-un fel, care să permită oamenilor de a prelungi viaţa timp de decenii sau chiar secole. "Toate această mişcare împotriva sutăreniu nu numai devine science-fiction, dar aroganta este uimitoare ", - spune Holliday Potrivit acestuia, un organism uriaş de informaţii cunoscute de biomedicină,. indică faptul că moartea la vârsta de 125 ani este inevitabilă.

Cu toate acestea, rezultă din experimentele Valter Longo a ciupercii drojdie care poate trăi timp de 10 săptămâni sau mai mult. "Am prelungit speranţa de viaţă de zece ori, iar acest lucru, cred, cea mai mare extindere, care a fost vreodată ajuns cu privire la materialul de orice organism viu", - spune el.

Recuperate două gene - RAS2 şi SCH9, care contribuie la îmbătrânirea în drojdie şi cancerului la oameni, precum şi introducerea în ciuperca o dieta scazuta in calorii, Longo a extins durata de viaţă a scară, care este teoretic imposibil. Aşa cum a spus Anna McCormick, şeful departamentului de genetica si biologie celulara de la National Institute on Aging Statele Unite: "Aş spune că o creştere de zece ori - acest lucru este foarte solid.

Există limitează în prezent numărul de calorii este o metodă recunoscută de prelungire a vieţii de creaturi vii multe, de la drojdie şi nematozi de fructe muştele şi şoareci. Dar în timp ce precizia nu a fost stabilit dacă restricţie de calorii prelungi viaţa umană, chiar dacă dieta ridicat de calorii creste cu siguranta riscul de obezitate, diabet zaharat şi alte boli şi sindroame, reducând speranţa de viaţă.

Biologii cred că calorii restricţionarea cauzează multe animale să se încadreze într-un stat, care, în condiţii normale, corespunde de a fi pe punctul de foame. În loc să irosim rezervele preţioase de energie asupra reproducerii, animale dezactiva toate funcţiile organismului, cu excepţia cele mai de bază, în speranţa că într-o zi situaţia se va îmbunătăţi şi de reproducere va fi de succes.

Acest punct de vedere este în concordanţă cu o idee mai generalizate că animalele au tendinţa de a alege una din două strategii pentru viaţă - o fecunditate mare, combinată cu o durată de viaţă scurtă sau de longevitate şi potenţial scăzut de reproducere.

De exemplu, şoareci regizat o mare parte din resursele sale limitate pentru reproducere, generatoare de mai multe ori descendenţi ai un an, dar Trăiască - doar doi ani. Dar, lilieci, care sunt aproximativ aceleaşi dimensiuni, dau naştere la una, maxim doua progenituri pe an, şi poate trăi 30 de ani sau chiar mai mult.

De ce sunt animalele din aceeaşi specie traiesc mai mult decat animale din alte specii, cu valori comparabile ale corpului? De ce sunt unele animale care par să crească rapid vechi şi muri la o vârstă mai tânără? Stiinta de mai multe decenii se ocupă de aceste aspecte în detaliu. După cum se vede la şoareci şi lilieci, longevitate extins puterea gene. În acest caz, aici rezultă întrebarea: de ce nu fac acest lucru mai des sau chiar mereu? Prin urmare, în mod logic, presupune altceva: de ce ne imbatranesc? De ce nu putem trăi pentru totdeauna?

Una dintre cele mai convingător răspunsul la această întrebare este cunoscut ca teoria "de deşeuri caduce din soma. Pe scurt, se pare ca acest lucru: Genele sunt în măsură să prelungească durata de viaţă a organismului, dar numai la atingerea unui echilibru între costurile şi beneficiile unui astfel de viaţă lungă. Ori de câte ori este posibil mecanisme de reparare a organismului, care la o zi la uzură şi se deteriorează, dar vine un moment în care jocul nu mai este în valoare de lumânare: costurile devin prohibitiv de scumpe, aproximativ la fel ca în cazul de reparatii auto decrepit. De atunci, "Somalia" - corp - este amortizată la fier vechi, pentru că nu mai poate fi restaurat. Dar din punctul de vedere al genei care nu contează, cu excepţia cazului în genă a fost "evadare" din organism spart şi de a reproduce în sine în interiorul unei tinere, mai multe organisme sănătoase următoarea generaţie.

Longo consideră că teoria resturi caduce din Soma, care a sugerat că profesorulP Tom Kirkwood de la Universitatea Newcastle, la sfârşitul anilor 1970 - este una dintre cele mai convingătoare în acest moment pentru a explica natura de imbatranire.
Cu toate acestea, Longo are un alt teorie, pentru care al doilea grup de oameni de ştiinţă într-adevăr o rupere părul. El crede că îmbătrânirea - aceasta nu poate pur şi simplu un efect secundar de a purta organism în timpul vieţii, dar de asemenea condiţie programat genetic conceput pentru a elimina membrii mai în vârstă a populaţiei pentru a face loc pentru tineri.

Ideea de tentante, deşi se crede că ei acum 40 de ani a negat un specialist în biologia evoluţionistă, George Williams, John Maynard Smith. Printre persoanele care nu sunt oameni de ştiinţă, ipoteza comună că îmbătrânirea şi moartea sunt concepute pentru a elibera un loc pentru generaţia următoare, şi apoi de îmbătrânire este programul genetic, lustruite prin selecţie naturală. Această teză, de asemenea, arată că îmbătrânirea populaţiei este un act altruist în beneficiul generaţiilor viitoare.

biologi evolutionisti ştiu că un astfel de punct de vedere este bazat pe ideea de a selecţiei de grup ", care, cu toate acestea, din punct de vedere matematic este imposibil, deoarece ar împiedica întotdeauna mutanţi mai egoist. De exemplu, persoanele care sunt purtătoare de gene altruiste de îmbătrânire prematură şi moartea, vor fi vulnerabile la transportatorii trucuri gene egoiste care decid să tragă beneficii din situaţia pentru ei şi urmaşii lor. "Boxe egoist", suficient pentru a trăi un pic mai mult decât membrii ai grupului lor, şi sigur, prin urmare, exploatarea resurselor care sunt colegii lor de stânga, după moartea prematură.

Dar Longo este convins: experimentele sale cu modificarea de gene drojdie sugerează că îmbătrânirea populaţiei - nu doar un efect secundar al vieţii, dar concentrat, programat genetic proces rectificata prin selecţie naturală. "De fapt, aceasta este prima dovada cunoscut vizuale că îmbătrânirea populaţiei este programat şi altruist - Long spune. - Organisme că am învăţat să moară şi la poziţia termen lung în scopul de a oferi alimente, mutanţi, a generat în mediul populaţiei lor. Astfel, miliarde de organisme mor devreme, astfel încât o mână mai potrivite pentru durata de viaţă a persoanelor fizice ar putea creşte. "

Aceasta conduce la ipoteza că acelaşi lucru se întâmplă în oameni, atât de mulţi oameni mor mai devreme decât este necesar. "Programat îmbătrânire om - acest lucru este doar presupuneri Noi nu ştim cum aceasta corespunde realităţii - reflectă Longo.. - Dar dacă drojdie programate îmbătrânire, şi mecanismul metabolic este foarte asemănător cu un om, atunci nu este posibil, de asemenea, că oamenii mor primul termen? ".

Valter Longo spune că nimeni nu a dovedit încă de nelegalitate a teoriei sale de moarte programate. Dar poate că această erezie, paie ultima restul lumii ştiinţifice.


Povestiri despre longevitate: cel mai vechi popor din lume

Joan Cullman
Mama, tatăl şi fratele lui Joan Cullman supravieţuit, respectiv, 86, 93 şi 97 ani. Dar nimeni nu sa depăşit Jeanne, care a murit în 1997 în vârstă de 122 ani şi 164 zile. Ea sa născut în 1875 la vârsta de 14 ani, sa întâlnit Vincent Van Gogh, şi în 1885 a participat la funeraliile lui Victor Hugo.

Sigetie Izumi
Izumi este un campion nu numai pentru longevitate în rândul bărbaţilor de toate vârstele şi popoarelor, dar, de asemenea, pe durata experienţei de lucru. El a trăit pe insula Tokunosima în Japonia şi a fost angajat în muncă ţărăneşti. El a lucrat din copilărie până la vârsta de 105 - care este, experienţa sa este de 98 de ani. El are o slăbiciune pentru Shoji (vodca orz), iar în 70 ani dependent de fumat, dar a trăit până la 120 de ani. A murit în 1986.

Edna Parker
Parker, un nativ 114 de ani din Indiana, acum, toate supravietuit ei copii, dar în nepotul familiei sale mari în 1913. În prezent, este recunoscut ca fiind cea mai veche de viaţăom din lume. Ea a crescut de la fermă. Parker trăieşte într-o îngrijire medicală la domiciliu. Ea încă mai merge singur, îi place să citească şi să recite poezii.

Charlotte Hughes
Hughes, un profesor pensionar, a fost mai în vârstă persoană din Marea Britanie, a cărui vârstă este bine documentat. În 1963 sa căsătorit cu un om pe nume Noel, care a murit în vârstă de 105 ani, dar Hughes a trăit până la 115. Ea a murit în 1993.

Florrie Baldwin
Baldwin sa născut în 1896 şi acum locuieşte într-un azil de bătrâni din Leeds. Este cea mai veche femeie din Marea Britanie. Potrivit ei, ea isi aminteste fiind întâlnit cu Regina Victoria în timpul vizitei sale şi se citesc în ziare despre sfârşitul războiului Boer. Ea a murit după soţul ei, Clifford de 35 de ani.

Henry Ollinhem
Ollinhem în ultimii ani a devenit celebru ca cele mai vechi veteran al primului război mondial, unul din o mână de cei care sunt încă în viaţă. Sa născut în 1896 în Londra de Sud. Acum, la vârsta de 111 ani, este de asemenea cel mai bătrân om în Europa şi în lume, numai ca vechi Tomoji Tanabe din Japonia.

inopressa.ru

Miercuri, 16 aprilie 2008
Vizualizări: 2606

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
262
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
157
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
269
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
109