ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

De ce femeile franceze nu se îngraşăDe ce femeile franceze nu se îngraşă

 

Talia subţire este un rezultat al dietei stricte sau al fitness-ului regulat? Nu întotdeauna şi nu în mod necesar. Oamenii de ştiinţă britanici au dovedit contrariul. Se pare că oamenii, care primesc plăcere de la mâncare, aproape nu cresc în greutate, consumând în acelaşi timp produse, care nu sunt deloc dietice. Dar, în ce constă secretul, dacă nu în alimente echilibrate şi stric dozate?   

 

În timpul cercetărilor toţi subiecţii au fost împărţiţi în două grupuri. Într-un grup au nimerit cei care iubesc să mănânce din belşug, iar în al doilea cei pentru care consumul alimentelor este un ritual. Toţi participanţii au putut consuma orice feluri de mâncare. Uimitor, însă primul grup a câştigat rapid în greutate, iar participanţii celui de-al doilea au rămas subţiri. Nu se îngrăşau gurmanzii adevăraţi, cei care au ales nu numai o masă gustoasă, dar, de asemenea, au acordat o mare atenţie condimentelor, numărului de ingrediente şi chiar deservirii tacâmurilor. Cu cât mai meticulos tratau masa subiecţii, cu atât mai puţine calorii se depuneau în corpul lor.

O ziaristă celebră, până de curând şefa casei comerciale de şampanie "Veuve Clicquot", madame Guiliano a scris cartea "De ce femeile franceze nu se îngraşă?". Eroina principală a cărţii a devenit ea înseşi. La vârsta de nouăsprezece ani Mireille Guiliano a plecat să studieze în Statele Unite, unde s-a familiarizat cu fast-foodul american şi a crescut rapid în greutate. Uimitor, dar la întoarcerea în Franţa, madame Guiliano a recăpătat uşor proporţiile anterioare exclusiv datorită bucătăriei naţionale. Potrivit madame Mireille, ea nu a ţinut nici o dietă şi nu a practicat fitness, secretul pierderii în greutate - respectarea ritualului  monden la consumul bucatelor!

Una din cauzele, care nu permite gurmanzilor să se îngraşe - modul de a consuma alimente. Spre deosebire de mâncăcioşii ordinari, ei mănâncă încet, mestecând fiecare felie, încercând să nu să se piardă nici o aromă. Această masă ajută la asimilarea mai rapidă a produselor alimentare şi previne depunerea în exces a grăsimilor în organism.

Dar pentru a savura cu adevărat bucatele, aveţi nevoie de a schimba, în mod regulat, dieta. Doar, este imposibil ca în fiecare zi să vă bucuraţi de aceleaşi paste. Şi gustul bucatei preferate este simţit numai la început. Soluţia ideală – regula farfuriei multicolore. Trebuie să creaţi bucate din tot felul de alimente: câteva felii de pâine, carne din soiuri diferite, mai multe tipuri de legume.

Ar trebui să vă transformaţi într-un degustător alimentar veritabil. Învăţaţi să simţiţi cele mai mici nuanţe de gust, să mâncaţi cu atenţie, luând o înghiţitură de apă după fiecare felie. Acest "ritual", în primul rând, niciodată nu va lăsa să vă îngrăşaţi şi, în al doilea rând, vă va permite să mâncaţi tot, ce doreşte inima dvs. şi, în al treilea rând, va obişnui organismul dvs. să recunoască, în mod clar, de care produse el are nevoie.

Apropo, Mireille Guiliano vizitează până la trei sute de cine pe an, şi acest lucru nu are nici un efect asupra figurii ei. Şi, într-adevăr, cei mai mulţi degustători, în contrar cu particularităţile profesiei, au o talie destul de subţire.

E mai bine să mâncaţi încet, să mestecaţi bine pentru a transforma masa într-un proces detaliat, fără a vă sustrage la TV şi calculator. În acest lucru yoga şi ayurveda sunt unice.

Servirea corectă a mesei impune omul să mănânce încet şi într-un ritm lent. Nu degeaba la curţile aristocraţilor, ai căror mese erau încărcate cu bucate şi delicatese peste măsură, se respecta strict eticheta, care nu numai evidenţia bunele maniere, dar, de asemenea, permitea de a menţine sănătatea.

Madame Guiliano în cartea ei recomandă să începeţi dieta gurmanzilor cu o analiză aprofundată a alimentelor de zi cu zi. Apoi, din meniul rezultat, trebuie să alegeţi cele mai delicioase şi favorite bucate, respingând tot ceea ce se consumă fără bucurie.

Secretul constă în obişnuirea treptată cu mâncarea bună de înaltă calitate, care conţine mult mai puţine substanţe dăunătoare. În plus, înlocuind unele produse de calitate medie cu cele de calitate superioară, este mai uşor să îndrăgiţi alimente, să învăţaţi să distingeţi aromele lor şi să vă bucuraţi de fiecare felie fără a afecta talia dvs.

O mare importanţă în dieta gurmanzilor au condimentele. Plantele naturale sunt bine absorbite de către organism, stimulează procesul digestiv, ceea ce nu putem spune  despre condimente sintetice, în care componenta principală  sunt aromatizatoare şi adaosuri alimentare. Conformitatea cu reţeta în cele mai mici detalii este importantă nu numai pentru a obţine un gust deplin, dar, de asemenea, pentru a păstra echilibrul de vitamine. Studiile au arătat că  bucătăriile naţionale sunt bazate pe un set de produse concepute pentru a obţine toate  microelementele necesare. Iar abaterea de la reţete tradiţionale, perturbează acest echilibru. De exemplu, astfel de ingrediente suplimentare, cum ar fi ceapa şi usturoiul, care deseori sunt excluse din dietă, afectează în mod semnificativ sănătatea. În primul rând, ele conţin o rezervă mare de vitamine, cresc imunitatea şi previn diferite maladii. În al doilea rând, ele promovează metabolismul intensiv şi elimină apa, arzând caloriile. Acesta este motivul pentru care majoritatea bucatelor din carne, în mod obligatoriu, se drege cu ceapă şi usturoi.

Pentru a păstra o figură subţire şi a arăta bine, nu este neapărat să vă extenuaţi cu diete şi să renunţaţi la mâncarea gustoasă. Este suficient să vă bucuraţi de ea, să vă serviţi, ci să nu vă îndopaţi.

 

Autor: Anna Kunovskaia

Sursa: chaskor.ru

Miercuri, 25 mai 2011
Vizualizări: 3081

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
81
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
334
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
240
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
382