ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Delfinii da prietene buchete de alge marineAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Bărbaţi caută favoarea doamnelor, de obicei, da-le flori si bomboane. Dar delfinii par a fi suficient pentru a aduna o grămadă de alge.

Conform ultimelor cercetări, bărbaţii produc piese delfin de sex feminin de plante marine si nuiele pentru a le face o impresie pozitiva. Dar, mai devreme se credea că toate curtare în delfini este de a flirt obraznic.

Trebuie să spun că oferirea unor produse, ca parte a ritualului căsătoriei în lumea animală răspândit foarte rare. Ceva de genul asta face doar oameni şi cimpanzei.

Faptul că acest obicei se observă în populaţii izolate de delfini râului Venezuela, Brazilia şi Bolivia, sugerând că acesta este fie transmis din generaţie în generaţie, sau formate din grupuri diferite independent.

Descoperirea ar putea fi dovada că delfinii au o cultură - mai exact, unele complexe de calificare unheritable că unii membri ai populaţiei educa alţii şi, aşadar, să treacă de la o generaţie la alta.

Până foarte recent, cultura a fost considerat omul marca alte specii necaracteristice.

Aşa cum sa arătat, aceste tipuri de comportament sunt adesea foarte dezvoltată şi cimpanzei, dar în ipoteza în care cultura este aparte, şi delfini, rămâne controversată.

Dr. Tony Martin de la British Antarctic Survey (Cambridge) şi dr. Vera da Silva de la Institutul Naţional de Cercetare amazoniană (Brazilia) a examinat 6026 grupurile de delfini în rezervă Mamiraua în Brazilia, care este o secţiune a inundat "pădurea tropicală".

Într-un grup de 221 de studiat cel puţin un individ născut elemente - cum ar fi alge, un stick sau o bucată de lut.

În aceste grupuri cuprinse, de obicei, femeile adulte, şi "portari" au fost întotdeauna aproape bărbaţi adulţi. În plus, în grupuri, în cazul în care acesta a fost înregistrat transportă obiecte, manifestările de agresiune între masculi au fost de 40 de ori mai multe şanse decât alte grupuri.

După cum spun cercetatorii, în cazul în care Delfinii s-au angajat în realizarea elementelor doar pentru distracţie, atunci ar face ca femei şi de viţei, dar acest lucru nu a fost respectat.

Oamenii de ştiinţă au făcut, de asemenea, testarea ADN, folosind mostre de ţesut de animale şi adulţi tineri. Aceste teste confirma teoria de mai sus.

Dr. Martin, care în această săptămână va prezenta descoperirea sa, la o conferinţă organizată de Societatea de Zoologie al mamiferelor marine în Cape Town (Africa de Sud) a declarat într-un interviu cu New Scientist: "Am fost uimit de modul în care mulţi dintre cei de sex masculin, care a purtat de multe ori obiectele prezente în Lista de cele mai probabile taţi de beton tineri.

"Aceasta este atât de neobişnuit că mulţi dintre colegii mei au salutat iniţial cu scepticism ideea mea, dar acum, în opinia mea, a primit dovezi incontestabile" - a adăugat el.

Bottlenose delfinii specii care traiesc in Shark Bay din vestul Australiei, rupe bucati de burete marine şi pune-te în nasurile lor, pentru a evita un prejudiciu în cazul în care sentimentul de pe fundul mării.

Acest lucru este cunoscut singurul exemplu de utilizare a instrumentelor delfini, şi oameni de ştiinţă au făcut această descoperire, de asemenea, a ajuns la concluzia că aceasta indică prezenţa culturii.

Dr. Michael Crutzen de la Universitatea din Zurich (Elveţia) a spus: "Acum m-am convins că astfel de comportament - de fructe de învăţare socială. În acest sens, acesta poate fi numit cultură."

Nick Fleming
http://www.inopressa.ru

Joi, 13 decembrie 2007
Vizualizări: 2448

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
130
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
110
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
218
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
83