ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Conserve de casă din aronia*




Suc nectar

Fructele mature se selectează, se spală, se adaugă puțină apă – cîte o  jumătate de  pahar  la 1 kilogram de fructe. Încălziţi într-un vas emailat, amestecând la foc mic, neaducînd la fierbere, aproximativ 30 de minute. Apoi, masa se răceşte, se mărunţeşte (puteți face acest lucru într-un blender) și se strecoară cu grijă. Adăugaţi zahar sau miere după gust. Păstraţi în frigider.

Compot

Fructele pregătite se opăresc şi se pun în borcane curate, uscate, se toarnă peste ele sirop de zahăr fierbinte ( 80-85 de grade, 500 g de zahăr la 1 litru de apă ) şi se lasă pentru 2-4 ore. Apoi sterilizaţi conservele în apă clocotită: borcanele de jumătate de litru - 20 de minute, de 1 litru - 25 de minute.

Dulceaţă

Fructele (1 kg)se sortează, se spală şi se toarnă  sirop de zahăr fierbinte (1 kg de zahăr la o cană de apa ), se lasă să stea 8 ore. Apoi se aduce la fierbere, se ia de pe foc și se lasă să stea timp de mai multe ore. După aceasta fierbeţi dulceaţa până ce nu e gata (fructele se scufundă în partea de jos a vasului).

*Aronia  melanocarpa sau Scoruşul este un arbust fructifer(trad.).

 

Источник: vk.com

ABONAȚI-VĂ
Joi, 10 octombrie 2013 9:30
Vizualizări: 14450

Citiţi de asemenea

В прошедший уик-энд, 31 мая, в природно-культурном заповеднике Старый Орхей, в селе Бутучены, в теплой атмосфере незабыв...
230
Celebrul medic olandez Cornelius Moerman, care și-a dedicat decenii întregi studiului și tratării cancerului (a decedat ...
418
Mulți grădinari au încercat să înrădăcineze butași în apă. La prima vedere — metoda pare simplă și comodă. Dar succesul ...
287
Astronomii de la Academia Chineză de Științe din Nanjing au descoperit un fenomen neobișnuit în inima galaxiei noastre —...
386