ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Darkness plicuri EarthAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Darkness plicuri Earth Încrederea persoanelor în vârstă este că, chiar înainte de soarele strălucea mai luminos decât în prezent, aşa cum sa dovedit, este mai mult decât sub un motiv bun. Om de ştiinţă britanic Dr. Garry Stenhill (Gerry Stanhill), pe baza unei analize de înregistrări pe termen lung, a constatat că cantitatea de lumină ajunge la suprafaţa Pământului în mod continuu şi rapid în scădere.
Ca Air Force, dr. Stenhill, lucrează în prezent în Israel, in 2001, numit acest fenomen "» întunecare globală (întunecare globală).
Comparând datele privind valoarea totală a radiatiei solare ajung la suprafata Pamantului, care acoperă perioada din 1950 până în prezent, Dr. Stenhill constatat că aceasta a scăzut destul de semnificativ - cu 22%. Iar această tendinţă nu va avea un caracter local - o comparaţie de observaţiile făcute în diferite părţi ale lumii, oferă o imagine în mare parte similare.
Astfel, în lumina solară SUA "DIMS" pentru 10% din teritoriul URSS - aproape 30%, în Marea Britanie - cu 16%. În general, cantitatea de lumină ajunge la pamant este a scăzut cu 2% pe deceniu, din 1950 şi până în 1990.

Mecanismul şi consecinţele acestui fenomen încă insuficient studiate. Probabil, un fenomen «Global de diminuare a poluării cauza» din atmosfera planetei produse de activităţile industriale ale omului. Poluarea aerului, particule de praf duce la reflectarea radiatiei solare înapoi în spaţiu şi, în special, pentru a schimba proprietatile optice ale norilor. Particulele de praf acţiona ca centre de condensarea vaporilor de apă, rezultând în picături care conţin particule de praf in nori mai mult decât de obicei, care, la rândul ei, contribuie la o reflecţie a crescut de radiatii solare.

Teoria Dr. Stenhilla, iniţial a fost întâmpinată cu neîncredere de către comunitatea ştiinţifică, a fost confirmat recent de către omologii săi din Australia, care au ajuns la concluzii similare folosind metode complet diferite în considerare a radiatiei solare.
Experţii tras semnalul de alarmă. Un număr de oameni de ştiinţă sugerează că "black-out globală" poate duce la schimbări semnificative în procesele climatice de pe planetă şi în circulaţia atmosferică.
Probabil, aceasta este cauza secetei cumplite care afectează regiunea Sahara în 1970 - 1980 şi a dus la sute de mii de victime. Există motive să creadă că aşa ceva se întâmplă în faţa ochilor noştri în Asia, unde aproape jumătate din populaţia totală. "În opinia mea, o întunecare globală are un impact devastator asupra musonice din Asia, - a spus profesorul Universitatea din California (San Diego) Virhabhadran Ramanathan (Veerhabhadran Ramanathan). - Vorbim despre miliarde de oameni. "
Un fapt foarte deranjant este faptul că acest efect a contribuit la o subestimare semnificativă a adevăratei scări de efectul de seră, ceea ce duce la încălzirea. Oamenii de stiinta au observat de mult timp discrepanţă între cantitatea de energie solară absorbită în atmosferă ca urmare a prezenţei de dioxid de azot în exces în ea, şi în creştere relativ mici temperaturi medii - la 0,6 °.
Evidenţiat de ştiinţă englez "efectul black-out", dând un efect contrar poate ascunde în mod substanţial efect de seră. Aceasta, la rândul ei, poate însemna că clima este mult mai sensibile la efectul de seră decât sa crezut anterior.
Dacă da, atunci este o veste foarte proasta, a declarat Dr. Peter Cox (Peter Cox), unul dintre experţii de lider pe modelarea climatica. Adevărul este că, doar în ultimul deceniu, alocarea de dioxid de carbon care provoacă efectul de seră, a crescut brusc, în timp ce SCla ejecţie de particule de praf, care rezultă în direcţii opuse efectul de "întunecare globală", a fost adus sub control.
"Ne aflăm într-o situaţie în care alocarea de" răcire "a poluării aerului este în scădere, şi de încălzire" ea - este în creştere - a spus el. - Aceasta înseamnă reducerea paşi de răcire, în timp ce acumularea de încălzire, şi acest lucru reprezintă o mare problemă. "

Chiar şi cele mai pesimiste previziuni climatice globale pare să aibă de a se schimba în rău pentru omenire deoparte. De creştere a temperaturii medii de 10 ° în 2100 devine mai mult decât reală. Suprafeţe mari a planetei noastre, poate sa devina nelocuibile.

Sursa: http://www.cnews.ru/newtop/index.shtml?2005/01/17/172928
Vineri, 02 februarie 2007
Vizualizări: 2445

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
147
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
115
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
117
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
139