Coworth Park: liderul britanic printre eco-hoteluri
Coworth Park: liderul britanic printre eco-hoteluri
John Campbell prezintă publicului un concept nou al meniului pentru un hotel din reţeaua Dorchester Collection, situat la ţară, care a fost deschis în toamna anului 2010. John este un bucătar de cel mai înalt nivel, astfel că, fiind chiar şi şeful hotelului, el mereu surprize vizitatorii cu bucătăria sa uimitoare.
John Campbell întotdeauna foloseşte produse de calitate superioară ca ingrediente pentru bucatele lui şi uimeşte publicul prin gustul lor excelent, utilizând doar cele a primit titlul de cel mai inteligent bucătar, deoarece posedă diferite tehnici de preparare şi priveşte munca sa într-un mod creativ.
John Campbell intenţionează să deschidă în cadrul Hotelului Coworth Park două restaurante noi. Unul din restaurantele îi poartă numele şi are un meniu conceptual, pentru care produsele vor fi livrate de la distante extrem de mici, în raza de 112 km, pentru a utiliza doar cele mai proaspete şi naturale ingrediente.
Hotelul Coworth Park este considerat cel mai ecologic hotel din Marea Britanie, deoarece utilizează surse de energie alternative şi alte tehnologii moderne ecologic prietenoase. Orientarea ecologică a hotelului este reflectată în tehnica de gătit şi în designul restaurantelor, interiorul cărora este realizat din materiale ecologice curate: mese din lemn, mobilier tapiţat cu o umplutură naturală, textile, şi verdeaţă. Fiind situat într-un colţ pitoresc al Marii Britanii, hotelul menţine o coexistenţa armonioasă cu mediul înconjurător, încercând să reducă la minimum impactul negativ asupra naturii. Luând în considerare toate aceste aspecte, John Campbell şi echipa sa au compus pentru hotel aşa-numitul "meniul comitatului".
Fiind de părere că cele mai bune alimente sunt crescute acasă, în acest meniu sunt folosite doar produsele sezoniere locale, recoltate în raza de 70-100 de mile. Astfel, producătorii asigură o valoare nutritivă maximă a alimentelor, prospeţimea şi utilitatea lor pentru organism.
Peisaj pitoresc
La doar câţiva paşi de clădirea principală a hotelului va fi amplasat un alt restaurant – The Barn, care este mai simplu, aici vizitatorii se pot bucura de o atmosferă relaxată şi neformală. Potrivit lui John, ea este o parte integrantă a mesei. După acelaşi principiu este alcătuit şi meniul restaurantului: bucătăria tradiţională de casă. După cum s-a exprimat bucătarul-şef, "mâncarea ar trebui să unească oamenii, să le scoată din rutină, pentru a se relaxa şi a simţi plăcere."
Meniul restaurantului include bucatele preferate în Marea Britanie, cum ar fi pui copt, piure din dovleac, peşte în aluat de bere şi altele. Toate aceste feluri de mâncare sunt preparate din produsele sezoniere aduse din zonele din apropiere.
Subiectul recreării ecologice este tot mai des invocat în ultimii ani, mai multe hoteluri se poziţionează ca locuri ecologic prietenoase şi cele mai sănătoase pentru odihnă. Dar, cum a observat corect John Campbell, pentru sănătate, unul din cele mai importante lucruri este ceea ce mâncăm. Noi ar trebui să acordăm alimentelor o atenţie specială în viaţa noastră cotidiană, la fel ca şi reprezentanţii afacerilor turistice.
Autor: Irina Kovaleva
Sursa: facepla.net со ссылкой на fundua