ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Curăţare ecologică cu ajutorul articolelor de uz casnicCurăţare ecologică cu ajutorul articolelor de uz casnic


La sigur că oţet, suc de lămâie şi bicarbonat de sodiu sunt trei substanţe de uz casnic cele mai accesibile cu care, fără a dăuna sănătatea şi mediul înconjurător, se poate perfect menţine gospodăria casnică curată, lustrui, deodora şi dezinfecta aproape orice suprafaţă în casa dvs.

Sucul de lămâie poate lustruit metale, aerisi aerul în cămară, poate să vă ajute să scăpaţi de sedimente formate de apă, curăţa sticla. Acidul citric, de asemenea, ajută sa scăpaţi de pete de pe haine, blaturi pentru mese şi alte suprafeţe.

Oţetul nu miroase atât de plăcut, dar din cauza acidităţii vă poate ajuta  să scăpaţi de sedimente fine formate de apă şi de mucegai, curăţă chiuvete şi pardoseli şi chiar izgoneşte muşte de fructe plictisitoare (lăsaţi doar un mic recipient cu oţet deschis la bucătărie.

Bicarbonat de sodiu într-o formă pură sau în amestec cu apă pentru a forma o pastă îndepărtează murdăria persistentă de pe ustensile de bucătărie, cuptoare, băi şi blaturi. În plus, o cutie cu bicarbonat de sodiu în cămară, sub chiuvetă sau în frigider absoarbă foarte bine mirosurile.

Dar, hai să recunoaştem. Curăţenia este un procesul epuizant şi plictisitor şi ce poate fi mai bun, decât utilizarea unui lucru simplu, dar totodată ecologic curat, cu o acţionare rapidă. Iată câteva idei, aprobate de autorul articolului şi testate ca eficace.

Curăţare ecologică cu ajutorul articolelor de uz casnicCurăţarea ecologică cu utilizarea Coca-Colei. Cola funcţionează bine cu noroi între plăci. În genere, este un lucru minunat pentru curăţarea bateriilor auto oxidate şi lustruirea detaliilor de crom. Odată doi mecanici auto, care au încercat să repare   acumulatorul, au cerut o colă, şi eu priveam cu groază cum oxidarea literalmente a făcut băşicuţe şi sub influenţa lichidului s-a spălat.
Există, de asemenea, alte aplicaţii ale acestui lichid. Puteţi fierbe cola într-o cratiţă cu resturi de alimente arse pe partea de jos. La Alaska, există o maşină de spălat care ia un dolar pentru adăugarea colei în apă. Evident, că aceasta ajută la îndepărtarea mirosului de peşte de pe haine.

Folie de aluminiu. Umpleţi un recipient mare cu apă clocotită, adăugaţi un pic de  praf de bicarbonat de sodiu şi puneţi în interior o bucată mare de folie de aluminiu uşor mototolită. Aruncaţi în interior obiecte din argint şi aşteptaţi câteva minute, apoi mişcaţi recipientul pentru a vă asigura că toate obiectele de argint au intrat în contact cu folie. Ca urmare decolorarea şi opacitatea argintului vor dispărea într-un mod miraculos! Trebuie de remarcat faptul că folia de aluminiu de o calitate mai bună acţionează mai bine decât cea ieftină.

Şerveţele antistatice. Aceste şervetele comode şi plăcut mirositoare curăţă perfect praful de pe monitoare, ecranele televizoarelor şi jaluzele. Datorită impregnării antistatice ele şterg praful şi nu îl înşiră; acestea ,de asemenea, pot fi folosite pentru păr uman sau animalier.

Şerveţelele utilizate pot fi refolosite pentru a şterge spuma din chiuvete sau căzi de baie, precum şi parfumarea interiorului în maşină, punându-le sub scaune.

Atunci când vesela nouă este acoperită cu o substanţă lipicioasă în urma etichetei de preţ, încercaţi s-o scoateţi cu ajutorul şerveţelelor. Şi, în sfârşit, punând un şerveţel într-un dulap sau în cămară, puteţi scăpa de insectele mici dăunătoare, cum ar fi furnicile.

Fixativ pentru păr. Un pic de fixativ pentru păr într-un ambalaj aerosol poate fi utilizat pentru a elimina petele de pe covor. Lac pe bază de spirt va ajuta la eliminarea petelor de cerneală de pe cele mai multe ţesături sau mobilier, dar acesta funcţionează cel mai bine când este fabricat cu amestecuri de poliester. Pulverizaţi, lăsaţi pe 30 de secunde, apoi ştergeţi. Ulterioara spălare în apă cu săpun va finaliza treaba.

Iar nivelul cel mai înalt de conştientizare ecologică va fi clătirea cârpelor folosite pentru curăţarea casei, uscarea lor la soare şi re-utilizarea.

Deci, să facem un rezumat al curăţării ecologice: păstraţi oţetul, bicarbonat de sodiu şi lămâile la îndemână, dar ţineţi minte că multe alte articole de uz casnic pot  fi folosite, şi o abordare ingenioasă vă va ajuta la menţinerea casei curate.

 

 

Sursa: facepla.net

 

Sâmbătă, 29 octombrie 2011
Vizualizări: 2352

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
306
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
468
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
350
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
470