ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum va arată mobila ecologică a viitorului și din ce materiale va fi produsă

În viitor, e posibil să nu mai fim nevoiți să producem piese de mobilier, căci le-am putea crește. Cu ajutorul unor ciuperci și a altor materiale organice, o echipă de designeri americani confecționează deja bănci care pot fi compostate în totalitate, fără un consum prea mare de energie.

Producția de mobilier este, în cele mai multe cazuri, un proces poluant atât prin natura lui, cât și din cauza materialelor sintetice pe care le folosește. Două organizații non-profit din New York, Terreform ONEși Genspace, au dezvoltat însă o tehnologie prin care pot produce bănci dintr-un material organic, care poate fi compostat în totalitate.

Produsele sunt confecționate din ceea ce producătorii numesc „mycoform”, un material durabil compus din ciuperci, așchii de lemn, gips, tărâțe de ovăz și alte materiale biologice.

Dezvoltatorii susțin că este o soluție nepoluantă, care nu necesită investiții mari în tehnologie și care nu consumă multă energie.

Pentru a crea stuctura, designerii folosesc resturi agricole, pe care le pun în matrițe. Adaugă apoi ciuperci din specia Ganoderma lucidum, care, în mediu umed și cald, consumă celuloza din resturile agricole, întărind materialul și crescând atât cât le-o permite matrița.

În tot acest proces, dezvoltatorii utilizează tehnologii simple, capabile să calculeze modul în care se vor comporta ciupercile și formele pe care le vor genera. Ei susțin că metodologia poate fi implementată și în țări în curs de dezvoltare, unde costul producției materialelor este mare. De asemenea, speră ca modelul lor va fi adoptat la scară largă, înlocuind producția de plastic din petrol.

Самую модную мебель выращивают из грибов

 

Sursa: green-report.ro

Vineri, 15 ianuarie 2016
Vizualizări: 1109

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
114
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
46
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
75
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
120