ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Conserve de casă din aronia*




Suc nectar

Fructele mature se selectează, se spală, se adaugă puțină apă – cîte o  jumătate de  pahar  la 1 kilogram de fructe. Încălziţi într-un vas emailat, amestecând la foc mic, neaducînd la fierbere, aproximativ 30 de minute. Apoi, masa se răceşte, se mărunţeşte (puteți face acest lucru într-un blender) și se strecoară cu grijă. Adăugaţi zahar sau miere după gust. Păstraţi în frigider.

Compot

Fructele pregătite se opăresc şi se pun în borcane curate, uscate, se toarnă peste ele sirop de zahăr fierbinte ( 80-85 de grade, 500 g de zahăr la 1 litru de apă ) şi se lasă pentru 2-4 ore. Apoi sterilizaţi conservele în apă clocotită: borcanele de jumătate de litru - 20 de minute, de 1 litru - 25 de minute.

Dulceaţă

Fructele (1 kg)se sortează, se spală şi se toarnă  sirop de zahăr fierbinte (1 kg de zahăr la o cană de apa ), se lasă să stea 8 ore. Apoi se aduce la fierbere, se ia de pe foc și se lasă să stea timp de mai multe ore. După aceasta fierbeţi dulceaţa până ce nu e gata (fructele se scufundă în partea de jos a vasului).

*Aronia  melanocarpa sau Scoruşul este un arbust fructifer(trad.).

 

Источник: vk.com

Joi, 10 octombrie 2013
Vizualizări: 11510

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
110
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
63
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
208
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
178