ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

De mers pe jos descult …Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Stupa, prietenul meu, încercaţi
Si tu esti in roua frigul,
Prinde plictisitor pantofi
De mers pe jos descult pe teren.

Yashin


Fiziologie şi metode de utilizare a factorii naturali astfel de natura, ca soarele, aerul si apa, promovarea sănătăţii au fost studiate în mod adecvat. Cu toate acestea, avantajele de a merge desculţ, nici citi oriunde sau pentru a afla ceva aproape imposibil: nici în educaţie fizică, sau în casă, aproape nu se aplică.

De mers pe jos descult, desigur, nu panaceu. Şi nu poate pretinde a fi chiar soluţii independent de orice probleme de cultură fizică. Cu toate acestea, utilizarea lor în complexe de igienă persoana regimul general poate avea un impact semnificativ asupra sănătăţii sale.

"Corpul uman - a scris mai mare fiziolog rus Ivan Pavlov, - este în cel mai înalt grad de auto-corectare, corectarea ea însăşi, suporturi, restabileşte şi chiar se imbunatateste. Acest auto-reglementare şi oferă un ataşament permanent al organismului la diverse modificări în mediu. sistem cu său funcţional - analizoare de organe de simţ complexe, piele, - acceptă orice schimbări care au loc în jurul şi în interiorul persoanei, şi trimite "alerte" în sistemul nervos central, dar imediat se transformă privind dispozitivele de protecţie pentru a echilibra şi de a conserva întregul corp.

Un tip de auto-reglementare - menţinerea temperaturii interne a corpului, indiferent cât de variat temperatura mediului. Semnalele de frig şi tratat termic-numitele thermoreceptors aşa - numeroase terminatii nervoase specializate, răspândite în întreaga suprafaţă a pielii umane. Temperatura thermoreceptors excitaţie cauze fenomen electric - un receptor acţiuni potenţial, care, în formă de salve de impulsuri care călătoresc pe calea nervului este îndreptat spre centrul de termoreglare, situat în regiunea hipotalamica a subcortex a creierului. Semnalul care rezultă din centrul de termoreglare reflex rece include un sistem de reacţii de protecţie - au început sa sparga bogate în fosfor substanţe de energie eliberat înapoi călduros. În acelaşi timp, un mecanism care comprimă vasele periferice (paloare) şi porii pielii (care formează "pielea de găină") - organism ca le deţine căldură.

Numai o, conştient influenţează thermoreceptors sistematice, aveţi posibilitatea să restabiliţi funcţionarea normală a mecanismelor de termostatice şi să ajungă la această stare, care este intarit.

Este cunoscut faptul că întărirea poate avea nu numai comune, dar un caracter local, fata de om, de exemplu, tolerează rece mult mai uşor decât corpul este acoperit în mod constant de o rochie. Acest fenomen este bine ilustrat de o anecdotă istorică, având în vedere filosoful englez John Locke: "efeminat, obişnuiţi cu clima caldă în timpul iernii Roman a venit într-o vizită la sciţi. "De ce nu merznesh?" - Întrebări înfăşurat din cap până-n picioare într-o robă cald, tremurînd de frig roman scit, care l-au întâlnit pe jumătate goi şi desculţi. "Si fata ta este îngheţarea? - L-am întrebat, la rândul său, schif. După ce a primit un răspuns negativ la Romani, el a spus: "Sunt total place fata ta." Mersul pe jos descult - principala forma de intarire locale de la picioare, abundenţa de thermoreceptors în tălpi de picioare pentru a crea acest condiţii foarte favorabile.

Sub îndrumarea profesorului ID Boyenko am efectuat un studiu complet de grupuri de sănătate, fiecare dintre care a fost de 250 de persoane cu vârsta de 17-70 de ani. Panoul a avut loc o rată de intarire an: s-au dus desculţ în clasă de două ori pe săptămână, în excursii de agrement, în weekend şi în casa de recomandari speciale. În al doilea an de studii în sistemul general calire incluse puternic astfel de influenţăuyuschie înseamnă ca un desculţ de 15 minute, care trece prin zăpadă şi gheaţă, în orice vreme.

Metodologia de studiu a fost după cum urmează. Un picior în subiecţii testaţi zăpadă coborât de apă cu o temperatură de 4 ° C. În acelaşi timp, un termometru special de semiconductoare măsurate electric temperatura pielii celălalt picior. S-au dovedit oameni, temperat mai mult de un an, cu un picior scufundate în temperatură a apei de gheaţă a crescut altul (la 1-2 °) şi a stat ferm până la sfârşitul anului de răcire (5 minute) de un grup de nou-veniţi, este, de asemenea, a crescut pe scurt şi numai la 0, 5 °, iar apoi au scăzut brusc de mai jos originale.

Astfel, persoanele care au suferit locale rigidizarea picioare thermotaxis mecanism funcţionează perfect. La fel de mult ca orice transfer de căldură a fost, în general, şi de răcire locale, este pe deplin compensat prin producţia de energie termică a crescut. În acelaşi timp, oamenii unhardened, cu mecanisme de termoreglare non-instruit abordări rapid hipotermie şi rece.

De mers pe jos descult a dezvăluit o altă caracteristică interesantă. Am călit mai mult de un an a apărut imunitate la gripa. Chiar şi în timpul unei epidemii severe, acestea nu sunt bolnav.

Putem presupune că sub influenţa calire a produs reacţii vasculare paradoxal, atunci când răcirea vaselor periferice, nu converg, şi în creştere. La urma urmei, înotătorii de iarnă, "Morsa", atunci când scufundat în apă de la gheaţă pielii nu este palid, şi roşi. Inhalarea de nave de aer rece a membranei mucoase ale tractului respirator şi nu converg, iar răspunsurile asociate uniformă reflex al picioarelor, în creştere. caldura compensatorii de nave cu fluxul de sânge dilatate repede la locul de răcire şi inhibă activitatea virusurilor gripale, în cazul în care au pătruns în organism.

Mai mult de cincizeci de ani de predare şi experienţă personală în tratarea şi prevenirea bolilor termică şi tactil (pielea) procedurile ne dă dreptul de a da câteva sfaturi pentru incepatori.

Atunci când alegeţi un grund pentru mersul pe jos cu picioarele goale, trebuie să ne amintim că ascuţite de temperatură şi stimularea tactil de tip sale - de exemplu, nisip fierbinte sau asfalt, zăpadă, gheaţă, mirişte, roci zigzaguri, zgură, ace de pin sau conuri, le au asupra sistemului nervos de un puternic efect de stimulare. În schimb, nisip cald, iarba moale, praf rutier, covoare dormitor, provocând un proces de inhibare moderată, are un efect calmant. Între acelor stimuli sunt temperatura neutru asfalt şi teren accidentat, pop dormitor, umedă sau iarbă proaspăt, stimularea sistemului nervos este moderat.

În plus, este necesar pentru a se conforma anumitor norme de igienă. După fiecare desculţ de mers pe jos trebuie să se spele picioarele, de preferinţă în apă caldă, săpun şi o perie, frecarea pielii între degetele de la picioare. Sole recomandăm să curăţaţi cu piatră ponce. Apoi utile 2-3 minute de masaj - frământare degete şi tălpi, urmat de stroking în direcţia de la picioare la genunchi.

Potrivit ortopedie moderne şi terapie fizică de mers pe jos descult poate fi un instrument nu împiedică, ci doar trata, de asemenea, anumite tipuri de deformare a piciorului. Cele mai frecvente dintre ele - platfus.

În 90 cazuri din o sută de comportament cunoscut ca plat statice. Acesta este, de obicei, dobândită şi apare mai ales pe fondul insuficienţei musculo-ligamentous. Motivul pentru care este cel mai adesea o sarcină mare pe arc a piciorului în diferite circumstanţe. Puteţi, de asemenea, susţin că purtarea constanta de pantofi, mai ales îngust sau High Heels, ca şi cum anexând piciorul intr-o cutie artificială, înlocuiţi de lucru natural al muşchii şi ligamentele. Lipsiţi de sarcină sale obişnuite, pentru autovehicule se opreşte detreniruetsya, slăbeşte şi poate fi uşor efectele negative mecanice (inclusiv severitatea propriul său corp), ceea ce conduceNu în mod normal la platfus.

Sistematică de mers pe jos desculţ, în special pe cauzele deplasarea sau scobite sol sau dispozitiv de masaj special, un reflex musculatura scădere care deţin arc a piciorului, mai ales suprafaţa plantară a muşchiului, degetele de la picioare flexibile ei. Tendoane şi ligamente dezvolta puternic, va consolida. Astfel, bosohozhdenie poate fi atribuită la un mijloc eficient de prevenire şi tratament al platfus, acest lucru se aplică în primul rând, la copiii care au defecte ale aparatului locomotor cu o formare adecvată este, de obicei cu succes eliminat.

Metode de călire cu mersul pe jos descult, la fel ca toate formele de formare a corpului, învaţă primele două "reguli de aur": treptată şi sistematică. Creştere graduală a puterii şi duratei de expunere la organismului şi repetarea lor sistematică duce la faptul că de energie şi a costurilor structurale a organismului în ordinea de auto-reglementare adaptive restaurate, chiar cu unele exces (aşa-numitul Supercompensation).

Din articol Aparina şi V. Krylov "Beneficiile mersului pe jos cu picioarele goale" (Voronej)
"Ştiinţă şi Viaţă"
[Url] [http://rodniki.bel.ru/bit/ec_bosikom.html / url
]

Luni, 21 ianuarie 2008
Vizualizări: 2570

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
223
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
414
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
295
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
421