ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum arată tăierile ilicite de păduri, văzute de sus

Activistul Valerii Lovcinovski a demonstrat cu ajutorul unei drone ( 31.10.2015) amploarea distrugerii părudilor de lîngă oraşul ucrainean Izium, regiunea Harkov.

Aici vedem sitrugerea masivului silvic prin defrişări sanitare, efectuate în baza unor studii falsificate privind existenţa unor patologii.

Contururile defrişărilor, starea plantaţiilor adiacente, lăţimea dintre fîşiile defrişate, toate vorbesc despre furtul pădurilor. Însă, din păcate, noi nu dispunem de pîrghii nu doar pentru sistarea distrugerii pădurilor, dar şi pentru o estimare aproximativă a prejudiciului adus ecosistemelor silvice în cadrul aşa-ziselor activităţi planitifcate ale gospodăriilor silvice.

Doar o privire de sus ne spune totul: pădurea nu-i, ea a fost furată. Zeci de ani, activiştii locali luptă pentru crearea unui parc naţional. Rezultatele se văd din imaginile captate de dronă. Distrugerea pădurilor ce pretind la statutul de rezervaţie a devenit deja o tradiţie pentru pădurarii locali.

Dronele, în apărarea naturii

Revărsarea celor mai mari rîuri din Vestul Ucrainei – Oskol şi Severski Donţ. Aici se află un teritoriu unic şi valoros sub aspect ecologic - rezervaţia de la Iaremovsk.

Din cauza corupţiei în sectorul silvic, acest teritoriul nu poate obţine un statut legal de rezervaţie. Conştientizînd importanţa biodiversităţii de pe acest sector (aprox. 2500 ha), timp de zeci de ani un grup de voluntari îl protejează de distrugere şi utilizare ilegală

În carul patrulărilor regulate, activiştii se confruntă în permanenţă cu dificultăţi, inclusiv cele cu caracter tehnic. În locul unde cele două rîuri se unesc, se află o insulă. Practic, teritoriul este format din 4 sectoare de uscat, despărţite de fluxurile de apă. Drona a soluţionat problema în cîteva minute.

Pa‪‎parametrii zborului:

Înălţimea 60 m

Viteza 12 m/s

Durata zborului 11 min

Lungimea rutei 5900 m

Punctul de decolare şi aterizare N 49.1060 
E 37.4105

 

Как выглядит фрагментальная вырубка лесов из квадрокоптера

Как выглядит фрагментальная вырубка лесов из квадрокоптера

Как выглядит фрагментальная вырубка лесов из квадрокоптера

Как выглядит фрагментальная вырубка лесов из квадрокоптера

 

 

Sursa: rodovid.me

Luni, 08 februarie 2016
Vizualizări: 1062

Citiţi de asemenea

Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
50
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
95
Este uimitor, dar, conform medicinei populare, cu ajutorul despărțiturilor interioare ale nucilor, puteți lupta împotr...
135
Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
244