ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cura cu clorofila aduce beneficii starii de sanatate generale
Cura cu clorofila se numara printre cele mai noi tendinte in ceea ce priveste stilul de viata sanatos, desi nu este un concept nou, multe vedete adoptand-o pentru varietatea de beneficii pe care le aduce starii de sanatate generale, informeaza dailymail.co.uk.

 

Clorofila este un pigment care da plantelor culoarea verde, esential in procesul de fotosinteza, pentru ca prin intermediul acesteia are loc transformarea energiei luminoase in energie. Sustinatorii acestei diete spun ca acest pigment – clorofila – ajuta la cresterea calitatii si cantitatii de celule rosii in sange, oferind energie organismului, si pentru ca imbunatateste sistemul de transport al oxigenului in corp. Are o structura moleculara similara hemoglobinei – substanta care da sangelui culoarea rosie si care este responsabila cu transportul oxigenului in organism.

De asemenea, clorofila este un puternic antioxidant, care poate proteja ficatul, fiind antiseptica si antiinflamatoare, si poate regla activitatea intestinala si digestiva.

Clorofila este, totodata, o sursa eficienta de magneziu, vitamine K, C, acid folic, fier, calciu si proteine.

Nutritionistul James Duigan, printre ale carui paciente se numara top-modelele Rosie Huntington-Whiteley si Elle Macpherson, promoveaza aceasta dieta cu clorofila.

Astfel, acesta spune ca recomanda pacientilor sai un tratament cu extract de clorofila, ce are capacitatea de a regla PH-ul organismului. “Dietele alimentare bogate in preparate nesanatoase modifica PH-ul organismului, facandu-l mai acid, lucru care poate duce la insomnii si cresteri in greutate. Substantele alcaline (precum extractul de clorofila) pot regla PH-ul”, spune acesta, citat de dailymail.co.uk.

 

 

 

Sursa: ecomagazin.ro

 

Vineri, 13 septembrie 2013
Vizualizări: 3511

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
70
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
328
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
237
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
379