Copiii orfani la moşia familiei
De îndată ce soțul Alexandru și-a dat consimțământul de a amenaja o moşie pe pământul strămoșilor mei, situat într-un loc minunat Lazovsk, regiunea Harkov, a apărut o problemă. La cătunul în care la sfârșitul secolului al XVIII au fost construite 46 de clădiri, la acel moment au rămas doar 3 case în care locuiau pensionarii. Și fiica noastră, Galinka, care la acea vreme a împlinit 8 ani, nu-şi exprima dorința de a pune în aplicare planurile noastre și a îmbunătăți mediul de habitat, pentru că la cătunul izolat de satele din jur nu erau copii.
De unde am putea obține copii? Când a trecut al șaselea deceniu şi nepoţii de la fiica cea mare o numesc "mătușa Galea", iar copiii după o operație serioasă nu se pot naşte… Întâmplător a apărut ideea de a lua copiii de la orfelinat pentru o vară! Și totul s-a aranjat surprinzător de rapid și fără probleme. Am vrut să luăm o fată de vârsta Galinei și am luat două fete și un băiat Artem, care rămânea singur la internat - personalul era în vacanță. Ce zâmbet avea acest băiat! Deci, erau patru copii şi doi adulți ce locuiau aparte. Eu şi soţul meu întotdeauna am visat la o familie mare, și Dumnezeu ni l-a dat. Însă vara a trecut fulgerător de repede și copiii trebuiau să fie întorşi la orfelinat. I-am întors. Casa a devenit pustie. O lună a durat perfectarea documentelor pentru adopţie și iată că Artem, a devenit membru al familiei noastre. Nu regretăm nici acum acest fapt.
Fetele aveau mamă, deși, se afla la închisoare timp de 6 ani. Dar au așteptat-o și au iubit-o (în prezent ea este lipsită de drepturile părintești). Nu au trecut șase luni, că ne-a găsit sora lui Artem, care la acea vreme a absolvit o școală specializată într-un alt oraș. Familia noastră s-a completat şi cu o fetiţă, Ilonka. Însă barza nu dormea. Un coleg de clasă a Galinei a devenit orfan și a fost trimis cu fratele său la casa de copii. A treia oară moşia noastră de familie a găzduit încă doi bărbați – Vlad de 13 ani și Artem de 4,5 ani. Înainte de a lua fiecare copil, am cerut binecuvântarea de la rudele noastre și i-am rugat să-i accepte în familia noastră. A trecut al șaselea an de când familia noastră locuiește la moşie și creează o aşezare „Curcubeul”. În mod constant avem oaspeți, la sărbători vin până la 60 de persoane. Suntem angajați în apicultură, albinele sunt întreţinute fără utilizarea substanţelor chimice după metoda dezvoltată de P.I. Hmara. Mierea de la prisaca noastră se comercializează în Harkov, Donețk, Odessa și Kiev.
În prezent, în Ucraina sunt 100 de mii de copii orfani și copii lipsiți de tutela părintească, fiecare dintre ei visează la o familie. Familiile care au adoptat copii, părinţii primesc un salariu lunar de educator și se achită o indemnizație lunară pentru copiii adoptivi.
Cei care doresc să ia copiii în familie, trebuie să contacteze Serviciul pentru problemele copiilor din comunitate. Câte ceva putem recomanda din experiența personală, dacă ne veţi contacta prin telefon: +38-098-636-92-16.
Vom fi fericiți dacă în viitorul apropiat vom avea vecini. Este şi mai bine dacă aceste familii au copii. Va fi mai distractiv la cătun. Până la cătun este construit un drum pietruit, este electricitate, gaz, un iaz de 10 hectare. E posibil de a săpa o fântână în fiecare gospodărie, sunt destule surse acvatice subterane. Pentru construcție sunt la îndemână materialele naturale: nisip, argilă, paia ieftină. În momentul de față există o oportunitate de a lua un teren pentru montarea casei de locuit. Leneșii nu sunt bineveniţi.
Valentina și Alexandru
Sursa: vk.com