ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să crească puternic material săditorAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


În februarie-martie gradinari cu teamă să înceapă să înmuiere şi germinaţia stocului de seminţe de roşii, ardei şi vinete. O lună mai târziu s-au alăturat de varză şi cultura de dovleac, şi a fost pe pervazul ferestrei nu este suficient spaţiu pentru tăvi cu răsaduri de ... Cum să crească răsaduri puternice în aceste condiţii înghesuit?

De obicei, grădinari "străpuns" pentru trei lucruri: de iluminat rău, nu sol, distanţa între incorecte împuşcă. Dar, înainte de a analiza aceste componente separat, aveţi nevoie să spun câteva cuvinte despre etapa iniţială de creştere a plantelor.

Biologii sunt conştienţi de faptul că perioada iniţială de viaţă - este decisivă. Aceasta-numita perioada juvenilă atât, atunci când a plantelor tinere stabileşte toate biochimie. Pentru culturi de legume, el este de aproximativ 0-15 zile. Aceasta este perioada de timp "Setări", determină viitorul întreaga viaţă vegetală, inclusiv culturi. Planta este setată la anumite condiţii care va fi nevoie de tot restul vieţii ei. Dacă doriţi să obţineţi maxim de cultură mai târziu, încercaţi să adere la normele: ar trebui sa puieţii de paturi în aceleaşi condiţii, şi aceste condiţii ar trebui să fie îmbunătăţite, mai degrabă decât s-au deteriorat. Aceasta înseamnă că solul de creştere răsaduri - Compozitia minerala acelaşi lucru, dar uşor mai sărace decât vor mai târziu, în grădină. Acelaşi lucru se aplică la lumină şi de temperatură.

Acum întoarce la recomandările specifice.

LIGHTING

Pe parcursul primelor două săptămâni de material săditor tinerilor necesitatea de a introduce lumina directă a soarelui. În cazul grupelor deţin acest moment complet "in spatele" de sticlă, pentru a primi apoi folosite pentru a evidenţia cu handicap, şi apoi de vară va fi sub stres sub soare (aceasta se aplică pentru răsaduri în aer liber). Prin urmare, înainte de germinare a seminţelor, de obicei, am recomandăm să aşteptaţi pentru o vreme insorita stabil. Este mai bine să-şi piardă o săptămână, ci să aştepte soarelui de iarnă nepreţuit. În după-amiaza, când temperatura creşte peste zero, pentru a face tăvi cu răsaduri de pe balcon sau expune fereastra. Şi nu se tem de rece: să te obişnuieşti răsaduri, în acelaşi timp şi la temperaturi apropiate de zero (nu există nimic mai rău decât răsaduri unhardened crescut în continuu de căldură ").

SOL

Dacă semăna seminţele în sol de turbă, planta trece la gazon, şi toată vara în grădina va "pierde" pe ea, că este într-o stare de stres permanent. Încă o dată, perioada juvenilă - acest lucru este foarte grav! " Acest principiu "de Mowgli": ceea ce trăiesc nedodali fiind in copilaria timpurie, atunci nu ar putea umple. Copilăria defineşte viaţa. Prin urmare, cel mai bun solului pentru răsaduri - paturi din gradina ta. Să plantele de la început configurat pe mineralogic compoziţia sa. Şi nu are nevoie pentru a fertiliza. Dar, apoi, pe paturi cu îngrăşăminte moderată vor reverbera fructe excelente.

Spaţiere Lăstarii


De obicei, prefera gradinari pentru a semăna seminţe densă, astfel încât mai târziu raspikirovat (locuri) pentru cesti. Aceasta este o greşeală, cum centralele începe să persecute vecinii săi încă la nivel de cotiledoane de ieşire. Este de observat că împuşcă mai rău decât în cazul în care simt dezvolta contact cu frunze de vecinii. În special varză culturile afectate. Prin urmare, semăna de rânduri sunt rare, şi cu aspectul de material săditor doar să petreacă decimare: o pereche de foarfece pentru a elimina toate diform sau material săditor mic, care a rămas între răsaduri de 4-5cm.

Când aveţi de gând să ridice răsaduri pentru suficient de mult timp (tomate - 2 luni, varza si dovleac - la 1 lună), trebuie să stai jos împuşcă în stakanchIki. Un sfat înţelept: ia vaselor mari, deoarece mai mult valoarea terenurilor pentru plante, mai puţine probleme în creştere. Pentru Solanaceae (tomate, ardei, vinete), vase de volum poate ajunge la 1,5-3 litri de legume şi dovleac - la 1 litru. În acest caz, răsadurile nu au nevoie de fertilizare suplimentară.

Notă aerul din apartament prea uscat pentru plantele care sunt obişnuiţi să noapte umedă. O modalitate buna de afara -

acoperi răsaduri de la filmul de noapte, lipite cu bandă de sticlă. În special rezultate impresionante oferite de această metodă pentru creştere răsaduri de varză, care, în plus faţă de aer umed ca o noapte rece.

Sursă

Duminică, 04 aprilie 2010
Vizualizări: 6722

Citiţi de asemenea

Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
103
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
98
Natura a înzestrat cu o încredibilă longevitate baobabul african - se cunosc exemplare, a căror vîrstă este mai mare de ...
115
Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
363