ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Dacă numai seful a fost mulţumită de …Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Fiecare proprietar este sigur că lui câine inteligent. Dar cea mai bună calitate sa de patru picioare prieten posibil prezinta până când este lăsat în pace. Prezenţa persoanelor, în special proprietarilor, într-adevăr o mare influenţă asupra comportamentului de câini, şi nu acţionează întotdeauna ca aceştia să se angajeze în prezenţa oportun umane.

Vă rugăm să reţineţi câini sunt atât de concentrat asupra comportamentului uman, care se comporta de multe ori într-un absolut ilogic, dacă numai master a fost mulţumit. Dacă nu distrage atenţia câinele cu prezenţa sa, de "gândire" conduce la o alegere mai logic, care corespunde dorintelor ei.

"Noi nu ar trebui, totuşi, să cred că animalele îmblânzit, noi le face mai puţin inteligente, deoarece se dovedeşte că animalului comportament devine mai complex în sociale diferite situaţii conduce. Dar adevărul este că, prin lor concentrându-se atenţia asupra gazde, câine de multe ori se comporte în mod corect, "- explică Agnes Erdohegi, etolog la Universitatea din Eotvos Lorand, Budapesta, Ungaria, un studiu special, ale căror rezultate au fost publicate în animală Comportamentul.

Cercetătorul a ajuns la concluziile sale, pe baza de experimente cu câinii adulţi 42, care au participat la ele, în prezenţa gazde şi fără ele. Animalele au fost colectate de către o singură caracteristică - câinii trebuie să fi fost conştient se bucură de joc. Un cercetător care se desfăşoară un experiment, punând mingea sub ghiveci, alături de care a fost aceeaşi, dar fără minge. Erdohegi în ochii lui mişcare şi sa transformat câini, aceste recipiente din plastic, se permite de a alege o oala, în care mingea. Atunci când procesul a fost efectuată în prezenţa proprietarului si ochii subliniat sau mutate uşor oală sa câine, ea a ales numele lui, dar în temeiul acestuia nu a existat nici mingea.

Dacă experimentul a avut loc în lipsa de oameni, şi sa mutat vase cu ajutorul unor cabluri, cainele ales imediat capacitate cu mingea. Un animal acest foloseste logica de tipul "raţionamentul inferenţiale", punerea în aplicare a inferenţă logică, influenţa cercetătorului au fost excluse, iar animalul a rezolvat problema, fără nici un amestec din altele. Erdohegi a declarat: "În afară de câini, arată un comportament similar la cimpanzei si papagalii - în comparaţie cu alte animale s-au dezvoltat mai multe abilităţi, care să le permită să trăiască alături de un om."

Iosif Apel de la Institutul de Antropologie Evolutivă Max Planck (Germania) a spus: "Un astfel de comportament este o reminiscenţă a copiilor, care poate împinge una sau o altă soluţie, indicată de către adulţi, care sunt cu ei, şi aceste soluţii nu sunt întotdeauna cele mai corecte sau nu să dea cea mai mare satisfacţie copii, şi acceptată numai în scopul de a fi mulţumit cu adulţii. "

Luigi Bignami

Joi, 25 octombrie 2007
Vizualizări: 4394

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
180
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
132
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
239
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
93