ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Copiii cresc niște egoiști infantili. Un psiholog, despre de ce ierarhia în familie este importantă

Odată cu nașterea copilului, viața cuplului se schimbă. Și de multe ori se întîmplă că părinții își adaptează viața după noul membru al familiei și pun dorințele copilului mai presus de toate. Dar este corect acest lucru? Am aflat de la psihologul Galina Șveț.

Potrivit psihologului, nu putem trăi fără o ierarhie clară în familie. Galina face analogie cu un colectiv de lucru, în care nu există un conducător, iar toată lumea lucrează în condiții egale. - Va funcționa o astfel de organizație? Pentru o vreme - da, dar nu pentru mult timp, pentru că în ea se va crea un adevărat haos și dezordine. Familia este aceeași organizație. Și dacă nu există o structură în familie, adică o ierarhie, ea nu va funcționa normal.

Orice "organizație" trebuie să aibă un șef care să conducă, să ia decizii importante și să fie responsabil de "subordonații" săi.

- În sensul clasic, șef ar trebui să fie bărbatul, apoi urmează femeia. Deși se întîmplă și invers, și nu este nimic strașnic în asta (dar eu am observat că atunci cînd șef este un bărbat, el încearcă, de obicei, să facă cît mai mult posibil pentru familia sa, deoarece înțelege că bunăstarea familiei depinde de el). Numai după părinți, în ierarhia familială trebuie să urmeze copiii: de la cel mai mare la cel mai mic. Capul familiei are de spus ultimul cuvînt în rezolvarea problemelor importante. În același timp, el poartă mai multă responsabilitate: trebuie să creeze în familie astfel de condiții, încît toți să se simtă bine și confortabil.

Continuare: noi.md

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 14 martie 2021 16:55
Vizualizări: 875

Citiţi de asemenea

În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
260
Potrivit cercetătorilor, ea este mult mai veche decît piramidele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au aflat ...
268
El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
462
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
287