ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să sădești o pădure gratuit? O familie din regiunea Omsk a plantat 1001 pini

Datorită familiei Silkov din satul Rakitinka, în raionul Kormilovski, regiunea Omsk, a apărut o adevărată pădure de pini. Potrivit "Rossiyskaya Gazeta-Siberia", vara trecută un incendiu a ars mai multe păduri de mesteacăn la 40 de kilometri de oraș. La ședința de familie, Serghei Silkov, împreună cu tatăl și fiul său, au decis să ajute la restaurarea pădurii.

"Proverbul binecunoscut că fiecare om ar trebui să nască un fiu, să construiască o casă și să planteze un copac nu mai este relevant", spune Serghei. - Pădurile de pretutindeni mor nu numai din cauza incendiilor, ci și din cauza constructorilor și tăietorilor de lemne "negri". Prin urmare, pentru a restabili "plămînii" verzi din Omsk, trebuie să sădim nu unul, ci cel puțin o sută de copaci".

După ce au alocat suma necesară din bugetul familiei, familia Silkov s-au dus la ocolul silvic din Kormilovski. Acolo, familiei i-au venit în întîmpinare și i-a alocat nu trei sute, ci mai mult de o mie de puieți de pin tînăr pentru plantare. Gratuit.

Serghei, cu tatăl și fiul său, a petrecut toate sărbătorile de mai lucrînd. Acum în această regiune eivor avea propria pădure de familie. "Acest exemplu este demn de respect", spune Andrei Gribennikov, directorul Ocolului silvic principal din regiunea Omsk. — Dacă am avea mai mulți entuziaști precum familia Silkov, sudul regiunii ar fi încetat de mult să fie considerat o zonă de stepă".

În fiecare an, numărul plantațiilor forestiere, care sunt deocamdată efectuate de ocoalele silvice, scade. Acest lucru se datorează adoptării unui nou Cod forestier, reformării constante (de la an la an) a structurii întreprinderilor forestiere și scăderii finanțării (acesta este, de asemenea, o cheltuială pentru bugetul țării). Puțini cunosc situația din această industrie.

Aproape fiecare ocol silvic are cîte o pepinieră în care sînt cultivați puieți pentru plantațiile forestiere. 

Prin urmare, oricine dorește să urmeze exemplul familiei din regiunea Omsk-sunați, interesați-vă.

Puteți planta centuri de pădure în acele locuri unde vă aflați adesea, vă relaxați, vă plimbați: lîngă casă pe gazon, la casa dvs de vacanță etc. După cum  puteți vedea, totul este gratuit, în afară de munca dvs. (și drumul după puieți).

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 04 august 2021 17:35
Vizualizări: 450

Citiţi de asemenea

Urzica conține o cantitate foarte mare de tot felul de substanțe utile. Vitamine: acid ascorbic, vitaminele din grupa ...
150
Cînd o persoană stă cu picioarele goale pe pămîntul viu, este la fel ca o mamă care-și ține copilul în brațe. Energiile ...
143
Se spune că știința descoperă legi deja existente în univers. Iar asta înseamnă că vindecarea unei persoane prin conșt...
3047
Agenția pentru Eficiență Energetică și Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), anunță lansa...
516