ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum poate fi îmbunătățită vederea?

Nutriția adecvată și consumul de alimente care conțin numărul necesar de substante nutritive importante - este una dintre cele mai simple, și cu siguranță cea mai plăcută metodă de a face față deteriorării vederii.

Pentru a îmbunătățu vederea poate fi consumat sucul de pătrunjel, nu mai mult de 40 ml pe zi. Acesta poate fi amestecat cu apa sau cu alte sucuri de legume, cum ar fi castraveții.

Campion privind conținutul de substanțe care sînt benefice pentru ochi este spanacul, dar cele mai bune sînt afinele care conțin cele mai multe săruri de mangan și derivații lor.

Ce mîncăm pentru a păstra vederea

Beta-caroten, vitamina C, vitamina E, zinc, omega-3 acizi grași: portocale, kiwi, morcovi, caise uscate, varză, legume cu frunze verzi, cum ar fi varza de Bruxelles, spanac, ardei, nuci, legume, produse lactate și ouă;

Vitamina A: galbenuș de ou, unt, brînză Cheddar, morcovi și suc de morcov, ardei gras, ceapă verde, pătrunjel, spanac, salată verde măcriș;

Vitaminele grupei B: lapte, brînză, brînză de vaci, pîine de secară, germeni de grîu, legume, leguminoase, soia, cartofi, nuci;

Vitamina C: fructe de măceș și scoruș, citrice, cătină, ardei roșu, varză, rosii;

Potasiu: caise, stafide, pepene galben, țelină, miere, oțet de mere;

Fier: soiuri de mere acre, cum ar fi Antonovka.

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 16 septembrie 2015 13:00
Vizualizări: 1839

Citiţi de asemenea

Departamentul pentru Eficiența Guvernului SUA (DOGE), creat în ianuarie 2025, s-a afirmat deja ca una dintre cele mai în...
122
Conform prognozelor meteorologilor, anul 2025 ar putea intra în top trei cei mai călduroși ani din istorie. În combinați...
126
IntroducereÎn secolul XXI, schimbările climatice au devenit una dintre cele mai mari provocări, amenințând ecosistemele,...
204
Înțelegerea termenilorÎn ultimii ani, a apărut tot mai multă confuzie între conceptele de „moșie familială” și „eco-sat”...
147