ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Conserve de casă din aronia*




Suc nectar

Fructele mature se selectează, se spală, se adaugă puțină apă – cîte o  jumătate de  pahar  la 1 kilogram de fructe. Încălziţi într-un vas emailat, amestecând la foc mic, neaducînd la fierbere, aproximativ 30 de minute. Apoi, masa se răceşte, se mărunţeşte (puteți face acest lucru într-un blender) și se strecoară cu grijă. Adăugaţi zahar sau miere după gust. Păstraţi în frigider.

Compot

Fructele pregătite se opăresc şi se pun în borcane curate, uscate, se toarnă peste ele sirop de zahăr fierbinte ( 80-85 de grade, 500 g de zahăr la 1 litru de apă ) şi se lasă pentru 2-4 ore. Apoi sterilizaţi conservele în apă clocotită: borcanele de jumătate de litru - 20 de minute, de 1 litru - 25 de minute.

Dulceaţă

Fructele (1 kg)se sortează, se spală şi se toarnă  sirop de zahăr fierbinte (1 kg de zahăr la o cană de apa ), se lasă să stea 8 ore. Apoi se aduce la fierbere, se ia de pe foc și se lasă să stea timp de mai multe ore. După aceasta fierbeţi dulceaţa până ce nu e gata (fructele se scufundă în partea de jos a vasului).

*Aronia  melanocarpa sau Scoruşul este un arbust fructifer(trad.).

 

Источник: vk.com

ABONAȚI-VĂ
Joi, 10 octombrie 2013 9:30
Vizualizări: 14437

Citiţi de asemenea

Copilăria, în cultura tradițională, nu era doar o vârstă, ci o stare aparte a corpului, memoriei și sensibilității. Copi...
139
Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
230
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
299
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
302