ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Copiii cresc niște egoiști infantili. Un psiholog, despre de ce ierarhia în familie este importantă

Odată cu nașterea copilului, viața cuplului se schimbă. Și de multe ori se întîmplă că părinții își adaptează viața după noul membru al familiei și pun dorințele copilului mai presus de toate. Dar este corect acest lucru? Am aflat de la psihologul Galina Șveț.

Potrivit psihologului, nu putem trăi fără o ierarhie clară în familie. Galina face analogie cu un colectiv de lucru, în care nu există un conducător, iar toată lumea lucrează în condiții egale. - Va funcționa o astfel de organizație? Pentru o vreme - da, dar nu pentru mult timp, pentru că în ea se va crea un adevărat haos și dezordine. Familia este aceeași organizație. Și dacă nu există o structură în familie, adică o ierarhie, ea nu va funcționa normal.

Orice "organizație" trebuie să aibă un șef care să conducă, să ia decizii importante și să fie responsabil de "subordonații" săi.

- În sensul clasic, șef ar trebui să fie bărbatul, apoi urmează femeia. Deși se întîmplă și invers, și nu este nimic strașnic în asta (dar eu am observat că atunci cînd șef este un bărbat, el încearcă, de obicei, să facă cît mai mult posibil pentru familia sa, deoarece înțelege că bunăstarea familiei depinde de el). Numai după părinți, în ierarhia familială trebuie să urmeze copiii: de la cel mai mare la cel mai mic. Capul familiei are de spus ultimul cuvînt în rezolvarea problemelor importante. În același timp, el poartă mai multă responsabilitate: trebuie să creeze în familie astfel de condiții, încît toți să se simtă bine și confortabil.

Continuare: noi.md

Duminică, 14 martie 2021
Vizualizări: 516

Citiţi de asemenea

Principala caracteristică a pădurii, au aflat cercetatorii, au fost copacii vechi din specia Eospermatopteris și Archaeo...
45
Anume așa – o cremă magică,  de casă propune o femeie de 57 de ani să fie numită crema de întinerire, rețeta căre...
187
Republica Moldova, alături de Grecia, Armenia și Georgia și-a propus să modernizeze companiile asociate cu cultivarea și...
59