ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum sa faci bunuri imobile eficiente energeticCum sa faci bunuri imobile eficiente energetic

 

Uzina LG Electronics, Changwon, Coreea


În condiţii de creştere constantă a consumului de energie, problema eficienţei energetice este, fără îndoială, cea mai importantă în orice ţară din lume. În 2005 UE a emis o directivă care obligă toate ţările membre să elaboreze planuri naţionale privind îmbunătăţirea eficienţei energetice. Ca urmare a tendinţelor globale, în Rusia, de asemenea, există un program de acţiuni axat pe îmbunătăţirea eficienţei energetice şi ecologice a unui număr de industrii, în special, cea de construcţii. Programele legislative de eficienţa energetică sunt examinate în cadrul principalei sarcinii de modernizare a economiei ţării şi de tranziţie  către un model inovator de dezvoltare.

Un rol crucial în atingerea obiectivelor energetice şi climatice atât în Rusia, cât şi în întreaga lume, joacă clădirile. Pentru că anume ele consumă mai mult de 40% din energie globală. Declinul lucrărilor de construcţii, care a înlocuit boom-ul din anii 2007-2008,  şi criza economică mondială au creat condiţii pentru punerea în aplicare a soluţiilor mult mai eficiente energetic pentru pieţele imobiliare comerciale, deoarece anume în construcţii există mai multe oportunităţi de a reduce consumul energiei la un volum mai mic şi un profit mai mare.

 

Cum sa faci bunuri imobile eficiente energetic

Cum sa faci bunuri imobile eficiente energetic

Staţiune schi, Coreea. Întreaga zonă este iluminată cu lămpi LG


Sectorul non-rezidenţial consumă aproape două treimi din energie: crearea unui microclimat confortabil necesită o tehnică care este nu numai eficientă, ci şi ecologică.

Compania LG Electronics mulţi ani investeşte în dezvoltarea soluţiilor eficiente energetic. Sucursala LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution  este un dezvoltator global al sistemelor de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat, precum şi al soluţiilor eficiente energetic în baza  echipamentelor de iluminat cu LED-uri şi plasmă.

După cum este cunoscut, în Rusia, în 2009, a intrat in vigoare Legea federală privind economisirea energiei şi sporirea eficienţei energetice, care a stabilit principii de bază pentru reglementarea consumului de energie electrică. În cadrul programului dat pe prim-plan este utilizarea unor tehnologii inovatoare.

Prin urmare, apariţia la sfârşitul anului 2010 pe piaţa rusă a echipamentului de economisire a energiei de iluminat LG ca o alternativă a lămpilor convenţionale cu descărcare în gaze a fost foarte oportună. Producerea în serie a lămpilor cu plasmă LG a fost lansată în 2010, şi în prezent compania este producătorul mondial unic de astfel de produse.

 

Cum sa faci bunuri imobile eficiente energetic

Corpul de iluminat plat cu LED-uri


Lămpile şi proiectoarele cu plasmă bazate pe tehnologia unică de iluminat plasmatic LG Sulful Plasma Lighting presupun obţinerea luminii cu ajutorul microundelor. În baza funcţionării lămpii plasmatice stă principiul de ionizare cu microunde a gazelor. Radiaţiile de microunde emise de un magnetron (ţinând cont că nu este un cuptor cu microunde, ci o lampă, LG utilizează un nou termen - laytron) stimulează vapori de sulf în argon, în interiorul balonului de lampă. La o atingere a unei anumite temperaturi, gaze cu valori înalte de ioni trec în starea de plasmă, care începe sa emită lumină.

Toate componentele necesare pentru producerea astfel de lămpi de mult timp au fost însuşite de către compania LG în procesul de producţie  în masă. De exemplu, un dispozitiv – magnetron, cu o frecvenţă de funcţionare de 2,45 GHz, este produs după tehnologia existentă a magnetroanelor pentru cuptoare cu microunde LG, ceea ce face tehnologia, şi produsele fabricate după aceasta, în finalul filierii, accesibile şi competitive. Brevet pentru tehnologia fabricării sursei de iluminat cu plasmă aparţine companiei LG Electronics.

Potrivit caracteristicilor spectrale, lămpile cu plasmă LG se apropie de lumina soarelui, astfel încât puteţi vedea culori fără distorsiuni. Lămpile cu plasmă LG diferă prin indice înalt de redare a culorilor: CRI (indicatorul de redare a culorilor - trad.) - mai mult de 80 de unităţi. Dacă veţi compara graficele spectrului luminii, emise de diferite tipuri de lămpi cu halogenuri metalice şi lămpi cu plasmă, puteţi vedea că prima gamă este în formă de linie, iar spectrul ultimelor lămpi este neîntrerupt şi mai apropiat de spectrul luminii solare. Prin urmare, lampa cu plasmă estet o de lumină excelentă pentru plante, efectul său are o influenţă benefică  asupra proceselor de fotosinteză, care, de obicei, se petrece numai la lumina soarelui. Unii oameni de ştiinţă consideră sursele de lumină plasmatice cea mai promiţătoare sursă de lumină pentru sere.

 

Cum sa faci bunuri imobile eficiente energetic

Uzina LG Electronics, Changwon, Coreea


Practic, acest tip de iluminat este utilizat pentru clădirile publice, comerciale şi sportive, săli de conferinţă, încăperi industriale, depozite, sere. În mare parte, sunt  camere cu o înălţime de 6 m, pentru care este complicat de organizat un alt sistem de iluminat. În contrast cu lămpi cu LED-uri, lămpile cu plasmă pot crea un flux de lumină mare şi, astfel, sunt potrivite pentru iluminatul spaţiilor mari - zonelor deschise, stadioanelor, catargelor şi panourilor de publicitate. Trebuie de remarcat faptul că, pentru stadioanele, sălile de conferinţă şi alte locuri publice, unde se efectuează translări, lămpile plasmatice reprezintă cea mai bună opţiune de iluminat, deoarece oferă un spectru continuu de lumină, iar pulsaţiile lipsesc, ceea ce afectează benefic calitatea imaginii de televiziune. Ele sunt, de asemenea, potrivite pentru businessul expo, unde sunt în cerere puterea mare, termenul lung de exploatare şi calitatea fluxului luminos.

 

Cum sa faci bunuri imobile eficiente energetic

Reflector plasmatic


Lampa cu plasmă are o eficienţă luminoasă de 80 - 85 lm /W.

În plus, plasma nu conţine substanţe dăunătoare şi are un nivel scăzut de radiaţii UV (cu 92% mai puţin, decât lămpile cu halogen incandescente, cu balon din sticlă de cuarţ şi cu 66% mai puţin, decât lămpile fluorescente, ceea ce are o influenţă benefică asupra stării de sănătate a oamenilor care muncesc sub lumina astfel de lămpi). Lămpile cu plasmă sunt ecologice, în comparaţie cu lămpile cu metal şi mercur, halogene şi fluorescente. De exemplu, o lampă cu mercur conţine  200-250 de miligrame de mercur, o lampă din metal-halogen - 100-150 de miligrame de mercur, o lampă fluorescentă - 10-20 mg, în lampa plasmatică nu este deloc mercur, ceea ce pune lămpile plasmatice la un nivel cu cele cu LED-uri pentru mediul înconjurător . De asemenea, lămpile cu plasmă nu conţin plumb sau arsenic.

 

Cum sa faci bunuri imobile eficiente energetic

Centrala nucleară, Coreea


Un alt avantaj al lămpii plasmatice - performanţa. De exemplu, ca lampa să funcţioneze la 80% din puterea nominală, sunt necesare doar 12 de secunde. După oprire puteţi din nou porni lampa peste 5 minute. Pentru comparaţie, lampa metal-halogenă necesită pentru încălzire circa 4 minute, şi reintroducerea acesteia nu poate fi mai rapidă decât peste 15 minute.
Lămpile cu plasmă nu sunt supuse „epuizării”: lampa cu plasmă luminează 90 la suta pe parcursul întregii perioade de exploatare, în timp ce la lămpile fluorescente eficienţa poate cădea sub 40%. Lampa cu plasmă nu are electrozi (este unul dintre cele mai slabe puncte a lămpilor cu descărcare în gaze şi celor fluorescente, deoarece mai mult de 60 la sută din eşecurile acestor tuburi apar din vina electrozilor), acest lucru a permis companiei LG să aducă durata medie de exploatare a dispozitivului până la 50 de mii de ore şi depăşeşte, în mod semnificativ, acelaşi indicator pentru lămpi cu sodiu de înaltă presiune, care este de 15 - 20 de mii de ore.

 

Cum sa faci bunuri imobile eficiente energetic

Turnul Federaţiei, panoul publicitar cu lămpi plasmatice de iluminat.


LG Electronics oferă surse de lumină şi corpuri de iluminat high-tech bazate pe LED-uri. Beneficiile tehnologiei cu LED sunt eficienţa energetică ridicată (economii de energie pot ajunge de la 20 până la 80%) şi durata exploatării  (termenul de funcţionare  creşte de 5-10 ori) în comparaţie cu sursele de lumină tradiţionale, cum ar fi lămpile fluorescente şi cele cu halogen, precum  şi becurile incandescente. De exemplu, LED-urile emit mai puţină căldură şi aceasta, la rândul său, înseamnă reducerea sarcinii asupra  climatizoarelor, care, de asemenea, încep să consume mai putină energie electrică.

 

Cum sa faci bunuri imobile eficiente energetic

Lampa cu LED-uri


Experţii de la LG Electronics estimează că, la înlocuirea doar becurilor cu halogen cu cele cu LED-uri în magazinele de vânzare cu amănuntul, costurile energetice se vor reduce cu 42%. Este o cifră semnificativă. De exemplu, în magazinele mari costurile de energie pot ajunge până la 10% din costurile totale. Dacă costurile se vor reduce  în jumătate, va fi foarte simţitor pentru afaceri.

 

 

Sursa: priroda.suMarţi, 22 noiembrie 2011
Vizualizări: 2189

Citiţi de asemenea

De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
25
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
17
Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
303
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
274